Ekrem İmamoğlu vaatleri yine yalan oldu: İBB'den öğrencileri mağdur edecek karar! AK Parti'den sert tepki: Hukuka aykırı

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden itibaren yaptığı işçi kıyımları, zamlar ve tatillerle gündemden düşmedi. Göreve gelmeden önce “hayatı ucuzlatacağız” vaatlerinde bulunan İmamoğlu verdiği sözleri bir bir yuttu. İstanbul’da ulaşıma, suya, İSPARK’a fahiş zamlar yapan İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) skandal bir karara daha imza atarak öğrencilik statüsü biten İstanbulkart'lıların tam tarifeye dönüştürüldüğünü açıkladı. İBB'nin öğrencilere yönelik hukuka aykırı uygulaması tepkilerin odağı oldu. Öğrencilerin bu karar ile üzüleceğini ve mağdur olacağını ifade eden AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, 'Yeni uygulamaya göre bu düzenleme(İBB'nin daha önce aldığı karar) hukuka aykırı bir şekilde uygulanmıyor." ifadeleriyle sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2023, 18:44 Güncelleme 26 Temmuz 2023, 08:41
Ekrem İmamoğlu vaatleri yine yalan oldu: İBB’den öğrencileri mağdur edecek karar! AK Parti’den sert tepki: Hukuka aykırı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden itibaren yaptığı zamlar ve tatillerle gündemden düşmedi.

VAATLERİ FOS ÇIKTI
İmamoğlu, seçilmek için ne vaat ettiyse göreve geldikten sonra tam tersini yaptı.

"HAYATI UCUZLATACAĞIZ" DEDİ ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPTI
Seçimden önce "Hayatı ucuzlatacağız" diyen İmamoğlu vaatlerini sıralarken başta ulaşım ve suya yüzde 40'a varan indirim yapacağını söylemişti. İmamoğlu söylediğinin tam aksine su ve ulaşıma zam üstüne zam yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbulkart ile ilgili sosyal medya hesabından dün bir açıklama yaptı. İstanbulkart hesabından yapılan duyuruda öğrencilere seslenilerek "Öğrencilerin dikkatine; YÖK ve MEB'den alınan verilere göre öğrenci statüsü biten İstanbulkartlar bugünden itibaren tam tarifeye dönüştürülecektir" ifadeleri yer aldı.

Yüz binleri ilgilendiren İBB'nin bu uygulamasının ise hukuka aykırı olduğunu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz açıkladı.

"MECLİSTE ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARAR"
AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, "Mecliste almış olduğumuz kararla; 'liseden mezun olup Üniversite sınavına girmiş ancak yerleşememiş veya tercih yapmamış kişilerin de 1 yıl süre işe bu kapsamda değerlendirilmesi...' şeklinde bir düzenlemeye gitmiştik. Yeni uygulamaya göre bu düzenleme hukuka aykırı bir şekilde uygulanmıyor" ifadelerini kullandı.

"VİZELEME İŞLEMLERİNİN 1 YIL YAPILMALI"
Türkyılmaz ayrıca vizeleme işlemine değinerek "Vizeleme işlemlerinin 1 yıl yapılması ve mezun olan öğrencilerin sosyal ve ekonomik olarak toparlanmasına müsaade edilmelidir. Bu uygulama öğrencilerimizi yaz sezonunda mağdur edecek ve üzecek bir uygulamadır" dedi.

"MECLİSTE ALINAN YÜZDE 40 İNDİRİMİ UYGULAMIYOR"
Mecliste alınan yüzde 40 öğrenci indirimi kararının da uygulanmadığını dile getiren Türkyılmaz, "Yine mecliste aldığımız yüzde 40 öğrenci indirim kararını hala uygulamayan İBB'nin bu uygulamaya büyük bir şevkle geçmesi ayrıca düşündürücüdür. Konuya ilişkin sağlıklı bir açıklama ve yeni bir değerlendirmeye acilen ihtiyaç var İstanbul Kart" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI: "HUKUKEN VERİLEN HAK GERİ ALINAMAZ"
Sosyal medyada ise öğrenciler İBB'ye tepkilerini dile getirmeye başladı. Birçok öğrenci yıl sonuna kadar İstanbulkart haklarının olduğunu, İBB'nin 24 Temmuz'da İstanbulkart'ı kullanan öğrencilerin kartlarının tam tarifeye çevirmesinin teknik olarak hukuksuz bir eylem olduğunu ifade etti.

"JET HIZIYLA BÖYLE BİR KARAR DAHA GÖRÜLMEMİŞTİR"
Bir öğrenci, "Jet hızıyla böyle bir karar daha görülmemiştir daha dün mezun olup öğrenci kartınız iptal ediliyor sene sonuna kadar beklemek neyi kaybettirir sene başında 1 senelik vize işlemi yapıyoruz hiç adil değil vatandaşını düşünmeyen İBB faaliyetlerine devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN