Meclisin en genç vekili Zehranur Aydemir anlattı: Cumhurbaşkanımız gençlere verdiği önem ve değeri her kademeyi gençlere alan açarak gösteriyor

28'nci dönemde AK Parti Ankara milletvekili olarak TBMM'nin en genç milletvekili Zehranur Aydemir oldu. Yazılım mühendisi olarak TAI ve HAVELSAN gibi Türkiye'nin savunma sanayinde en önemli firmalarda çalışan 25 yaşındaki Aydemir, AK Parti ile küçük yaşlarda tanıştığını belirtti. Muhalefetin kendilerince z kuşağını yanlış tanımladığını dile getiren Aydemir, "Cumhurbaşkanımız 'Ben gençlerin harflere sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum' diyerek 'TEKNOFEST kuşağı' dedi. Biz gençleri 15 Temmuz'da da pandemide de afetlerde de gördük" dedi.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2023, 09:57 Güncelleme 30 Haziran 2023, 09:57
Meclisin en genç vekili Zehranur Aydemir anlattı: Cumhurbaşkanımız gençlere verdiği önem ve değeri her kademeyi gençlere alan açarak gösteriyor

İÇİNDEKİLER

Meclisin en genç milletvekili Zehranur Aydemir: AK Parti bir siyaset okuludur, kadın ve gençlik hareketidir. Cumhurbaşkanımız gençlere verdiği önemi her kademeyi gençlere alan açarak gösterdi.

Yazılım mühendisi olarak TAI ve HAVELSAN gibi Türkiye'nin savunma sanayinde belkemiğini oluşturan firmalarında çalışan Aydemir, 28'nci dönemde AK Parti Ankara milletvekili olarak TBMM'nin en genç milletvekili oldu.

GENÇLERE ALAN AÇIYOR
AK Parti ile küçük yaşlarda tanıştığını açıklayan Aydemir, "AK Parti bir siyaset okuludur, kadın ve gençlik hareketidir. Cumhurbaşkanımız gençlere verdiği önem ve değeri her kademeyi gençlere alan açarak gösteriyor" dedi.

AK PARTİ'DE GENÇLERİN NE DEDİĞİNE ÖNEM VERİLİYOR
Nasıl milletvekili olduğunu açıklaytan Aydemir, "Türkiye yüzyılında bir aktör olarak katkıda bulunmalıyım dedim. Bu mottoyla, bu enerjiyle milletvekili oldum. AK Parti'de gençlerin ne dediğine önem veriliyor. Gençlere söz hakkı veriliyor. Gençlerin fikirlerine hayallerine eleştirilerine değer veriliyor. Cumhurbaşkanımız sürekli gençlerle yol yürüyor. Gençlere alan açan gençlerle olan bir lider" diye konuştu.

YAŞIMI SÖYLEDİĞİMDE İNANMIYORLARDI
Seçim çalışmalarının çok keyifli geçtiğini aktaran Aydemir, "Herkesle samimi şekilde iletişim kurdum, Yaşımı söylediğimde inanmıyorlardı. Seçilecek yerden mi diye sorup bakıyorlardı. 4'ncü sıra adayıydım. Sadece AK Parti seçmeni değil, karşıt görüşlü insanlar da bu kadar genç bir kişinin seçilecek bir yerden aday gösterilmesine şaşırıp takdir ettiler" dedi.

EZBER BOZULDU
Muhalefetin kendilerince z kuşağı tanımlaması yaptığını ve bunun tutmadığını aktaran Aydemir, " 'Z kuşağı muhaliftir, z kuşağı eleştireldir' dediler. Cumhurbaşkanımız 'Ben gençlerin harflere sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum' diyerek 'TEKNOFEST kuşağı' dedi. Harflere sıkıştırılmayacak gençleri sadece 14-28 Mayıs'ta görmedik. Biz gençleri 15 Temmuz'da da pandemide de afetlerde de gördük" dedi.

SÖZLER TUTULACAK
Sözlerine devam ederken gençleri ilgilendiren fırsatlarada değinen Aydemir, "Gençler ilk telefon ve ilk bilgisayar alımlarında ÖTV'den afla biraz daha rahat erişmek istiyorlardı. Sözünü Cumhurbaşkanımız beyannamede verdi."

KAPIM GENÇLERE AÇIK
5 yıl sonra geriye baktığında gençler için önemli işlere imza atmış biri olmak istediğini aktaran Aydemir, "Alanlarımın Türkiye'de daha çok gence ve daha çok çocuğa ulaşması erişmesi için gayret çaba sarf edeceğim. Bu oda gençlerin odası, herkesin buraya gelmesi, hayallerinin Meclis gündemine taşınması için elimden geleni yapmak istiyorum. Hangi görüşten olursa olsun kapımız tüm gençlere ve vatandaşlarımıza açık" dedi.

TANIM GERÇEK DIŞI
Gençler arasında en popüler liderin Erdoğan olduğunu vurgulayan Aydemir, "30 yaş altında 4 vekilimiz, 30 yaşında 2 vekilimiz var. İlk 10 genç vekile bakalım, karşı tarafı göremiyoruz. İlk 5 vekilden 4'ü AK Parti'den" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN