Başkan Erdoğan, Özbekistan, Sırbıstan ve Macaristan Cumhurbaşkanlarıyla bir araya geldi

Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023, 18:39 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 01:02
Başkan Erdoğan, Özbekistan, Sırbıstan ve Macaristan Cumhurbaşkanlarıyla bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KRİTİK GÖRÜŞME I VİDEO İZLE



İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu da eşlik etti. Görüşmede, Türkiye ile Özbekistan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı" ifadelerine yer verildi.



BAŞKAN ERDOĞAN VUCİC İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Macaristan'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC İLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE


İletişim Bakşanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Sırbistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'ın barış ve istikrarı bakımından Sırbistan'ı anahtar ülke olarak gördüğünü belirterek, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin tarihin en üst noktasına ulaştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sabri Demir de eşlik etti" ifadelerine yer verildi.



SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye ile ilişkileri mümkün olan en iyi şekilde sürdürmenin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Vucic, Macaristan Devlet Günü kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyen Vucic, "Erdoğan ile her zaman önemli ve açık şekilde ikili ve bölgesel meseleler hakkında görüştüklerini" kaydetti.

Vucic paylaşımında, "Türkiye ile ilişkilerimizi mümkün olan en iyi şekilde sürdürmek bizim için önemli ve bu toplantı, karşılıklı çıkarların tüm alanlarında zaten iyi olan Sırp-Türk işbirliğini güçlendirme yönünde bir başka adımdı." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgedeki barış ve istikrarın korunması hususunu da görüştüklerini kaydeden Vucic, Türkiye'nin yapıcı angajmanıyla bölgedeki en etkili uluslararası aktörlerden biri olduğunu ifade etti.



BAŞKAN ERDOĞAN MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI KATALİN NOVAK İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'ın ziyareti kapsamında Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'ın Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla geldiği Macaristan'da temaslarını sürdürüyor. Başkan Erdoğan, başkent Budapeşte'de Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN BOSNA HERSEK HEYETİNİ KABUL ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla bulunduğu Budapeşte'de, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Üyesi Zeljka Cvijanovic ve Bosna Hersek'teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) Başkanı Milorad Dodik'i kabul etti.

Başkan Erdoğan'ın Budapeşte'deki temasları kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ikili ilişkiler ve mevcut işbirliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşmede Başkan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Zafer Çubukçu ve Sabri Demir eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN, BOSNA HERSEK KONSEYİ ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN