Değiştiremedi boyun eğdi! Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu İBB adaylığını açıkladı: İYİ Parti ve HDP'ye göz kırptı

28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası 'değişim' savaşı başlatıp CHP koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu, hedefe ulaşamadı, havlu attı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde İBB adaylığını açıkladı ve "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" dedi. "İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" geliyorum diyerek 2019'a gönderme yapan İmamoğlu, İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı. "Adayım demedim, yola çıkıyorum dedim" diyerek çark eden İmamoğlu, "CHP 2. parti olmakla övünemez" diyerek Kılıçdaroğlu'nu bombaladı. İmamoğlu'nun İBB adaylığı kararında Kılıçdaroğlu'nun kongrelerde ipi göğüslemesi etkili oldu.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 09:39 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 13:13
Değiştiremedi boyun eğdi! Kılıçdaroğlu’nu deviremeyen İmamoğlu İBB adaylığını açıkladı: İYİ Parti ve HDP’ye göz kırptı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 28 Mayıs sonrası ve yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP'de kaos, kavga ve değişim savaşına şahitlik ediyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yutamayınca kendini yollara vurdu.



TURİST EKREM HAVLU ATTI: ROTA YENİDEN İSTANBUL
CHP'li İBB Başkanı İstanbul'un sorunlarını görmezden gelerek önce Elazığ ve Tunceli'ye gitti, ardından Nevşehir ve Çanakkale'ye rota çizdi. Ama ne yapsa olduramadı, 'değişim' savaşında hedefe ulaşamadı, havlu attı.

DEĞİŞTİREMEDİ BOYUN EĞDİ: İBB ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kılıçdaroğlu'nu deviremeyen İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamayla İBB adaylığını açıkladı.

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır, ben bu sözü çok önemsiyorum" diyen İmamoğlu, "İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Kendimi İstanbul'a mühürledim" diyerek resmen İBB adayı olduğunu açıkladı.




İYİ PARTİ VE HDP'YE İTTİFAK İÇİN GÖZ KIRPTI
"İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" geliyorum diyerek 2019'a gönderme yapan İmamoğlu, İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.

KK'YA SALVOLAR: CHP ARTIK SEÇİM KAYBEDEMEZ
İmamoğlu, boyun eğdiği Kılıçdaroğlu'na da göndermelerde bulundu. CHP'li İBB Başkanı, "CHP 2. parti olmakla övünemez. CHP artık seçim kaybedemez" dedi.



ÖNCELİĞİ KK'NIN KOLTUĞU AMA ŞİMDİLİK İSTANBUL!
Bu açıklamalar sonrası "İmamoğlu'nun önceliği Kılıçdaroğlu'nun koltuğu ama şimdilik İstanbul'a mühürlü" yorumları yapıldı.



Bu kararda Kılıçdaroğlu'nun ilçe kongrelerini kazanmasının etkisi olduğu konuşulurken Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında "İlçe kongrelerinin de Kılıçdaroğlu'nun lehine sonuçlanması üzerine Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığı kararını gözden geçirmeye başladı. 4 Ağustos tarihinde, "İmamoğlu rotayı İstanbul'a çevirdi" diye yazmıştım. Geçen süre zarfında Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı daha ön plana çıkmaya başladı. Bu kararın alınmasında Kılıçdaroğlu'nun ilçe kongrelerini kazanmasının da etkisi oldu" ifadelerini kullandı.

Bir yandan da Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel tandemindeki 'tavşan aday' formülü kulislerdeki yerini koruyor.



TAVŞAN ADAY FORMÜLÜ
Selvi konuya ilişkin, "Ekrem İmamoğlu, eğer seçimi kazanırsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakmaz. CHP Genel Başkanlığı'na ise güvenebileceği bir ismi getirir deniliyor. Bu isim kim olabilir? İlk aşamada Özgür Özel'in ismi söyleniyor. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı, Özgür Özel CHP Genel Başkanı diye bir modelden söz ediliyor. Peki neden İBB'yi bırakmaz, neden CHP Genel Başkanlığı'na talip olmaz? CHP'nin başına güvendiği bir ismi getirir, o İBB'de devam eder..." dedi.

Şu ifadeleri kullandı;

Ekrem İmamoğlu'nun asıl hedefinin cumhurbaşkanlığı olduğu biliniyor. İstanbul'da seçimleri kazandığı günden bu yana tek hedefi var cumhurbaşkanı olmak. Cumhurbaşkanı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı büyük bir güç olarak görüyor. Hem siyasi hem ekonomik olarak. O nedenle "CHP'nin başında güvendiğim bir isim olsun. 2028'de ise cumhurbaşkanlığına aday olayım" diye düşünüyor.



CHP'li Barış Yarkadaş'tan ise çarpıcı bir iddia geldi.


KILIÇDAROĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA TELEFON
Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahlatlıbel'deki görüşmede Ekrem İmamoğlu'na '"İstanbul'daki 14 ilçemizi 25'e çıkar, belediye meclisini de al 2024 seçimlerinde İstanbul'u bir daha kazan, sonra da gel aday ol" dediğini aktardı.



CHP liderinin 'değişim' tartışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na bir mesaj attığı "Kararını ver belediye başkan adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor, aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara harcatmam" dediğini aktardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN