'Cüzdan Atatürkçüleri'nin ikiyüzlülüğü! Disney'e sustular, 30 Ağustos'ta Gazi'yi hatırladılar: Şahan Gökbakar, Eda Ece, Hazal Kaya, Tarkan...

Ermeni lobisine boyun eğen Atatürk sansürcüsü Disney'e tek kelime laf etmeyen ünlüler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk'ü hatırladı. Gazi'ye yöneltilen “katliamcı, soykırımcı” iftiralarını yutan bu isimler şimdilerde mangalda kül bırakmayacak derece Atatürkçü... Atatürk dizisinin başrolü Aras Bulut İynemli, Disney'in reklam yüzlerinden Tarkan, Recep İvedik filminin yayın haklarını Disney'e satan Şahan Gökbakar, Eda Ece, Hazal Kaya vb. isimlerin o gün sansüre susup bugün Atatürk'ü anması sergilenen ikiyüzlü tutumu da açık etti. Takvim.com.tr 'Cüzdan Atatürkçülüğü'nü sizler için deşifre etti.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 12:25 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 12:51
’Cüzdan Atatürkçüleri’nin ikiyüzlülüğü! Disney’e sustular, 30 Ağustos’ta Gazi’yi hatırladılar: Şahan Gökbakar, Eda Ece, Hazal Kaya, Tarkan...

İÇİNDEKİLER

Amerikan sermayeli FOX'un dijital platformu Disney Plus, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğip "Atatürk" dizisini yayından kaldırma kararı aldı.

8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV'de "Türkiye'ye armağan" sloganıyla yayınlanmasına karar verildi. FOX yönetimi ise "Atatürk'e sahip çıkıyoruz" yalanına soyundu.



Disney Plus'ın Atatürk'e uyguladığı sansür sonrası devlet ve hükümet net bir duruş sergileyip tepkisini dile getirirken, RTÜK de harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler ise teker teker iptal edildi.


CHP VE CÜZDAN ATATÜRKÇÜLERİNİN ÖLÜM SESSİZLİĞİ
Atatürk'ün kurduğu parti olan CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve her olayda mevzuyu Atatürk'e bağlayan sözde ünlülerin Ermeni lobisine boyun eğen Disney'e sessiz kalması ise toplum vicdanını yaraladı.



Hemen hemen her olayda bir görüş beyan eden, Berna Laçin, Tarkan, Cem Yılmaz ve Fazıl Say'ın çıtı bile çıkmadı. Bu isimler arasında yer alan Tarkan, geçtiğimiz aylarda Disney Plus reklamında oynamıştı.



Şahan Gökbakar ise Recep İvedik filminin yayın haklarını Disney'e satmıştı.



SKANDALA TEK KELİME ETMEDİ FRAGMANI PAYLAŞTI: 850 BİN TL DİLİNİ BAĞLADI
Sansüre maruz kalan Atatürk dizisinin başrolü Aras Bulut İynemli'nin suskunluğu dikkatlerden kaçmazken, skandala dair tek kelime etmeyen İynemli sosyal medya hesabından dizinin fragmanını paylaştı.

Aras Bulut İynemli Atatürk sansürüne boyun eğmesi, bölüm başına 850 bin TL almasından kaynaklı olduğu öne sürüldü.



Öte yandan Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus'a tepki göstermeyen bir başka isim olan ve "Yorum yapacak kadar bilgim yok" diyen Hazal Kaya da yayınlanan fragmana kalp işareti koydu.

Şahan Gökbalar, Cem Yılmaz, Eda Ece, Aras Bulut İynemli ve skandala kayıtsız kalan ünlülerin bu tutumu 'Cüzdan Atatürkçlüğü'nü de gözler önüne serdi.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Ermeni lobisine boyun eğen Atatürk sansürcüsü Disney'e tek kelime laf etmeyen ünlüler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk'ü hatırladı.

DEŞİFRE ETTİK: CÜZDAN ATATÜRKÇÜLERİNİN İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Atatürk'e yöneltilen "katliamcı, soykırımcı" iftiralarını yutan bu isimler şimdiler mangalda kül bırakmayacak derece Atatürkçü...

Takvim.com.tr 'Cüzdan Atatürkçüleri'nin ikiyüzlü tutumunu sizler için derledi.


Aras Bulut İynemli... Atatürk dizisinin başrolü İynemli, Ermeni lobisine boyun eğen Disney'e gıkını bile çıkarmayıp dizinin fragmanını paylaşmıştı.

İynemli, bugün Atatürk'ü hatırladı!


Disney'in reklam yüzlerinden olan Tarkan, Disney'in imza attığı skandala kayıtsız kalmıştı.

Tarkan bugün Atatürk'ü hatırladı!




Hemen hemen her olay hakkında bir görüş beyan eden Şahan Gökbakar, Recep İvedik filminin yayın haklarını sattığı Disney'e kendinden beklendiği üzere tek kelime söz edemedi.

Gökbakar bugün Atatürk'ü hatırladı!