CHP'li İBB'nin ulaşım rezaletinde yeni perde: Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü!

Son dakika haberi! CHP'li İBB'nin ulaşımdaki rezaletlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Eminönü'nde park halindeki boş İETT otobüsü kayarak denize düştü. Denize düşen otobüs bir süre sonra suya gömüldü. İETT otobüsünün deniz düşmesi akıllara CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 24 Eylül 2021'de yaptığı açıklamayı getirdi. İmamoğlu o tarihte yaptığı açıklamada, "Ciddi adımlar atmalıyız ve denizin payını mutlaka yukarılara taşımalıyız." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan olaya sosyal medyadan birçok vatandaş tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 08:42 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 19:10
CHP’li İBB’nin ulaşım rezaletinde yeni perde: Eminönü’nde İETT otobüsü denize düştü!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB'nin ulaşımdaki rezaletlerine bir yenisi daha eklendi. Eminönü Haliç Metro İETT Durağında park halinde duran İETT otobüsünü denize düştü.



İETT OTOBÜSÜ DENİZE DÜŞTÜ! VİDEO İZLE


ÖLÜ VE YARALI VAR MI?
Otobüsün boş olduğu öğrenildi. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin otobüsü çıkarma çalışması sürüyor.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Saat 08.09' da Emniyet haber merkezi'nden alınan bilgiye göre Fatih Eminönü Demirtaş Mahallesi Ragıp Gümüşpala Caddesi Eminönü İETT garajı içerisinde park halinde bulunan EM1 hat numaralı boş (Eminönü-Kulaksız) Özel Halk Otobüsü el freni boşalarak denize düşmüştür. İtfaiye ekipleri, sahil güvenlik ve yol bakımdan 1 adet vinç olay yerindedir. Ölü ve yaralı yoktur." ifadeleri yer aldı.

"KENDİ KENDİNE HAREKET ETTİ"
Otobüsün şoförü Ramazan Şahin "Park halinde duruyordu. Arabaya binecektim, kendi kendine hareket etti, denize gitti. Nasıl oldu bilmiyorum. Çıkınca bakacağız" dedi.

CHP'Lİ İBB'DEN ŞOFÖRÜ YALANLAYAN AÇIKLAMA
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de Eminönü'nde denize düşen özel halk otobüsüyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şoförün ifadelerinin tersine olayın el freni çekilmediği için gerçekleştiği iddia edilerek, "Fatih Eminönü İETT garajı içerisinde bulunan EM1 Kulaksız-Eminönü hattında çalışan boş özel halk otobüsü, şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sebebiyle kayarak denize düşmüştür."

"Olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Şoförle ilgili tahkikat başlatılırken, otobüsü çıkarma çalışmaları devam etmektedir." denildi.



VİNÇLE ÇIKARILDI

Dalgıçlar, denize dalarak otobüsün yerini tespit etti. Dalgıçlar daha sonra vince takılı olan halatları da otobüse bağladı.

Vinç yardımıyla denizden çıkarılırken halatlardan birinin kopması üzerine otobüsün bir kısmı tekrar suya düştü.

7 SAAT SÜRDÜ
Otobüs, kopan halatın yeniden bağlanmasının ardından yaklaşık 7 saat süren çalışma sonucunda karaya çıkarıldı.

DENİZİN PAYINI MUTLAKA YUKARILARA TAŞIMALIYIZ | VİDEO İZLE

İSTANBUL'DA DENİZ OTOBÜSÜ: DENİZİN PAYINI MUTLAKA YUKARILARA TAŞIMALIYIZ
İETT otobüsünün deniz düşmesi akıllara CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 24 Eylül 2021'de yaptığı açıklamayı getirdi.

İmamoğlu o tarihte yaptığı açıklamada, "Ciddi adımlar atmalıyız ve denizin payını mutlaka yukarılara taşımalıyız." ifadelerini kullanmıştı.


KURTARMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA HALAT KOPTU
Sabah saatlerinde Eminönü'ndeki İETT durağında park halindeyken kayarak denize düşen İETT Otobüsünü kurtarma çalışmalarında ayrı bir skandala daha sahne oldu. Balık adamlar yardımıyla suyun altındaki otobüse halatlar bağlandı. Suyun altındaki halatların diğer ucu ise karada bulunan vinçlere bağlandı. Vinçler yardımıyla yukarı çekildiği esnada halatın koptuğu o anlar kameraya yansıdı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA HALAT KOPTU I VİDEO İZLE

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER
Sosyal medyada olaya tepki gösteren vatandaşlar, "Eminönünde İETT otobüsü denize daldı. Hizmette sınır tanımayan İmamoğlu'na hayırdır bu ne hal diye sorsak, herhalde denizde giden otobüs projesi denemesi yapıyoruz der mi? Ne dersiniz" yorumunu yaptı. İşte o tepkilerden bazıları:

Deniz otobüsü.

İett otobüsü denizemi düştü bunuda gördü istanbul yazık güneş kremide verdilermi iett

İstanbul çalışıyor Şimdi sıra iett lere yüzme öğretmekte

İSTANBULLUNUN ÇİLESİ BİTMİYOR
İstanbul'da vatandaşların İETT çilesi bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz ay Arnavutköy Necip Fazıl Caddesi üzerinde arızalanan bir İETT otobüsü nedeniyle cadde tamamen trafiğe kapanırken, otobüste bulunan onlarca vatandaşta otobüsten inerek yürümek zorunda kaldı.

O anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN