Kavgasız kongreleri yok! Afyonkarahisar karıştı... CHP'li Yalçın Görgöz ile CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal birbirlerine girdi

CHP'de "Değişim" savaşının gölgesi altında süren kongrelerde olaylar bitmiyor. CHP Afyonkarahisar Emirdağ Kongresi'nde eski İl Başkanı Yalçın Görgöz ile CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal birbirlerine girdi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ı hedef alan Yalçın Görgöz, "Hem seçimi kaybedeceksiniz hem de özeleştiriye bile fırsat vermeden susturacaksınız haydi oradan" dedi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 11:30 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 11:53
Kavgasız kongreleri yok! Afyonkarahisar karıştı... CHP’li Yalçın Görgöz ile CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal birbirlerine girdi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel seçimlerde yaşanan hezimetin ardından Ekrem İmamoğlu'nun "Değişim" çıkışıyla koltuk kavgasına başladı.

Ekrem İmamoğlu "Zoom Cuntası" nı toplayıp paralel bir CHP bile kurdu. Ancak geçtiğimiz hafta geri adım atan İmamoğlu "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek rotayı tekrar İBB Başkanlığı adaylığına kırdı. Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkanlık için "Sorumluluktan kaçmam" diyen ve Zoom Cuntası içinde yer alan Özgür Özel'i işaret etmesiyle gözler Genel Başkanlık seçiminin yaşanacağı sürecin başlangıcı olan kongrelere çevrildi.

KAVGASIZ KONGRE YOK
CHP'de ilçe kongreleri sürerken her bölgeden kavga haberi gelmeye devam ediyor.

EMİRDAĞ İLÇE KONGRESİ KARIŞTI
CHP Afyonkarahisar Emirdağ Kongresi'nde eski İl Başkanı Yalçın Görgöz ile CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal birbirlerine girdi.

ESKİ İL BAŞKANI GÖRGÖZ GRUP BAŞKANVEKİLİ KÖKSAL'A SALLADI
Yalçın Görgöz, "Acilen toparlanmalıyız. CHP'nin en büyük gücünden bir tanesi örgüttür. Diğeri halktır halk. Örgütümüze sahip çıkacağız. Seçimle gelen örgütler o ilçenin belediye başkan adayını belirleyecek." dedi.

Daha sonra CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ı hedef alan Görgöz, Köksal'ın ildeki atamaları kendisinin yapacağını söylediğini iddia ederek, "Az önceki kongrede sayın vekil bir şey söyledi Bakın dedi ki; 'Bundan sonra kadınları ve gençleri ben atayacağım ben gerçekleştireceğim' dedi." ifadelerini kullandı.

"YALAN YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN"
Görgöz'e yanıt veren Köksal, "Atayacağım demedim. Destekleyeceğim pozitif ayrımcılık yapacağım dedim. Yalan yanlış bilgiler vermeyin" dedi.

"HAYDİ ORADAN"
Tartışmayı sürdüren Görgöz ise şunları söyledi:

"Bağırarak beni bastıramazsınız. Yanlış yapıyorsunuz. Burada herkes konuşacak. CHP koskoca yüzyıllık seçimi kaybetmiş özeleştiri yapmaya bile fırsat vermediniz. Kongrelerde de sus diyeceksiniz öyle mi. Haydi oradan."

Köksal, "Haddinizi bilin bana hadi oradan diyemezsiniz. Haddinizi bilin." ifadeleriyle yanıt verince Görgöz, bazı kadın kolları başkanlarının İl başkanı ve vekilin mobingi sebebiyle istifa ettirildiğini belirterek, "Kendi ikbaliniz için örgütleri yok sayamazsınız" dedi.

Partililer iki ismi sakinleştirmeye çalışsa da karşılıklı atışma devam etti.

İşte o tartışmanın görüntüleri;

HER KONGREDE KAVGA
CHP ilçe kongrelerinde yaşanan kavgalar bununla sınırlı değil. Dün Gebze İlçe Kongresi'nde bir anda ortalık karıştı. Kongrede yeterli imzaya ulaşamayan aday Zeynel Rıza Yıldırım, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile tartıştı. 10 dakika ara verilen kongrede küfürler hakaretler havada uçuştu. Aynı görüntüler Çiğli, Karabağlar ve Edremit'ten de geldi.

Delegeler sandıkları parçalarken bir CHP'linin "Bu parti hiçbir zaman iktidar olmaz" ifadeleri dikkat çekti.