Son dakika: İstanbul Beykoz'da orman yangını! 13 hektarlık alan küle döndü

Bugün son yılların en yüksek sıcaklığının ölçüldüğü bir günü yaşayan İstanbul'da orman yangını çıktı. Beykoz'dan yükselen alevler sonrası yangın söndürme helikopterleri havalandı, ekipler teyakkuza geçti. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Beykoz'da Poyrazköy ve Anadolu Feneri bölgesinde orman yangını ihbarı yapıldığı belirtilerek, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekiplerinin ivedilikle yangına müdahale ettiği kaydedildi. İki ayrı noktada başlayan ve yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları ise hala devam ediyor. Yangında yaklaşık 13 Hektarlık alan zarar gördü. İstanbul Valisi Davut Gül, yangın çıkan bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 16:08 Güncelleme 27 Temmuz 2023, 04:09
Son dakika: İstanbul Beykoz’da orman yangını! 13 hektarlık alan küle döndü

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu İstanbul'da sıcaklık rekor seviyelere ulaştı. MGM'nin resmi internet sitesindeki verilere göre saat 14.50'de İstanbul'da sıcaklığın en yüksek ölçüldüğü ilçe 43,4 dereceyle Şile oldu. Sıcaklık Çekmeköy'de 41,7 derece, Eyüpsultan'da 40,4 derece oldu.

Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da bugüne kadar ölçülmüş ve rekor kabul edilen en yüksek sıcaklık değeri 40.6 derece ile 13 Temmuz 2000 tarihinde kaydedilmişti.

İKİ FARKLI NOKTADA ÇIKTI
Sıcak havanın etkili olduğu mega kentte orman yangını çıktı. Alevler Beykoz'dan yükseldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin yanısına söndürme helikopteri sevk edildi.

Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de 15.45 sıralarında çıkan orman yangınları, ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alınmıştı. Ekiplerin karadan ve havadan soğutma çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL'UN EN SICAK GÜNÜNDE ORMAN YANGINI I VİDEO İZLE


VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Beykoz'da Poyrazköy ve Anadolu Feneri bölgesinde orman yangını ihbarı yapıldığı belirtilerek, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekiplerinin ivedilikle yangına müdahale ettiği kaydedildi.



Açıklamada, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına itfaiyenin 20 araç, 54 personel, Orman Bölge Müdürlüğünün 17 arazöz, 1 helikopter, 60 personel, AFAD'ın 2 araç, 6 personel, emniyetin 10 TOMA, emniyet ve asayiş ekipleri, Sahil Güvenlik'in bot, sağlık ekiplerinin 2 ambulans ve 6 personel ile Beykoz ve Sultanbeyli belediyelerine ait 5 su tankıyla müdahale edildiği aktarıldı.

Yangının şu ana kadar 10 hektarlık bir alanda etkili olduğu öğrenildi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.



İTFAİYENİN AÇIKLAMASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ise Yavuzsultan Selim, Bozhane, Beykoz, Sancaktepe, Çevuşbaşı, Büyükbakkalköy, Kartal, Ataşehir, Ümraniye ve Çavuşbaşı itfaiyelerinden su tankı, başlangıç ve servis araçları olmak üzere toplam 13 araç, 33 personel, ICA'dan 3 adet 15 tonluk su ikmal tankı, 2 iş makinesi, Beykoz Belediyesinden 4 su tankı ve orman ekiplerinden de 5 arazöz ile yangına müdahale edildiği belirtildi.

13 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLDU
İstanbul Valisi Davut Gül, Beykoz'daki orman yangınıyla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü'nün bölgede bulunan gözlem kulesinde yetkililerden bilgi aldı. Bölgede yaptığı incelemelerin ardından yazılı açıklama yapan Gül, "Yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olan yangın kısmen kontrol altına alınmış olup, ekiplerimiz bölgede soğutma çalışmaları yürütmektedir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN