MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısı: Ülke hayrına yerel iktidarda komşu olalım

Son dakika haberleri... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulundu. Bahçeli açıklamasında ''Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.'' ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin ardından bir açılklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den geldi. Yönter, "Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı." dedi.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2023, 23:13 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 06:29
MHP Genel Başkanı Bahçeli’den İYİ Parti’ye yerel seçim çağrısı: Ülke hayrına yerel iktidarda komşu olalım

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi seçimleri geride bırakan Türkiye, yerel seçimlere giderken muhalefet cephesinde yaşanan binbir türlü entrika ve kaoso şahitlik ediyor.

Seçim sonrasında İYİ Parti ve CHP hattında seçim yenilgisinin ardından sular durulmadı.

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'in kurmayları "CHP'siz yerel seçim" söylemlerini yüksek perdeden dillendirmeye başlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir çağrı geldi.

BAHÇELİ'DEN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI: ÜLKE HAYRINA YEREL İKTİDARDA KOMŞU OLALIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla CNN Türk Gece Görüşü programında İYİ Parti'ye yerel seçimlerle igili bir çağrıda bulundu.

Bahçeli'nin iletmiş olduğu mesajda aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"ÇAĞIRDIK DÖNMEDİNİZ YUVAYA, YEREL İKTİDARDA KOMŞU OLALIM ÜLKE HAYRINA"

Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuouyla paylaşıyorlar. 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına.

DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, 24 Aralık 2020 tarihinde "evine dön" çağrısı yapmıştı. Bahçeli'nin 1 Ağustos 2019 tarihinde yaptığı o tarihi açıklama şu şekildeydi:

Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP'ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Tarih boyunca üç hilal kardeşliğin adı, kaynaşmanın adresi, kucaklaşmanın adaleti olmuştur. Nitekim üç hilal varsa huzur vardır, umut vardır, birlik ve dayanışma ruhu vakarını mahfuz tutmuştur. Bu gerçekler şerefli mazimizin iftihar vesikasıdır.

Zaman olmuş kırgınlıklar, kızgınlıklar ve küslükler vasat bulmuştur. Zaman olmuş kopuşlar, kırılışlar ve kayışlar yaşanmıştır. Ana gövde sağlam olduğundan, fazilet ve fikriyat derinlere tutunduğundan dönem dönem şiddeti artan fırtınalar hamd olsun tesirsiz kalmıştır.

3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti'nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır.Çağrım şudur: Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultay'ında MHP'yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye'nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır.

MHP'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA:
Konuyla ilgili bir açıklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den geldi. Katıldığı CNN TÜRK yayınına katılan Yönter şu ifadeleri kullandı;

Sayın Genel Başkanımız Ağustos 2019'da 'Buluşma yerimiz zillet değil, millet' demişti. Kucaklaşmadan bahsetmişti. İYİ Parti Genel Başkanı'na 'eve dön' çağrısı yapmıştı. Çağrı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar.

"BU ÇAĞRI ÇOK SAYGIN BİR ÇAĞRI"
Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, 'Çağırdık dönmediniz. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' O zaman ülke hayrına Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı.

Bu çağrının samimiyetini görmek lazım. Türkiye'nin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım.

26 AĞUSTOS'U İŞARET ETTİ
Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustos'ta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz.

Ama Genel Başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin menfaati için yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı günlük siyasi polemiklerin üzerinde geleceğin inşasu için düşünülmüş bir çağrıdır.

Bu zaman tesadüfen söylenmiş bir zamanlama değildir. İYİ Parti'de bir arayış var. İYİ Parti çalkalanıyor. İYİ Parti fikir ayrılığı yaşıyor. 6'lı masadaki partilerin hiçbirisi birbirine benzemiyor. Düğme ilk başta yanlış iliklenmiş.

Cevap verip vermemeleri kendileri bileceği iş. Bu çağrı Türkiye'nin çağrısıdır. Bu çağrı siyasi ahlakın çağrısıdır. Bu çağrı iyi niyetli bir çağrı. Bu çağrı 31 Mart 2024'te Türkiye'nin zillete düşmemesi için bir çağrıdır.

BİR İTTİFAK MI, BAZI İLLERDE İŞ BİRLİĞİ Mİ?
Bir stratejik değerlendirme ortaya koyarsınız. Bir çağrı yaparsınız. Daha sonra bunun içeriğiyle ilgili konuşursunuz. Bu sorunun cevabı çok erken. Komşuluğun şekli, içeriği, maksadı ne olur onu bilemem. Bir iki ay sonra beş ay sonra daha net görebiliriz. Genel Başkanımız düşünülmesi ve tartışılması gereken çok önemli bir çağrı yapmıştır. Bu çağrının özü Türkiye'nin hayrınadır. Zaman bize her şeyi gösterecek.

"MUHALEFET TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA"
CHP'de kulis yapıyor. Genel Başkan adaylığı meselesiyle ilgili faaliyet yürütüyor, değişimden bahsediyor. 14 Mayıs öncesi meydan meydan dolaşan kim? 28 Mayıs'a kadar propaganda süreci içinde yer aldı mı, aldı. 29 Mayıs sabah değişimden bahseden ilk İmamoğlu oldu. Sen bu başarısızlığın ortağısın, failisin.

Muhalefet şu anda Türkiye'nin karşısında. Bu demokrasimizin gelişmesi ve olgunlaşması açısından da büyük bir tehdit. Şu anda muhalefet çok zayıf, çok cılız... Aynı zamanda Türkiye'nin de karşısında.

Kendileri henüz ne yapacaklarını bilmiyorlar. Hedefleri belli değil. Hangi program çerçevesinde yerel seçimlere hazırlanacakları belli değil. Sabah kalkıyoruz bir aday duyuyoruz. Akşam bakıyoruz başka aday duyuyoruz.

31 Mart 2024 tarihinde zilletten yerel yönetimde tamamıyla kurtulacağız.

"İBB BAŞKANI GEZİYOR"
Vatandaşlarımız İstanbul'daki belediye yönetimlerinden çok şikayetçi. İstanbul'un en ciddi konularından biri deprem. İstanbul'da muhtemel depremden bahsediliyor. Vade biçiliyor... 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonra... Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok ciddi hazırlık içinde. İstanbul yasasından bahsediliyor. Çok doğru bir karar. İstanbul'daki olması muhtemel depremine önelik İBB Başkanı'nın bir açıklamasına, bir yapıcı tutumuna, bir eserine şahit olan var mı? Tunceli'de geziyor, orada geziyor burada geziyor. Oradan arta kalan zamanda da tatile gidiyor.

İnsanımızı endişeye düşürmemizin faydası yok. Elbette deprem hayatın gerçeği.

Parti içi kavgadan başını kaldırıp İstanbul'a bakan var mı? Olmaz... Siz de İstanbul'da yaşıyorsunuz biz de. Ama İstanbul'da çok çetrefilli sorunlar var. Sınıfta kalmış vaziyetteler.

"İSTANBULLU VATANDAŞLARIMIZ BUNU HAK EDİYOR MU?"
Siz neyle uğraşıyorsunuz? Ekrem İmamoğlu neyle uğraşıyor? İstanbullu vatandaşlarımız bunu hak ediyor mu? Biz yeni yüzyıldan bahsediyoruz, yüksek hedefleri belirlemiş vaziyetteyiz. Öbür taraftan bozulan metrobüste vatandaşlarımızın çilesine bakıyoruz. Sudan'da yaşanmıyor bunlar.

Elimizi vicdanımıza koyalım ve İstanbul'un haline bakalım. Bu basiretsizliğin ve beceriksizliği 31 Mart 2024 tarihinde milletimizin müdahalesiyle kaldırılması lazım. Cumhur İttifakı yerelde de iktidar olması lazım. Ülke hayrına komşu olalım.

CHP SEÇMENİNE ÇAĞRI
CHP'ye oy veren kardeşlerimiz bizim vatandaşlarımız. Onları da davet ediyoruz. Onların vatanseverliklerinden şüphe duymuyoruz. Atatürk sevgilerinden kuşku duymuyoruz.

DISNEY TEPKİSİ
Çok talihsiz. Bu kararı kınıyorum. Atatürk ismine dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Aziz mirasıyla yaşayacağımızı gayet iyi bilsinler. Aziz Atatürk'ün ismini hiçbir yerden silemezler. Disney Plus'un bu kararı samimi, dürüst ve dosthane bir karar değildir.

Ermeni diasporasıyla bu akrar aynı zamanda insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda ilke olduklarını ispat etmişlerdir. İbretle, hayretle karşılıyoruz. Başka konuda sürekli konuşan muhalefet Disney Plus'a tek bir laf edemedi. Yazıklar olsun. 3 maymunu oynadılar. Bu da onlara yakışan bir tutum oldu.

İYİ PARTİ'NİN CHP'YE KARŞI SÖYLEMLERİ
"BEDELİ NE OLURSA OLSUN SEÇİMLERE MÜSTAKİL GİRELİM"

Öte yandan İYİ Parti'den CHP ile yerel seçim ittifakı istemediklerini yönelik peş peşe açıklamlar gelmişti.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, 28 Mayıs'taki seçimler sonrası ittifakın bittiğinin altını çizip İYİ Parti tabanındaki 'seçimlere ayrı girelim' talebini ifade etti.

Kavuncu, "Tek, müstakil, bedeli ne olursa olsun hiçbir oluşumun içerisinde yer almadan yerel seçimlere gitme arzusu partinin tabanında çok yüksek. Bedeli ne olursa olsun hür ve bağımsız yol yürüyelim diyorlar" dedi.

"2019'DA SAYEMİZDE KAZANDINIZ"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "İYİ Parti'nin kendi logosuyla herhangi bir seçim ittifakı olmadan yerel seçimlere girmesi şeklinde ağırlıklı bir görüş var teşkilatlarda ve bizim tabanımızda" açıklamasını yaptı.

Usta CHP'ye "2019'da bizim sayemizde kazandınız" mesajı vermekten de geri durmadı... Bu sözler sonrası fondaşları "İstanbul, Ankara ve İzmir elden gidecek" endişesi sardı.

KILIÇDAROĞLU'NA EMEKLİ OL ÇAĞRISI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonrasında isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu hedef alıp "Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir." demişti

"15 VEKİL EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM"
Akşener daha önce CHP ile yapılan ittifaktan duyduğu pişmanlığı dile getirip, "CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Cesaret edemedik, savaşmadık. Bu bize kuyruk siyasetine mal oldu" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İLE BİRLİKTELİK İSTENMİYOR
Akşener'in kurmayları da yüksek sesle seçimin CHP ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı yüzünden kaybedildiğini yüksek perdeden dillendirdi. Parti tabanı yerel seçimlere müstakil girilmesini istedi, İYİ Partili isimler de bu doğrultuda sinyaller verdi. Akşener'in kararıyla Teşkilat Başkanı görevine getirilen Buğra Kavuncu kendisini yollara vurup il il gezerek nabız yokladı.

Öte yandan Geride bıraktığımız gün İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Partinin kararı değil ama milletvekillerinin şahsi düşünceleri, benim de şahsi düşüncem böyle... Kesinlikle CHP ile bir birliktelik istemiyorum" dedi.

CHP'nin İYİ Parti aleyhinde çalıştığını söyleyen Hatipoğlu, CHP'nin yerel seçimlerde kazanması şansını 'sıfır' olarak tanımladı.

CHP'DEN REST! "CHP BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN KUTUPYILDIZIDIR"

"CHP ile ittifak istemiyorum, aleyhimize çalışıyorlar" diyen İYİ Partili Nebi Hatipoğlu'na yanıt veren CHP'li Gürsel Tekin, "İttifaklar gönüllüğe dayalıdır. CHP olarak ittifaka kapalı değiliz ama tek başımıza seçime girecekmişiz gibi çalışmaya devam edeceğiz. İttifaklar olur mu olmaz mı bilmiyorum ama CHP'nin ittifak edeceği yoksullardır, işçilerdir, emeklilerdir, köylülerdir onu hiç kimse merak etmesin. CHP bütün siyasi partilerin kutupyıldızıdır" şeklinde konuştu.

KAPILARI KAPATTI
İYİ Parti'nin CHP'den talep ettiği büyükşehirlerle ilgili soruyu cevaplayan Tekin, "Büyük illerle ilgili şu anda fiilen belediyelerimizin olduğu yerde böyle bir şey mümkün değil, olmaz. Ama onun dışındaki illerle ilgili tabii ki siyasi partiler önümüzdeki süreçte bir ittifak kurarlar mı, olur mu neresi olur bilemem o tamamen parti yöneticilerinin vereceği bir karardır. Ancak şu andaki mevcut belediyelerimizde herhangi bir değişiklik olacağını zannetmiyorum" sözleriyle İYİ Parti'ye kapıyı kapadı.

GÖZLER AKŞENER'E ÇEVRİLDİ
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da bir konuşma yapacağını belirterek, "Açıklamaları, Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak." dedi. Zorlu'nun açıklamasının ardından gözler Meral Akşener'in Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmaya çevrildi.

Kulislerde Akşener'in 26 Ağustos'ta sert bir açıklama yapacağı, "Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın" diyeceği, beldelerde bile seçime müstakil gireceklerini ilan edeceği konuşulmaya başlarken MHP'den gelen bu çıkışlar oldukça dikkat çekici bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN