Hafiye gibi birbirlerini izliyorlar! Haberi "Ekremci medya"dan al! Kılıçdaroğlu ekibinin İstanbul'daki gizlice toplantısı

CHP'de delege seçimlerinin başlamasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 'değişim' ekibinin başı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki "savaş" karşılıklı hamlelerle tam gaz sürüyor. CHP'deki kulisler, son dönemde iki cepheden sızıyor. Biri "Ekremci medya" diğeri de "Bay Kemal cephesi". Ekrem İmamoğlu'nun en ateşli destekçisi Soner Yalçın, sahibi olduğu Oda TV sitesinden CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na resmen "savaş" açmış durumda. Öyle ki Kılıçdaroğlu'nun attığı her adım takip ediliyor. Son haberi de yine "İmamoğlu'nun adamı" Soner Yalçın verdi. İddiaya göre Kılıçdaroğlu'nun ekibi CHP İstanbul İl Başkanlığında gizli bir toplantı gerçekleştirdi. Canan Kaftancıoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya Eren Erdem, Çetin Çapan, Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül katıldı. Haberde kurultay gündemiyle gerçekleştirilen toplantı neticesinde İBB ve İstanbul'daki bazı ilçelerde adaylık için kimi isimlerin ön plana çıktığı belirtildi.

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2023, 09:55 Güncelleme 11 Ağustos 2023, 11:23
Hafiye gibi birbirlerini izliyorlar! Haberi Ekremci medyadan al! Kılıçdaroğlu ekibinin İstanbul’daki gizlice toplantısı

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan ağır hezimetin ardından koltuk savaşlarının başladığı CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı perde önünde Özgür Özel, perde arkasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mücadele veriyor. Taraflar arasındaki mücadelede Kemalci medya ve Ekremci medya da haberleriyle bilek güreşine dahil olmuş durumda.

FONDAŞ MEDYADA EKREM-KEMAL SAVAŞLARI!
Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki 'değişim' ateşi ve zoom cuntasının etkileriyle mücadele eden Kemal Kılıçdaroğlu karşısında duran fondaş medyanın önünü kesti.

"Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" sözleriyle 'satılık gazeteciler' sözleriyle işe başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekremci medyanın dosyasını açıp, İmamoğlu'na yakın yayın organlarını hedef aldı.


*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayın

HALK TV'NİN MAMASINI KESTİ
İlk olarak hedefte Halk TV var idi... Halk TV'ye ambargo uygulayan ve kanalın CHP ile olan tüm anlaşmalarını fesheden Bay Bay Kemal, "Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" dedi.



EKREMCİ ODA TV'Yİ YERDEN YERE VURDU
Kılıçdaroğlu, Halk TV'den sonra bir başka Ekremci medya unsuru olan Soner Yalçın'ın Odatv'sini de yerden yere vurmuştu.

"Odatv'nin geliri nereden onu sorun?" diyerek Odatv'nin Ekrem İmamoğlu'nun inisiyatifiyle İBB bütçesinden nemalandığını ima eden Kılıçdaroğlu, "Odatv'nin geliri nereden onu sorun? Odatv'den Barışlar niye ayrıldı. Müyesser Yıldız niye ayrıldı. Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Eskiden Odatv'yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum. Çünkü güvenmiyorum yani güvenmiyorum" dedi.




Açıklamaların ardından Soner Yalçın'ın Odatv'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaylım ateşine tuttu. "Odatv'yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv'ye çamur attı... Hodri meydan soru sormayı bırak belge açıkla..." başlıklı bir haberle Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Odatv, Kılıçdaroğlu'nu 'hesap uzmanlığı'ndan vurdu.



Topa Soner Yalçın da girdi...

"AKLINI KAYBETMİŞ, DEDİKODUCU YAŞLI TEYZE, KOLTUK SEVDALISI"
Kılıçdaroğlu'na 'aklını kaybetmiş', 'dedikoducu yaşlı teyze', 'koltuk sevdalısı' yakıştırmalarında bulunan Yalçın, şu ifadeleri kullandı;

"Üzgünüm Kemal Bey aklını kaybetmiş gibi. CHP'yi yıkıma sürüklüyor. 37 yıldır gazetecilik yapan bana bu çamuru attığı için onu hiç affetmeyeceğim, demek koltuk sevdası insanı bu derece kişilik erozyonuna uğratıyor. Koca CHP Genel Başkanı dedikoducu yaşlı teyzelere benzedi, her gün bir tuhaf söz söylüyor. Odatv hesapları her yıl denetime uğruyor ve bunu bilmesine rağmen yalan konuşuyor. Türkiye ve CHP için üzgünüm.

"GEÇEN GÜN NE YAPTIĞINI KENDİSİ AÇIKLASIN..."
Öte yandan Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun "Eskiden Odatv'yi izlerdim bakardım yaklaşık 6 aydır siteyi bile açmıyorum" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu'nu üstü kapalı tehdit etti.

Yalçın, "6 aydır Odatv okumuyormuş, daha geçen gün arayı düzeltmek için ne yaptığını kime ne telefon açtığını kendisi açıklasın, ayıptır" dedi.



Odatv daha sonra manşetler üzerinden Bay Bay Kemal'le olan kavgasını sürdürdü.

"Kılıçdaroğlu'nda rekor düşüş... Bu istatistik bile CHP'deki hazin durumu açıklıyor" başlıklı haber yapan Ekremci yayın organı, "Değişim çağrılarına kulak asmayan ve Odatv'ye çamur atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'da en çok takipçi kaybeden siyasi parti başkanı oldu" ifadelerini kullandı.



Öte yandan Odatv'nin ilgili haberi 1. manşetten vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

MEDYA SAVAŞLARININ GERİSİNDE MÜCADELE!
Medyada savaş tüm hızıyla devam ederken geri planda gizli saklı toplantılarla CHP Kurultay'a hazırlanıyor. Mücadelenin zirve yaptığı an İmamoğlu başkanlığınıdaki 'Zoom' toplantısı olmuştu.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda 9 katılımcı bulunurken, CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer almıştı. Videoda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, toplantıya katılan ancak ismi ve görüntüsü olmayan 'Katılımcı' isimli kullanıcının kim olduğunu 2 kez sorması dikkat çekmişti.

Toplantının görüntüleri kısa sürede sosyal medyada paylaşılırken, değişim ekibinin de kimlerden oluştuğu ifşa olmuştu. İmamoğlu toplantıya ilişkin yalanlamada bulunmazken, benzer toplantıların sıklıkla gerçekleştiğini dile getirmişti.

7 SAATLİK GİZLİ TOPLANTI
Yaşanan gelişmelerin ardından 'Zoom cuntası' içinde yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selin Sayek Böke ve Özgür Özel arasında bir önemli görüşme daha gerçekleşmişti.

"Değişim" A Takımı ile 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp Kılıçdaroğlu'na karşı imza ve dilekçe toplayan İmamoğlu, Rumeli Hisarı'ndaki tarihi köşkün mahseninde Selin Sayek Böke ve Özgür Özel'i ağırladı. Böke ve Özel'in aynı araçla giriş yaptığı köşkün, asla dinlenemeyen özel mahseninde yapılan görüşme 7 saat sürdü. İmamoğlu ile Böke'nin, Özgür Özel'i ikna etmek için büyük çaba sarf ettiği öğrenildi.

Değişimcilerin ardından bir gizli toplantı da Kemal Kılıçdaroğlu ekibinden geldi.

Başını Canan Kaftancıoğlu'nun çektiği ekip yerel seçimlere ilişkin hazırlıklara başladı. Toplantı Ekrem İmamoğlu destekçisi Oda TV tarafından ifşa edildi.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Haberde yer alan ayrıntılara göre; toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Çetin Çapan, Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Ali Yüksel, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile İmamoğlu'na muhalif olmasıyla bilinen İBB Büyükşehir Meclis Üyesi Haydar Kahraman katıldı.

Toplantıya katılan Eren Erdem, Çetin Çapan ve Emir Sarıgül basına yakalanmamak adına kapalı otoparktan Kaftancıoğlu'nun katına çıktı.

Öte yandan Kaftancıoğlu soyadı ile Sarıgüllerin bir araya gelmesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda tebessümle karşılandı.

SARIGÜL İBB'YE OĞLU EYÜPSULTAN'A
Haftasonu yapılacak 12 ilçe kongresinde aktif olmaya çalışan Genel Merkez ekibi, Çatalca'dan Bahçelievler'e, Avcılar'dan Güngören'e kadar pek çok ilçe kongresinde "değişimciler" kazanmasın diye toplantı gerçekleştirdi.

Emir Sarıgül'ün ise Eyüp Sultan ilçesi kongresi için özel olarak yoğunlaşması bu ilçeye belediye başkan adayı olmak isteğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Mustafa Sarıgül'ün adı İBB Başkan adaylığı için konuşulurken, oğlu Emir Sarıgül'ün Eyüp Sultan, eski eşi Aylin Kotil'in de Şişli'den aday olması Genel Merkezin planı olduğu iddia ediliyor.

Aylin Kotil'in Şişli başkan adaylığı için "PR" ve kamuoyu araştırma şirketlerinden kurulu profesyonel bir ekiple çalışmaya başladığı da belirtiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN