CHP’den İYİ Parti ve küçük tokatçılara ittifak resti! Kılıçdaroğlu gözü kararttı: Kurultaydan sonra ip kopacak

14 ve 28 Mayıs alınan hezimetin ardından koalisyon ortakları birbirlerine karşı savaş kılıçlarını çekmişti. CHP listelerinden büyük vurgun yapan küçük ortaklar CHP'yi satmış ve İYİ Parti gibi 'müstakil seçim' ateşini harlamıştı. Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken CHP yandaşı Barış Yarkadaş bomba bir kulis bilgisi paylaştı. "CHP’yi sürekli tahkir eden bir pozisyona girdiğinizde CHP’nin buna karşı korumayacağını, kurumsal kimliğini savunmayacağını, peşinizden mi koşacağını zannediyorsunuz?" diyen Yarkadaş, CHP'nin de yerel seçim için 'tek başına seçimlere girme' kararının alındığını açıkladı. Öte yandan canlı yayında CHP yandaşı Barış Yarkadaş canlı yayında Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin’in karşısında Ahmet Davutoğlu dahil bütün küçük ortakları topa tuttu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 01:18 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 01:48
CHP’den İYİ Parti ve küçük tokatçılara ittifak resti! Kılıçdaroğlu gözü kararttı: Kurultaydan sonra ip kopacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime CHP listelerinden girdi.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'Yİ KOPARDI
Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yerken Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.

SİYASİ TOKATÇILIK
Seçimlerin ardından CHP'nin oyu yine yüzde 25'i geçemezken küçük ortakların 40'a yakın vekil çıkarması siyasi tarihin en büyük tokatçılığı olarak kayıtlara geçti.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'YE SALLADI
Oy katkısı vermeden CHP'den vekil koparmakla suçlanan küçük ortaklar üstüne bir de CHP'ye salladı.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi. Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

İTİRAFLARDA BULUNDU
Babacan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'na karşı kaybedilen seçimler için itiraflarda da bulundu.

KÜÇÜK ORTAK BABACAN'DAN SEÇİM İTİRAFI I VİDEO İZLE

Parti olarak da içinde bulundukları koalisyonun halktan kopukluğuna dikkat çeken Ali Babacan, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi.



DEVA'DAN CHP'YE 'BİZE MUHATAÇSINIZ' RESTİ
Öte ynadan DEVA Partisi'nden de CHP'ye 'Bize muhtaçsınız' çıkışı geldi.



CHP'yi bombalayan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen şu ifadelere yer verdi:

Siyasetin bir doğası var CHP'nin kurulduğu günden bu yana tarih boyunca seçimlerde aldığı oylarla eğer CHP tek başına hiçbir ortağa ihtiyaç duymadan %50+1 alacağını inanmış olsaydı bu ittifak ve işbirliklerini matematik olarak ihtiyaç duyar mıydı?

CHP'nin bütün seçimlerde aldığı oy ortada. Cumhurbaşkanı adayının da 50+1'e ihtiyacı varken; "CHP'nin tek başına 50+1'i almaya ihtiyacı yoktu. O nedenle bu masanın kurulmasına öncülük etti. Biz de siyaseten bunu doğru bularak dahil olduk" demek CHP yöneticilerini niçin incitsin? Bugüne kadar münferit olarak açıklama yapan birkaç milletvekili arkadaş dışında, ne sayın Kılıçdaroğlu'nun ne CHP'nin yöneticilerinden 6'lı masa paydaşlarına karşı ortaklık hukukunu zedeleyen bir ifade biz duymadık.

2019 yılında Türkiye'de sadece bir Büyükşehir İYİ Parti'ye bırakıldı değil mi? Matematik olarak kazanmaması için hiçbir sebep yoktu. Kaybetti. Demek ki bir kısım CHP seçmeni oy vermedi. Balıkesir kaybedildi.

Ne yapsaydık o gün CHP ile İYİ Parti'yi kavga tutuşturup ittifakı mı dağıtsaydık?



BİR SALVO DA AHMET DAVUTOĞLU'NDAN GELMİŞTİ
Daha önce, "CHP listesinden seçime girmeseydik daha fazla milletvekili çıkarırdık. En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Ahmet Davutoğlu da Babacan gibi kendilerini eleştirenlere salladı.

Ahmet Davutoğlu, "Bizi haksız eleştiriyorlar. Sanki biz CHP'yi dolandırdık. Biz siyasi mücadele yürüttük beraber kazandık beraber kaybettik" dedi.



CHP'DEN TOKATÇILARA İTTİFAK RESTİ
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da TV100 kanalında katıldığı programda 'kulis bilgisi' diyerek Kılıçdaroğlu'nun yerel seçim planını paylaştı.

'Kulis' ve 'izlenim' diyerek Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki süreçte CHP'yi yerel seçimlere tek başına sokmaktan yana olduğunu ifade eden Yarkadaş, İstanbul, İzmir ve Ankara dahil tüm kentlerde bu kararın uygulanacağını; CHP liderinin tüm Belediye Başkanlarına da Kurultay'dan sonra bu yönde talimat vereceğini ileri sürdü.



CHP yandaşı Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"CHP'NİN PEŞİNİZDEN KOŞACAĞINI MI ZANNEDİYORSUNUZ?"
Siz her gün çıkıp CHP'ye biz belediyeleri kaybetsek de kendimiz aday çıkaracağız, kaybedeceksek de kaybedelim zaten 3-5 tane belediyenin ne önemi var, bugüne kazandık da ne oldu dediğinizde CHP'yi sürekli tahkir eden bir pozisyona girdiğinizde CHP'nin buna karşı korumayacağını, kurumsal kimliğini savunmayacağını, peşinizden mi koşacağını zannediyorsunuz?



SEÇİME TEK GİRECEK RESTİ
Sayın Kılıçdaroğlu'nun da CHP'yi önümüzdeki seçimde tek başına seçime sokmaktan yana olduğunu ve tüm belediye başkanlarına da eğer bir değişiklik olmazsa kurultaydan sonra bu yönde talimat vereceği yönünde. İstanbul, Ankara, İzmir hepsi dahil.



CHP'Yİ SATAN KÜÇÜK ORTAKLARA SALVO
Bakın şunu algılayamıyorlar, anlayamıyorlar. CHP seçmeni kan kustu, kızılcık şerbeti içtim dedi. Siyaseten hesap sorması gerekenlerle ortak oldu yine sesini çıkarmadı. Türkiye'nin koşulları bunu dayatıyor dedi. Türkiye'nin koşulları şimdilik bunu yapmamızı emrediyor dedi ve gitti hiçbir zaman siyaseten yan yana durmayacağı partilerin milletvekili adaylarına, genel başkanlarına oy verdi. Karşılığında ne gördü, ben isterdim ki 29 Mayıs sabahı bu seçim kaybedildiğinde sayın Davutoğlu, sayın Babacan, sayın Akşener, sayın Karamollaoğlu, sayın Gültekin Uysal çıksınlar özellikle CHP listesinde seçime giren milletvekilleri ve o partiler CHP'nin üyelerine, CHP'nin seçmelerine teşekkür ediyoruz bir birliktelik denedik demokrasi için güzel bir adım attık ama doğru sonuç alamadık. Ama buna rağmen vefakar CHP seçmenine teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar çok güzel demokrasi örneği verdiler. Ayrı fikirlerimiz olmasına rağmen bizim parlamentoda seçilmemiz ve cumhurbaşkanı seçimlerinde bir arada durmamızı sağladılar. Bu Türkiye için büyük bir kazançtır demesi beklenirken Ali Babacan çıktı hakaret üstüne hakaret etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN