'Kılıçdaroğlu'nu yeme' buluşmasında İmamoğlu'na "aday olma" diyen Murat Karayalçın CHP koltuğuna talip oldu

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oranize ettiği "Kılıçdaroğlu'nu yeme" programında umduğunu bulamadı. Yemekte bulunan eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın geride bıraktığımız gün İmamoğlu'na 'Aday olma' dediğini ifade etti. Karayalçın bugün de partide tarafların 'evet' demesi durumunda geçici genel başkan olabileceğini söyledi. "Ben kıdemli bir partiliyim" diyen Karayalçın, "İçinde bulunduğumuz durumun aşılması için bireysel olarak görüşlerimi proje metni haline getirdim" dedi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2023, 16:08 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 10:47
’Kılıçdaroğlu’nu yeme’ buluşmasında İmamoğlu’na aday olma diyen Murat Karayalçın CHP koltuğuna talip oldu

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimet ve yaklaşan yerel seçimle öncesi CHP'de sular durulmuyor.

'Zoom' cuntasıyla 'alternatif olağanüstü kurultay' planı yapıp imza ve dilekçe toplayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için kolları sıvayan Ekrem İmamoğlu, geride bıraktığımız günlerde "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" çıkışında bulundu.



*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayın

Bu durum siyaset kulislerinde "İmamoğlu'nun İBB'den kaçma planı" olarak yorumlandı.




"KILIÇDAROĞLU'NU YEME" BULUŞMASI
Takip eden süreçte İmamoğlu, CHP'nin ağır toplarını toplayıp 'Kılıçdaroğlu'nu yeme' buluşması organize etti. Görüşmeye CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı.



'Değişim' yemeği Ekrem İmamoğlu'nun pek de umduğu gibi geçmedi...

"DEĞİŞİM' YEMEĞİ BOĞAZINDA KALDI: "ADAY OLMA EKREM"
O akşam organize edilen yemekte bulunan CHP'li Murat Karayalçın, İmamoğlu'na "aday olma" dediğini, İmamoğlu'nun da 'gülümseyerek' yanıt verdiğini dile getirdi. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde yeniden aday olması gerektiğini vurgulayan Karayalçın, "Ekrem bey ile bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum bunu da her yerde seslendirdim." dedi.



"TARAFLAR ANLAŞIRSA GEÇİCİ GENEL BAŞKAN OLABİLİRİM"

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Karayalçın'dan yeni bir açıklama geldi. Murat Karayalçın, CHP'de tarafların 'evet' demesi durumunda geçici genel başkan olabileceğini söyledi.

Karayalçın, şöyle konuştu:

"'Ağabey' formülünün doğru olduğu kanısında değilim. Bu tür bir düzenleme bizim tüzüğümüze de siyasetimize de terstir. Tarafların tümü anlaşırsa evet derim. Ben kıdemli bir partiliyim, içinde bulunduğumuz durumun aşılması için bireysel olarak görüşlerimi proje metni haline getirdim. Tüzüğümüz parti hukukudur, 100 yıllık partiyiz. Parti hukukunda ne öngörülüyorsa o yapılır"



'BÖLÜNME RİSKİ GÖRÜYORUM'

CHP'de bölünme riski görüyorum. Daha doğrusu duyuyorum. O da beni rahatsız ediyor. Yeniden SHP açılsın, keşke kapanmasaydı diyenler var. CHP'nin durumuyla ilgili çok olumsuz yorumlar yapanlar da var. Bu süreçte tüm partililere, partimizin içinde bulunduğu süreçle ilgili tartışmalara katılın diyorum. Bu tartışmalarda parti bütünlüğünü korumalıyız. Başta genel başkan olmak üzere birbirimizin saygınlığını gözetmeliyiz. Açık olmalı ve parti hukukuna uygun davranmalıyız. Bu tartışmalar yeterince yapılmıyor.