CHP'li Bozcaada Belediyesi vatandaşın cebindeki paraya göz dikti! Halkı haraca bağladı

CHP’li belediyeler seçildikleri günden bu yana hizmetten altyapıya kadar birçok konuda sınıfta kaldı.Yalnızca bununla da kalmayan CHP'li belediylerin ismi sık sık rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma gibi skandallarla gündeme geliyor. Çanakkale'ye bağlı Bozcaada'da göreve gelen CHP'li yönetim de bu rezilliklerin başını çeken belediyler arasında. Vatandaşın parasona göz diken CHP'li Bozcaada Belediyesi'nin tatilcileri feribot kuyruğunda haraca bağladığı iddia edildi. İddiaya göre; yaz ayını fırsat bilen CHP'li yönetim ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere 50 liralık makbuz yazıyor. Söz konusu miktarın neden talep edildiği sorusuna ise bir belediye görevlisinin "Belediyenin elektrik-su faturasını ödeyecek parası yok" cevabını verdiği ifade edildi.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2023, 10:45 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 13:57
CHP’li Bozcaada Belediyesi vatandaşın cebindeki paraya göz dikti! Halkı haraca bağladı

İÇİNDEKİLER

CHP'li belediyeler seçildikleri günden bu yana sık sık rüşvet, adam, kayırma gibi çeşitli yolsuzluklarla gündeme geliyor.

Hizmetten alt yapıya kadar birçok konuda sınıfta kalan, yazlık yerlede vurgun yapmaya çalışan yerli ve yabancı turistlerin cebindeki paraya göz diken CHP'li beledilere son olarak CHP'li Bozcaada Belediyesi eklendi.

İddiaya göre; elektrik ve su faturasını ödemekten aciz olan belediye, vatandaştan araç ücreti almaya başladı. Bu durum vatandaşların tepki göstermesine sebep oldu.

BELEDİYENİN ELEKTRİK- SU FATURASINI ÖDEYECEK PARASI YOK
Sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair açıklama yapan Haluk Akbulut adlı bir vatandaş, "Bozcaada'ya gittiniz, dönüş zamanı geldi ve feribot kuyruğuna girdiniz...

O sırada bir belediye görevlisi gelip size 50 liralık bir makbuz uzatıyor... Neden bu makbuzu ödemem gerekiyor diye sorduğunuz da 'Belediyenin elektrik-su faturasını ödeyecek parası yok' cevabı geliyor!..

Ve ekliyor 'İtiraz edip ödemezseniz, elli metre ilerde ki zabıtaya haber veriyoruz size 468 lira ceza kesiyor' Bunun böyle olduğuna inanmak istemiyoruz! Belediye başkanının daha ikna edici bir açıklaması vardır kesinlikle."
ifadelerine yer verdi.

Söz konusu paylaşımın ardından konuya ilişkin belediye tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken vatandaşlar ise, "CHP'li Bozcaada Belediyesi tatilcileri feribot kuyruğunda haraca bağlamış" yorumlarında bulundu.

2 YILDIR ELEKTRİK FATURASI ÖDENMİYOR
Daha önce CHP'li Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın 2 yıldır elektrik faturalarını ödeyemez hale geldiği belirtilmişti. Adanın elektrik ihtiyacını karşılayan UEDAŞ, yaklaşık 5 milyon değerindeki alacağı için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Bozcaada Belediyesi'ne ait taşınmazlara ipotek koyulması kararı aldı.

2 bin nüfuslu adada yönetimsel hatalar nedeniyle belediye adeta iflasın eşiğine gelirken Başkan Yılmaz, UEDAŞ'a olan borçlar nedeniyle belediyeye ait 6 taşınmazın satılmasını teklif etti.

Duruma CHP'li Belediye meclis üyeleri de tepki gösterirken, ada sakinleri Belediyeye dava açtı. CHP'li Belediye Meclis üyesi Recep Yalçın "Belediye borç batağında, icra ile yer satılacaksa bu kepazeliktir. O safhaya gelmeden işi çözmek lazım." dedi.

"BABANIZIN MALI DEĞİL"
6 parselin satışına itiraz eden ve "hayır" oyu veren CHP'li İbrahim Günel ise, "Buralar babanızın malı değil, adalıların malı. Evlatlarımız bizden hesap sorar. Yönetimsel yanlışların bedelini adalılar ödememeli" diye konuştu.

"BORÇSUZ BIRAKTIM"
Belediye'nin elektrik faturaları dışında 15 milyona yakın borcunun olduğu da ortaya çıkarken Bozcaada'nın eski ANAP-DP'li Belediye Başkanı Mustafa Mutay, "20 yıl başkanlık yaptım Borçsuz bıraktım. Bu borcu nasıl yaptı bilemiyorum" dedi.

CHP'Lİ DİDİM BELEDİYESİ 'MICIR' VURGUNU YAPMIŞTI!

Daha önce de CHP'li belediyeler defalarca vatandaşları dolandırmaya çalışmaları ile gündeme gelmişti. CHP'li Didim Belediyesi, iddiaya göre;

CHP'li Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 14 Ocak 2022'de içinde mıcırın da yer aldığı 120 bin ton kırma taş ürünü satın almak için 6 milyon 221 bin 250 lira yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı.

Tek geçerli teklifi veren Zana ve Turan Bağı kardeşlerin şirketi ZTB ihaleyi 5 milyon 670 bin liraya kazandı.

CHP'li belediye ile firma arasında 3 Şubat 2022'de imzalanan sözleşmede, firmanın malzemeleri 3 Şubat 2022 ile 30 Aralık 2022 arasında vereceği belirtildi.

Didim Belediyesi'nin, peş peşe dizilmesi halinde 60 kilometrelik konvoy oluşturabilecek nitelikte olan 5 bin TIR ile taşınabilecek bu kadar yüklü miktarda malzemeyi 10 aylık sürede alıp ne yapacağı sorusu gündeme gelince, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bir gizli tanığın müfettişlere verdiği ifade ise vurgunun boyutunu gözler önüne serdi.

200 KAMYON GETİRDİK DEYİP 10 KAMYON DÖKTÜLER

Gizli tanığın ifadesine göre, 2 aylık sürede sadece ZTB İnşaata personelinin 10 kamyon mıcır dökmesine karşın, belediye görevlisine 200 kamyon mıcır döküldüğü şeklinde işlem yaptırdıkları iddia edildi.

ZTB İnşaat'ın mıcır taşırken kendi kamyonlarını kullanmadığı, Didim Belediyesi'nin dışarıdan araç kiralayıp firmaya gönderdiği anlaşıldı.

Bu durumun ortaya çıkmaması için kiralanan kamyonlara Suriyelilere ait motosikletlerin plakalarının takıldığı öne sürüldü.

AYDIN BELEDİYESİ MİLLETİN PARASINI YEMEYE KALKTI
Daha önce FETÖ'ye ihale kıyağı ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, da CHP'deki milletin parasını yemeye çalışan isimlerin başında geliyor. İsmi sürekli skandallarla anılan Çerçioğlu, belediye şirketi olan Aydın İmar A.Ş'yi batırdı.

192 MİLYON LİRA AKTARDI
İflasın eşiğine gelen şirketi kurtarmak için Çerçioğlu'nun başvurduğu yöntem CHP'li belediyelerin alışkanlık haline getirdiği bir yol oldu.Çerçioğlu'nun, belediye kasasından şirket hesabına 192 milyon lira aktardığı ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN