Sözde çevreci CHP ve yandaşlarının ikiyüzü: Menteşe'deki asırlık meşe katliamına sessiz kaldılar

Akbelen'de yürütülen bölge halkına istihdam ve ekonomik katkı sunan projeye yönelik, sözde çevrecei hassasiyetle provokasyona girişen CHP ve yandaşları, kendi katliamlarına sessiz kaldı. Muğla halkı CHP’li Menteşe Belediyesi’nin 5 ay önce santral yapmak için asırlık ağaçları kestiğini hatırlattı. Katliam nedeniyle sözde çevrecilerin hiçbirinin bölgeye gelmemesi ortaya konan ikiyüzlü yaklaşımı açıkça ifşa etti.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2023, 07:41 Güncelleme 31 Temmuz 2023, 07:42
Sözde çevreci CHP ve yandaşlarının ikiyüzü: Menteşe’deki asırlık meşe katliamına sessiz kaldılar

İÇİNDEKİLER

Muğla Milas'ta, yerli linyitten elektrik üretimi için yapılan çalışmaları sözde çevreci duyarlılığıyla engellenmeye çalışan CHP'nin foyası '3' günde döküldü.

KILIÇDAROĞLU YUHALANDI
Hem eylemciler, hem köylüler tarafından istenmeyen kişi ilan edilerek yuhalanan CHP'li vekiller vatandaşı azarlayarak şirazeyi kaçırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam arabalı çevre şovu da eylemcilerin "İn arabadan, fabrikaya git" şeklinde ses yükseltmesiyle sona erdi.

Aslında bölgeye desteğe giden CHP'nin sözde eylemciler tarafından bile dışlanmasının nedeni, kendi ikiyüzlülüğü.

ASIRLIK MEŞE AĞAÇLARI KESİLDİ
Sabah gazetesinin haberine göre; CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi, mart ayında güneş enerji santrali kurmak için Menteşe'nin Denizova Köyü'nde, bölgede ender yetişen asırlık 80 meşe ağacını katletmişti.

Menteşe Belediyesi Meclisi üyesi Farah Gümüş, bu duruma şu sözlerle tepki göstermişti: "Köylünün yıllardır arazisinde koruyup büyüttüğü meşe ağaçlarını kesmek sizin haddinize değildir.

Hiç yer kalmadı da Kurtuluş Savaşı esnasında palamudunu kurutup öğütüp unuyla ekmek yapıp cephedeki Mehmetçiğini, evdeki çocuğunu doyuran Anadolu halkı için yüce değere sahip meşe ağaçlarının olduğu araziyi seçtiniz. Atatürk'ün partisinin temsilcileri sizler olamazsınız."

ŞOVA KOŞTULAR
Kendi belediyelerinin yaptığı bu ağaç katliamına köylülerin tüm itirazlarına rağmen sessiz kalan CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisindeki değişim seslerini gündem değiştirerek bastırmak için Akbelen'e şova koştu.

Vekilleri ise bir gün vatandaşa hakaret ederek parmak sallarken, bir başka gün de görevini yapan jandarmayı kovaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN