Başıboş sokak köpeği terörüne geçit yok | Hayvanperestlere şok! Valilik harekete geçti: Derhal toplayın

Sokaklarda başıboş gezen köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum yetişkin ve çocuk birçok kişinin hayattan kopmasına neden oluyor. Bir türlü çözüm bulunamayan sokak terörüne dönüşen köpek sorununu AK Parti gündemine aldı.Meclis açılır açılmaz konuyla lgili adım atılacak. İstanbul Valisi Gül de köpek bakımevi olmayan belediyelerin gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmelerini istedi ve başıboş köpeklerin toplatılması yönünde talimat verdi.

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2023, 15:17 Güncelleme 21 Temmuz 2023, 14:56
Başıboş sokak köpeği terörüne geçit yok | Hayvanperestlere şok! Valilik harekete geçti: Derhal toplayın

İÇİNDEKİLER

Gruplar halinde dolaşıp bir anda saldıran başıboş köpekler, yurdun dört bir yanında can yakıyor. Başoboş dolaşan köpekler nedeniyle halk sağlığı da ciddi bir tehdit altında.

Aileler çocuklarının rahatça sokağa göndermiyor. Köpek saldırıları yüzünden son 6 ayda 7'si çocuk 18 kişi hayatını kaybetti.

Ancak belediyeler konuyla ilgili üzerlerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Bu nedenle hükümet, büyük şehirlerde kangren haline gelen sokak köpekleri meselesine neşter vurmaya hazırlanıyor.

AK Parti, artan şikayet üzerine tedbirleri gündemine aldı. Meclis açılır açılmaz meseleye el atılacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ


İstanbul Valisi Davut Gül, köpek bakımevi olmayan belediyelerin ivedilikle gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmeleri, bakımevi olan Belediyelerin de eksikleri tamamlayarak sokak köpeklerini toplamaları yönünde talimat verdi.

Belediyelerin uyarıldığı yazılı bildiride, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon işlemlerinin yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları arasında olduğu hatırlatıldı.

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin hatırlatıldığı talimatta, "Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır" ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN SORUNU ELE ALMIŞTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaptığı açıklamada yeni barınakların sorunsuz olması gerektiğini vurgulayarak, "Sorundan ve çözümden belediye başkanları bizzat sorumludur" demişti.

Koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi hayvanlarla ilgili barınak yapmıyor diyen Erdoğan, 81 il ve ilçelerde en az bir barınak yapılması konusunda talimat vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN