CHP'li belediyeler vatandaşın ekmeğine göz dikti! Ankara'da 'artan maliyet' bahanesi: 5 lira oldu

CHP'li Mansur Yavaş döneminde proje siyasetinden uzaklaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi, aksayan hizmetler, borç, yolsuzluk ve pahalı ulaşımla anılıyor. 'Artan maliyetler' bahanesine sarılan Yavaş, halk ekmek fiyatını da 5 liraya çıkardı. Deprem bölgesindeki belediyelerin 3 liraya satışa sunduğu ekmeğin, Başkent'te daha pahalı verilmesi vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Diğer CHP'li belediyelerde de durum Ankara'dan farklı değil. 7 lira ile zirvede bulunan Bilecik'i, 6 lira ile Edirne, 5 lira ile İstanbul takip ediyor.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 10:38 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 12:15
CHP’li belediyeler vatandaşın ekmeğine göz dikti! Ankara’da ’artan maliyet’ bahanesi: 5 lira oldu

İÇİNDEKİLER

Artan maliyetleri bahane eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralı'nın ekmeği ile oynadı. Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşa ucuz ekmek ulaştırmak için birçok belediye kendi bünyesinde ekmek üretimi yaparken CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası artan maliyetleri bahane ederek 3 TL olan ekmeği 5 TL'den satmaya başladı.

EKMEĞİ KURSAĞINDA BIRAKTI
AK Partili belediyeler her türlü zorluğa rağmen vatandaşa hizmet etmek ve daha ucuza daha konforlu bir yaşam sunmak için var gücüyle çalışırken, "Her fırsatta ekonomik kriz, artan maliyetler" bahanesine sığınan ABB Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşın cebini boşaltmaya devam ediyor.

ABB iştiraki olan EGO'nun zarar ettiğini ileri sürerek ulaşıma yüzde 56 gibi fahiş bir zam yapan Yavaş sayesinde Ankaralı vatandaşlar Türkiye'nin en pahalı ulaşımını kullanmaya başladı. Hızını alamayan Yavaş, geçtiğimiz günlerde de artan maliyetlerden dolayı Halk Ekmek Fabrikası'nın zarar ettiğini belirterek 3 TL olan halk ekmek fiyatını 5 TL'ye yükseltti.

ARTAN MALİYETLERİ BAHANE EDİYOR
Ankara'da ekmeğe yapılan son zam ile birlikte 3 TL'den 5 TL'ye yükseltilirken CHP'li Tekirdağ belediyesi ürettiği halk ekmeği 3 TL'ye vatandaşına satıyor. Eskişehir Belediyesi ise aynı ekmeği yine 4 TL'ye satarak ABB'den ucuza vatandaşına ulaştırıyor. Adana'da ise 210 gram ekmek ABB'nin aksine 3 TL'den satılıyor. Aynı ekmek Mersin'de yapılan son zam ile birlikte 2 buçuk TL'den satıldığı öğrenildi.

Ankara'nın komşusu olan Kırşehir de ise Kırşehir Belediyesi tarafından üretilen ekmek 2,75 TL'den vatandaşa satılıyor. Ankara dışında diğer CHP'li belediyeler bile Yavaş'ın bahane ettiği sözde artan maliyetlere rağmen ürettiği ekmeği bu kadar ucuza satarken Yavaş'ın ekmeği 5 TL'ye satması akıllarda soru işaretlerine sebep oldu.

BURSA DAHA UCUZA SATIYOR
ABB iştiraki olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda 250 gram ekmek üretilirken söz konusu ekmek 5 TL'den satılıyor. Ancak AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde 400 gram üretilen ekmek 7,50 TL'ye satılıyor. ABB oranla daha büyük olan ekmek daha uygun fiyata vatandaşa ulaştırılıyor. Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'ta ise yaşanan felaket sonrası ilk 4 ay vatandaşa ekmek ücretsiz olarak ulaştırıldı.

Deprem yaraları yavaş yavaş sarılan Kahramanmaraş'ta ekmek şu anda 3 buçuk TL'den halka satılıyor. AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde ise aynı ekmek 3 TL'ye satılıyor. Yine depremden etkilenen Kayseri'de ekmek 3,75 TL olarak satılırken Şanlıurfa'da 3 TL'den vatandaşa ekmek satışı yapılıyor.

BUGÜNLER DE GEÇECEK
Ankara'daki artışa AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tepki gösterdi.

Depremden etkilenen Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da Ekmek 3 TL'den satılırken Ankara'da 5 TL'den satıldığını kaydeden Özcan, "Un, tuz şeker fiyatı Türkiye'nin her yerinde aynıyken Ankara'da ekmek neden 5 TL?" diye sordu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Sözde hizmet için gelen CHP'li Belediyeler insanların yediği ekmeğe bile göz dikti. Hizmette sonuncu zamda şampiyon bir belediyemiz var. Un aynı, su aynı, şeker aynı ama Ankara'da ekmek diğer ekmek üreten belediyelere göre pahalı. Vatandaşa hizmet odaklı çalışan AK Partili belediyeler tarafından üretilen halk ekmek fiyatları 3,75 TL'yi geçmiyor. Devletimiz vatandaşların alın gücünü yükseltmek için büyük fedakârlıklar yaparken Yavaş, ilk zorlukta hemşerilerinin cebine el uzatıyor.

Yüzyılın deprem felaketini yaşamış olan birçok belediyemiz maddi zorluklar geçirmesine rağmen Yavaş'tan daha insaflı bir yönetim anlayışına sahipler. Ankara'nın heba olan 4 buçuk yılına mı yanalım, yoksa beceriksizlikleri yüzünden vatandaşı soymaya çalıştıklarına mı engel olalım. İnşallah bugünler de geçecek. Ankara'mız yeniden AK Parti belediyeciliğine kavuşacak ve hizmette tekrar zirvede olacak." şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN