Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Endonezya’da mevkidaşlarıyla görüştü

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’ndan, Fidan’ın görüşmelerine dair yapılan açıklamada, “Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen 56. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Bakanımız Hakan Fidan; Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen, Brunei Dışişleri İkinci Bakanı Dato Erywan Yusof, Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü” ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2023, 09:35 Güncelleme 14 Temmuz 2023, 11:13
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Endonezya’da mevkidaşlarıyla görüştü

İÇİNDEKİLER

Dışişleri BakaHakan Fidan, Beşinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Endonezya'da temaslarını sürdürüyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Fidan'ın görüşmelerine dair yapılan açıklamada, "Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen 56. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Bakanımız Hakan Fidan; Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen, Brunei Dışişleri İkinci Bakanı Dato Erywan Yusof, Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü" ifadelerine yer verdi.

SOMUT İŞ BİRLİĞİ ÖNERİLERİNİN ELE ALINMASI BEKLENİYOR
Bakan Fidan Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile de görüştü. Dışişleri Bakanı Retno L.P. Marsudi'nin davetine icabetle Endonezya'yı ziyaret eden Bakan Fidan'ın, ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile gerçekleştireceği Üçlü Toplantı'da Türkiye-ASEAN ilişkilerinin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve önümüzdeki döneme yönelik somut iş birliği önerilerinin ele alınması bekleniyor.

TÜRKİYE-ENDONEZYA İLİŞKİLERİNİN ÇEŞİTLİ YÖNLERİYLE ELE ALINMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Bakan Fidan'ın, Endonezya temasları kapsamında ise Endonezyalı mevkidaşıyla bir araya gelmesi ve görüşmede Türkiye-Endonezya ilişkilerinin çeşitli yönleriyle ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN