Başkan Recep Tayyip Erdoğan Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’i kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Asya' diplomasisi sürüyor... Geride bıraktığımız gün Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul eden Erdoğan bugün de TÜYAP Fuar Merkezi'nde Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile bir araya geldi. Öte yandan Başkan Erdoğan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u da Türkiye'ye davet etti.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2023, 16:39 Güncelleme 28 Temmuz 2023, 18:29
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’i kabul etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı.



Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "KAAN'ı inşallah yılsonunda havada da göreceğiz. Hürjet'in 2025'te envantere girmesini planlıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken tüm dostlarımızın da yanında olacağız" ifadelerini kullandı.



PARK JİN'İ KABUL ETTİ
Erdoğan daha sonra fuar merkezinde Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapıldı.



BAŞKAN'DAN GÜNEY KORE DEVLET BAŞKANI YOON SUK YEOL'A ÖZEL DAVET
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Park Jin'i kabul etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kabulde, Bakan Jin'in Savunma Sanayii Fuarı İDEF'i ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'u da Türkiye'ye davet etti. Kore hükümeti ve halkının 6 Şubat deprem felaketi sonrasında gösterdiği dayanışmayı unutamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kore'de kısa süre önce yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye-Kore işbirliğinin siyasetten enerjiye, savunma sanayiinden ekonomi ve ticarete geniş bir yelpazede somut hedeflerle ilerletmek istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için gayretleri artırmak gerektiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı.


*İlgili haberi okumak için görsele tıklayın

Bilindiği üzere Başkan Erdoğan, geride bıraktığımız gün Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etmiş, Wang Yi, ülkesinin, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası arenada önemli rol oynamasını desteklediğini belirtmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN