Tunceli'de nabız yokladı telefon şovunu boşuna yapmadı! İmamoğlu'ndan değişim ekibine "çabuk olun" baskısı: Özgür Özel ve tavşan aday formülü

CHP'deki koltuk savaşı taktiksel safhada sürüyor. Ekrem İmamoğlu son olarak Tunceli'ye gitti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı, 'Alevi' odaklı planlı ziyaretlerle delege avına çıktı. Kameralar karşısında yaptığı telefon şovuyla da nabız yokladı. Ekremci medyanın aktardığına göre İBB'ye yakın kaynaklar bu görüşmeyi "Nezaketen aradı ama önümüzdeki günlerde ‘lider değişmeli' gibi sert açıklama yapabilir" şeklinde değerlendirdi. İmamoğlu'nun da 'değişim' manifestosu için ekibine 'elinizi çabuk tutun' baskısı yaptığı öğrenildi. Öte yandan İmamoğlu'nun genel başkan adayı olmayacağı, Özgür Özel'i destekleyeceği konuşulanlar arasında. Bu da 'tavşan aday' ihtimallerini güçlendiriyor.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2023, 08:53 Güncelleme 10 Ağustos 2023, 17:20
Tunceli’de nabız yokladı telefon şovunu boşuna yapmadı! İmamoğlu’ndan değişim ekibine çabuk olun baskısı: Özgür Özel ve tavşan aday formülü

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimet CHP'nin ayarlarıyla oynadı. 'Değişim' ateşi yanan, adım adım kurultaya giden altı okta sular durulmuyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yutamayınca kendini yollara vurup nabız yoklamaya başladı.



TURİST EKREM
CHP'li İBB Başkanı İstanbul'un sorunlarını görmezden gelerek önce Elazığ ve Tunceli'ye gitti, ardından Nevşehir ve Çanakkale'ye rota çizdi.

ALEVİ KARTINI AÇTI
Öte yandan Tunceli'de cemevi ve türbe ziyaretleri yapan, Alevi dedeleriyle bir araya gelen, dilek ağacına bez bağlayıp mum yakan İmamoğlu'nun daha sonrasında Hacıbektaş'a gideceğini açıklaması, Alevi delegelerden oy almak için girişilen planlı ziyaret turunu da açık etti.



"DEĞİŞİMCİLER SAHADA" MESAJI
CHP Genel Merkezi'ne 'değişimciler sahada' mesajı vermekten geri durmayan Ekrem İmamoğlu, "Toplumdan, vatandaştan uzak olan hiç kimse, başarı elde edemez. Bu bağlamda hep sahadayım" diyerek Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulundu.



CEPTEN ARADI, EVDEN DARLADI... KAMERALARA OYNADI
Tunceli'de de kameralara oynayıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayan Ekrem İmamoğlu ilk denemesinde başarılı olamamış, "Genel başkanım cebinizi aradım ama ulaşamadım. Evinizin numarasını da çevirdim valla. Tunceli'deyiz, memnunuz burada ziyaretlerimizi yapıyoruz. Nazımiye'de bir konukevi yapmıştık biliyorsunuz. Orayı ziyaret edeceğiz. Sonra dönüş yapacağız. Bu benim dördüncü gelişim. Zaten çok seviyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Peki, İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden aradı?

Konuya ilişkin CHP'li İBB'ye yakın kaynaklarla konuşan Ekremci Sözcü gazetesi yazarlarından Aytunç Erkin'e "İmamoğlu'nun telefonu" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;



"NEZAKETEN ARADI AMA HAFTAYA "LİDER DEĞİŞMELİ" GİBİ SERT AÇIKLAMA GELEBİLİR"
"Kemal Bey'in memleketine yapılan bir ziyaret. Annesi ve babasının adının verildiği bir tesis açıyorsunuz, nezaketen aranması normal. Ancak önümüzdeki hafta 'lider değişmeli' gibi sert bir açıklama da gelebilir"
değerlendirmesi yaptılar.

İmamoğlu'nun Nazımiye'de yerel seçimleri işaret ederek kurduğu, "Hem yerel seçimlerde hem Türkiye'nin bundan sonraki problemlerini çözmeye kararlı bir kardeşiniz var. Bu konuda yürekli bir biçimde çalışmaya ve kararlı bir biçimde bu düzeni değiştirmeye söz vermiş kardeşiniz var burada. Bu mücadeleyi sonsuz vereceğiz. Yolumuz açık olsun" cümlelerinin de altını çizen kaynaklar, "Siyaset başka, insani ilişkiler başka" dedi.

BAY KEMAL'İN MEMLEKETİNDE BAY KEMAL'İ BOMBALADI
CHP'li İBB Başkanı'nın "Hem yerel seçimlerde hem Türkiye'nin bundan sonraki problemlerini çözmeye kararlı bir kardeşiniz var" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun memleketinde Kılıçdaroğlu'nu hedef alması dikkatlerden kaçmadı.



İMAMOĞLU'NDAN EKİBİNE 'ELİNİZİ ÇABUK TUTUN' BASKISI
Bir yandan da gözler Ekrem İmamoğlu'nun açıklmayı planladığı 'değişim' manifestosuna çevrilmiş vaziyette...

CHP kulislerinde Ekrem İmamoğlu'nun ekibine 'elinizi çabuk tutun' baskısı yaptığı ve söz konusu açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılmasının muhtemel olduğu konuşuluyor.

"LİDER VE YÖNETİM DEĞİŞİMİ ŞART" VURGUSU
Kulislere göre İmamoğlu, "Lider ve yönetim değişimi şart" vurgusunu bir kez daha yapacak. Ancak genel başkan adaylığı konusunda bir çıkış yapmayacak.



Tam da bu noktada Özgür Özel ve 'tavşan aday' formülüne dikkat çekmekte fayda var...

ÖZEL KENDİNİ YOLLARA VURUYOR! "İSTİFA EDECEK" İDDİASI
Özgür Özel'in de Ekrem İmamoğlu gibi kendini yollara vuracağı, grup başkanlığı görevinden de istifa edeceği iddia edildi. Bu doğrultuda Özel'in Anadolu turunu Kılıçdaroğlu'ndan darbe yediği Manisa'dan başlatacağı öğrenildi.

İmamoğlu'nun CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını destekleyeceği konuşuluyor.



Hatırlanacağı üzere Özel, geride bıraktığımız günlerde "Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık." diyerek adaylığını ilan etmişti.

TAVŞAN ADAY NEDİR?
Siyaset arenasında yarışta bir makam için adaylığını açıklayan "tavşan adayın" amacı kendi adına oy topladıktan sonra beraber çalıştığı kişi adına seçimden çekilmesidir. Tavşan aday aslında kendisinin değil, önceden anlaşma yaptığı başka bir adayın kazanmasını sağlamaya çalışır.