Son dakika: Mansur Yavaş rüşvet hızlı! Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda rüşvet skandalı! İşe girmek isteyen 40 bin lira verir!

Son dakika haberleri... Yerel seçimler adım adım yaklaşırken CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın yönetimindeki Halk Ekmek Fabrikası'nda rüşvet skandalı ortaya çıktı. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Halk Ekmek Fabrikası’nda işe girmek isteyenlerden 20 ile 40 bin TL arasında rüşvet istediği, bu yöntemle 200 kişinin işe girdiği hatta bazılarının kredi çekmek zorunda kaldığını söyledi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 10:59 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 11:06
Son dakika: Mansur Yavaş rüşvet hızlı! Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda rüşvet skandalı! İşe girmek isteyen 40 bin lira verir!

İÇİNDEKİLER

2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine geçen CHP'li Mansur Yavaş'ın her geçen gün yeni bir skandalı ortaya çıkıyor.

Yerel seçimler öncesinde sahte senet, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla hakkında dava açılan Mansur Yavaş'ın yönetimindeki Halk Ekmek de rüşvet ile anılıyor.

İŞE GİRMEK İSTEYENLERDEN 40 BİN LİRA İSTENİYOR
İddiaya göre Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden 20 ile 40 bin TL arasında rüşvet isteniyor. Skandal yöntemle işe giren 200 kişi olduğu ortaya çıkarken bazılarının rüşveti ödemek için kredi çektiği bile söylendi.

Söz konusu iddianın sahibi ise AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan. Özcan, katıldığı bir televizyon programında, "Halk Ekmek eskiden vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek ulaştırmak için hizmet verirdi. Ama bunlar onu bile beceremedi. Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındı. Bunu da ispatlarım. İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında para yatırıyor. İşe girmek için kredi çekip rüşvet verenler var. Bu yöntem ile 200 kişi işe girdi. Benim bu iddiamı çürütürse Yavaş ben görevi bırakırım. Eğer bunu ispatlayamazsa kendisi görevi bırakacak mı merak ediyorum" diye konuştu.

"HALK EKMEK ÇALIŞANININ PROMOSYONUNA GÖZ DİKTİLER"

Halk Ekmek'te çalışan personelin promosyonuna bile göz dikildiğini ifade eden Özcan, "Örneğin 3 banka Halk Ekmek Fabrikası'na promosyon için teklif veriyor. Ama bunlar en düşük teklif veren banka ile anlaşıyor. Bir banka 41 bin TL vermesine rağmen bunlar 26 bin TL verenle anlaşmış. Şu anda yüksek veren banka ile Halk Ekmek mahkemelik. Kurum işçinin hakkını koruması gerekirken bunu yapıyor" dedi.

ARTAN MALİYET BAHANESİYLE EKMEĞE ZAM YAPTI
İşe girmek isteyenlerden rüşvet alan Mansur Yavaş yönetimi, geçtiğimiz hafta 'artan maliyet' bahanesine sarılarak halk ekmek fiyatını da 5 liraya çıkarmıştı.

ABB iştiraki olan EGO'nun zarar ettiğini ileri sürerek ulaşıma yüzde 56 gibi fahiş bir zam yapan Yavaş sayesinde Ankaralı vatandaşlar Türkiye'nin en pahalı ulaşımını kullanmaya başladı. Hızını alamayan Yavaş, geçtiğimiz günlerde de artan maliyetlerden dolayı Halk Ekmek Fabrikası'nın zarar ettiğini belirterek 3 TL olan halk ekmek fiyatını 5 TL'ye yükseltti.

VATANDAŞTAN TEPKİ YAĞIYOR
Ortaya çıkan skandal vatandaşın büyük tepkisini çekti. Hem maliyet artışı diye vatandaşın cebine göz diken hem de işe girmek isteyenlerden rüşvet isteyen Mansur Yavaş'a "Bu kadar para nereye gidiyor" diye soruldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN