Çanakkale'de 'Yeşil Vatan' savunması! Millet seferberlik ruhuyla mücadelede CHP'li Başkan ABD tatilinde

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlayan seferberlik ruhu, Çanakkale'de yaşanan orman yangınlarında yeniden can buldu. 'Yeşil vatan' savunmasına için gönüllüler bölgeye akın etti. Can başla verilen mücadelenin ardından yangın 48 saat içinde söndürülürken CHP adına bir skandal yaşandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ABD'de tatilde olduğu öğrenildi. Tatilini yarıda kesmekten imtina eden Gökhan'ın attığı pişkince tweet tepki çekti.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 07:40 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 09:34
Çanakkale’de ’Yeşil Vatan’ savunması! Millet seferberlik ruhuyla mücadelede CHP’li Başkan ABD tatilinde

İÇİNDEKİLER

11 ili etkileyen 6 Şubat depremleri sonrası seferberlik ruhuyla felaket bölgesine koşanlar Çanakkale yangında da muhteşem bir dayanışma gösterdi. 48 saat dolmadan kontrol altına alınan yangın belediyelerin, STK'ların, vatandaşların ve devletin tüm kurumlarının verdiği topyekûn mücadeleyle 3'üncü günde söndürüldü.

EL ELE OMUZ OMUZA ÇALIŞMA
Çanakkale Boğazı'na has rüzgârın etkisiyle büyük çapta bir alanı etkileyen yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi vatandaşları korkutamadı. Halk yeşil vatan için alevlerle canla başla mücadele ederken çevre iller başta olmak üzere yurdun farklı yerlerinden gelen belediye itfaiye ekipleri ve STK'lar ele ele omuz omuza çalıştı.

Alevlerden en çok etkilenen Yağcılar Köyü'nde dayanışma yüksekti. Köyün gençleri alevlerin yeniden yükselmesi ihtimaline karşı ellerinde fenerlerle yeşil vatan nöbeti tuttu.

Gençlerden Serkan Bırakma (22), "Yangına müdahale için çok fazla ekip geldi. Askerler geldi, çevre illerden yardıma geldiler. Yangın sonrasında da çok fazla yiyecek geldi. O anlamda hiçbir sıkıntımız olmadı. Biz de yeşil vatanı korumak için ayaktayız. Bir anormallik gördüğümzde hemen yetkililere haber vereceğiz" diyor.

AK PARTİ BELEDİYELERİ GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI
Sbah gazetesinin haberine göre; Şubat depremleri sonrası bölgeye yardıma koşan AK Partili Ümraniye, Pendik, Sultanbeyli, Bahçelievler ve Esenler Belediyesi Çanakkale'ye de ilk varanlar oldu. Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, alevlerin arasından hayvan dostları kurtardı. Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, AFAD koordinasyonuyla yangınla mücadele eden ekip içinde yer aldı.

2 adet 10 tonluk tanker, 1 adet 30 tonluk tanker, 1 adet arama kurtarma aracı, 9 personel ile Bahçelievler Arama Kurtarma ekipleri de yangına müdahale etti. Üsküdar ve Sultanbeyli Belediyesi arama kurtarma ekipleri soğutma çalışmalarında bulundu. Esenler Belediyesi de AFAD'ın talebi doğrultusunda yangın bölgesine gönderdiği su tankerleriyle söndürme ve soğutma çalışmalarında ekiplere destek sağlıyor.

İHA DESTEĞİ MÜCADELEYI HIZLANDIRDI
Çanakkale'yi yeşil vatan için de geçilmez kılan destansı mücadele de 10 uçak ve 38 helikopter, 503 saatlik uçuşta, 2 bin 828 sorti yaparak 9 bin ton su attı. Yangının, yerinde müdahalelerle kontrol altına alınmasındaki en büyük etken ise İHA'lardan alınan anlık görüntüler oldu. Önceki gece 4 gece görüşlü helikopterle müdahale edilirken hava araçlarının rahat su alabilmesi için trafiğe kapatılan Çannakkale Boğazı dün yeniden açıldı.

Soğutma çalışmaları sürerken tedbir amaçlı boşaltılan 11 köyde halkın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Yangında dumandan etkilenen 95 kişiden 7'sinin tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Dardanos Yangın Yönetim Merkezi'nde ekipleri tebrik eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yangından, 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan, bin 430 hektarlık da tarım alanı ve diğer alanlar olmak üzere 4 bin 80 hektar etkilendi. 3 bin 774 personel de sahada mücadele etti" dedi.

ABD TATİLİNDEN TWEET ATTI
Çanakkale yangını seferberlik ruhuyla söndürülürken akıllara 'CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan nerede?' sorusu geldi. Yangın günlerinde hiç ortalarda görünmeyen ancak Twitter hesabında "Umarım söndürülür. Ekiplere kolaylıklar dilerim" gibi garip sözlerle masajlar paylaşan başkanın ABD San Francisco'da tatilde olduğu ortaya çıktı.

Gökhan'ın yurtdışında olması nedeniyle Belediye Başkanlığı'na vekâleten bakan M. İrfan Mutluay'ın yangın bölgesine geldiği belirtildi.

'ISTIRAHAT HAKKI'
Mutluay önce Başkan Gökhan'ın nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Gökhan ısrarlı sorularımız üzerine başkanın istirahat hakkını kullandığını belirterek 'Nerede olduğunu kendisine sormanız daha doğru olur' dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN