Delege kozunu elinde tutan Kılıçdaroğlu'ndan 'medyatik' plan! Fondaş kalemlere 'Ahlatlıbel' daveti: Koltuğu sağlama alma çabası

Parti içinde delege kozunu elinde bulunduran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Koltuğu bırakmama' mücadelesini taktiksel boyuta taşıdı. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu 'medya' kartını açtı. CHP liderinin talimatıyla bazı köşe yazarlarına Genel Merkez tarafından telefon açıldı. 31 Ağustos'ta Ahlatlıbel'de organize edilecek akşam yemeğine davet edildiler. Bay Bay Kemal'in yandaş medya ve tarafgir kalemleri elinde tutarak rota çizmesi, geminin dümenini bırakmayacağını da bir kez daha gözler önüne serdi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 08:50 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 09:13
Delege kozunu elinde tutan Kılıçdaroğlu’ndan ’medyatik’ plan! Fondaş kalemlere ’Ahlatlıbel’ daveti: Koltuğu sağlama alma çabası

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası ve yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi kaos, kavga ve büyük hesaplaşmalara sahne oluyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına bile kalkışan Ekrem İmamoğlu'na havlu attıran Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde elinde bulundurduğu delege kozuyla gücünü koruyor.

Kılıçdaroğlu, "Değişim" diyerek koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in etkili olduğu İstanbul ve Manisa'da bile iki ismi geride bıraktı.



'KOLTUĞU BIRAKMAMA' MÜCADELESİNİ TAKTİKSEL BOYUTA TAŞIDI
'Koltuğu bırakmama' mücadelesini taktiksel boyuta taşıyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'medya' kartını açtı, yandaş kalemleri etkileyerek kendisi aleyhindeki 'değişim' yazıları ve haberlerini sönümlemeyi amaçladı.

Bu kapsamda bazı köşe yazarlarına CHP Genel Merkezi tarafından telefon açılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 31 Ağustos'ta Ahlatlıbel'de organize edilecek akşam yemeğine davet edildiler.



AHLATLIBEL'DE 'MEDYATİK' PLAN
Delege gücünü elinde bulunduran Bay Bay Kemal'in yandaş medya ve tarafgir kalemleri elinde tutarak rota çizmesi, geminin dümenini bırakmayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.

TEK HEDEFİ SÖĞÜTÖZÜ'NDEKİ CHP BİNASI
Yandaş kalemlerden Ertığrul Özkök, Kılıçdaroğlu'nun Ahlatlıbel davetini, "Kılıçdaroğlu için artık o yüzde 48 hiçbir şey ifade etmiyor. Türkiye'yi yönetmek hedefinden vazgeçilmiş, önümüzdeki yerel seçimler bile ikinci plana atılmış… Tek hedef Ankara Söğütözü'ndeki devasa CHP binasındaki seçimi kazanmak…" ifadeleriyle yorumladı.


Özkök şu ifadeleri kullandı;

Perşembe günkü yemeğe davet ettiği gazeteciler kim, tam listeyi bilmiyorum ama öğrendiğim ve hissettiğim kadarı ile daha çok "Ankara kültürü olan" köşe yazarları sanki bunlar.

Ben de Ankara kökenli bir gazeteci olarak, bunun başkent siyasetinde ne anlama geldiğini çok kolay görebiliyorum.



CHP'NİN BAŞINDA KALMA STRATEJİSİ
Kılıçdaroğlu, gelecek seçime kadar CHP'nin başında kalacağı bir strateji yapıyor kendine. Vücut dilini de, söylemlerini ve ilişkilerini de buna göre ayarlıyor.

28 Mayıs öncesi sosyal medyanın genç mecralarına giren Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisi ile yeniden bildiği o eski geleneksel gazetecilik mahallelerine dönüyor sanki… Klasik CHP siyasetçisinin referans gruplarına yani.



YEREL SEÇİMLER BİLE İKİNCİ PLANA ATILMIŞ
Bu stratejinin hedefi de çok açık. Kılıçdaroğlu için artık o yüzde 48 hiçbir şey ifade etmiyor. Türkiye'yi yönetmek hedefinden vazgeçilmiş, önümüzdeki yerel seçimler bile ikinci plana atılmış.

Tek hedef Ankara Söğütözü'ndeki devasa CHP binasındaki seçimi kazanmak…

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN