Norm Ender açtı ağzını yumdu gözünü! İstifa haberleri sonrası Tamer Karadağlı'ya destek mesajı: Ayarsız öfkenin zerresi Disney'e gösterilmedi

Oyuncu Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanmasıyla başlayan istifa haberlerine rapçi Norm Ender'den tepki geldi. Norm Ender, Karadağlı'ya gösterilen tepkiyi 'ayarsız' olarak niteleyip "Bu öfkenin zerresi Atatürk'e yapılan saygısızlık için Disney'e gösterilmedi. Utanın! Bu tepkilerin bile, tamamen kişisel çıkarlarla ilgili olduğunu düşünüyorum" paylaşımını yaptı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 18:39 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 11:59
Norm Ender açtı ağzını yumdu gözünü! İstifa haberleri sonrası Tamer Karadağlı’ya destek mesajı: Ayarsız öfkenin zerresi Disney’e gösterilmedi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre tiyatro ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu.

Bu gelişme sonrası Tamer Karadağlı sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı'yı tebrik edenler kadar eleştirenlerde oldu.



ATAMA SONRASI KARALAMA HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ
Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları'na atanmasının ardınan hazımsızlık yaşayan muhalif medya karalama çalışmalarına başladı. Halk TV tarafından "Karadağlı'nın atanması devlet tiyatrolarında istifa furyası başlattı! dilekçeler peş peşe verildi" başlıklı haber paylaşıma sunuldu.

NORM ENDER'DEN BÜYÜK SİTEM
Rapçi Norm Ender bu paylaşıma sessiz kalmadı. "Tamer Karadağlı'nın atanması Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası başlattı! Dilekçeler peş peşe verildi" haberlerine ilişkin dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

Norm Ender, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,
"Bababa! Tamer Karadağlı'ya sergilenen ayarsız öfkenin zerresi, Atatürk'e yapılan saygısızlık için Disney'e gösterilmedi. Utanın! Sanat camiasında gerçekten samimi ve bağımsız insan çok az. Ben artık bu tepkilerin bile, tamamen kişisel çıkarlarla ilgili olduğunu düşünüyorum." İfadelerini kullandı.

ERMENİ LOBİSİNE ÜNLÜLER SESSİZ KALMIŞTI
Disney Plus'ın ABD'deki Ermeni lobisinin tepkisine boyun eğerek "Atatürk" dizisini yayından kaldırma kararı Türkiye'de büyük infiale yol açmıştı. Skandal olaya ilişkin RTÜK, inceleme başlatıldığını duyururken AK Parti'den de çok sert tepki gelmişti.



Her toplumsal olayda konuyu Atatürk'e getirerek algı yapan ancak Disney'in 'Atatürk dizisi' kararına tek kelime etmeyen ünlüler büyük tepki çekti.

Disney'in ekran yüzü olan Şahan Gökbakar, Birce Akalay, Hazal Kaya Tarkan, Halit Ergenç, Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, Ata Demirer gibi isimlerin çıtı bile çıkmadı. Disney Plus'ın 'Atatürk' sansürüne göz yuman ünlülerle ilgili, "Bunlar 10 Kasım Atatürkçüleri" yorumları da yapılmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN