CHP'de "kongre" satrancı! Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in tutum belgesi planı: Tarih belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde koltuk kavgası bitmiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun süredir unuttuğu İstanbul'a rotayı kırmasının ardından Genel Başkanlık için CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i destekleyeceğini işaret etmişti. İki isim bugün yaptıkları açıklamalarda parti içindeki koltuk savaşını sonuna kadar devam ettireceklerinin sinyallerini verdi. Özgür Özel, CHP fondaşına yaptığı açıklamada adaylık için ilçe kongrelerini işaret etti.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 22:59 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:58
CHP’de kongre satrancı! Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in tutum belgesi planı: Tarih belli oldu

İÇİNDEKİLER

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Kılıçdaroğlu'nu koltuktan kaldıramayınca yeniden rotayı İBB Başkanlığına kırdı.

İL İL GEZMEYE DEVAM EDİYOR
Bir yandan parti içindeki koltuk savaşına devam edeceğinin sinyallerini veren İmamoğlu, İstanbul'dan aday olacağını söylese de il il gezmeye devam ediyor. İmamoğlu, "İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemlidir." dedi. İmamoğlu, 60. Ulusal, 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılmak için Nevşehir'e geldi.

İSTANBUL'A ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI NEVŞEHİR'E GİTTİ
Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyündeki cemevini ziyaret eden İmamoğlu, cemevinin bahçesinde yaptığı konuşmada, Alevi-Bektaşi geleneğinin Anadolu'nun köklerinden olduğunu belirtti. Daha sonra Avanos ilçesine geçen İmamoğlu, Güray Yeraltı Seramik Müzesi'ni ziyaret edip yetkililerden eserler hakkında bilgi aldı.

PARTİ İÇİNDE GENEL BAŞKANLIK MÜCADELEYE DEVAM EDECEK
Buradan Göreme beldesine geçen İmamoğlu, bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusu üzerine, "Bütün açıklamalarımı tane tane, net olarak yaptım. İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemlidir. Elbette parti içinde de düşüncelerimiz var. Bu düşüncelerin karşılığını yerine getirmek, partimizi daha iyi geleceğe taşımak adına da fikirlerimiz var. Bu fikirlerimizi parti hukuku ve ahlakına uygun biçimde temsil etmeye ve mücadelesini vermeye devam edeceğim." diye konuştu.

"İSTANBUL YOLCULUĞUMUZ KESİNDİR VE ÇOK ÖNEMLİDİR" I VİDEO İZLE

Fondaş Medyascope'a konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı hazırlanan planın tarihini duyurdu. Kısa sürede adaylığını ilan edeceği söylenen Özel, yakın zamanda CHP'nin önümüzdeki dönem yol haritasını yansıtacak olan tutum belgesini açıklayacak.



ADAYLIK İTİRAFI: KONGRELERDEN BİTMEDEN AÇIKLAMAYIZ
CHP fondaşına yaptığı açıklamada, tutum belgesinin adaylıkla ilgili olmadığını belirten ancak kesin bir dille bunu yalanlamayan Özel, ilçe kongrelerine göre pozisyon alacaklarını itiraf etti. "Genel başkan adayı olacak" haberleriyle ilgili konuşan Özel, "İlçe kongrelerini tamamlamadan öyle bir şey açıklamayacağız. Bu konuda önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Tutum belgesi genel konularla ilgili bir belge olacak. Aday olup olmayacağım anlamına gelmez. Aday olursam benden duyarsınız" yanıtını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN