CHP yandaşı Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na veryansın: İzmir de kaybedilecek

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuk ısrarı CHP yandaşlarını çileden çıkarmaya devam ediyor. Fatih Portakal yine Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etmesi durumunda CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'in de kazanılamayacağını söyledi. Portakal, "Eğer Kılıçdaroğlu o koltukta oturmaya devam ederse Mart 2024'deki seçim geldiğinde şöyle bir sonuçla karşılaşma ihtimali büyük. Koltukta oturmaya devam ederse, İmamoğlu İstanbul'da Yavaş Ankara'da oralar bile kaybedilebilir. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitmeyecek o kadar çok seçmen var ki. Çünkü o seçmenlerin umudu kırıldı bitti. Kaybetmiş birisinin ardından neden gitsinler, ben gitmem artık" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2023, 00:47 Güncelleme 29 Haziran 2023, 05:27
CHP yandaşı Fatih Portakal’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na veryansın: İzmir de kaybedilecek

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimde de boynu bükük ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkamayı sürdürüyor. CHP lideri, parti MYK'sını yenileyerek "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı vermişti. CHP'deki iç karışıklık, genel başkan aday olacağı konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla daha da alevlenmişti. Geride kalan gün kamera karşısına geçen İmamoğlu, "Topyekün değişim" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'na 'görevi bırak' çağrısı yaptı.



Topyekün değişim' çağrısı yapan İmamoğlu'na kapıyı kapatan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında, "Önceliğim İstanbul" vurgusu yapıp "Ben ve asla ve asla bu halkın İstanbulluların oyu ile alınmış belediyeyi AK Parti'ye teslim edemem. Bunu kabul edemem" diye konuştu. "Genel Başkanlık şirket yönetmeye benzemez" diyerek İmamoğlu'na 'otur oturduğun yerde' mesajı veren Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin iradesiyle değişim olmaz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ise bu sözlere, "Ben yılmam, genellikle yıldırırım. Yaşananlar canımızı sıkıyorsa artık bunun sona erme vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Mutlaka değişim zamanı" ifadeleriyle yanıt verdi.



"KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMEZSE İZMİR DE KAYBEDİLECEK"
Ekrem İmamoğlu'na yakın yayın yapan Sözcü TV'de sunuculuk yapan CHP yandaşı Fatih Portakal, koltuğunu bırakmayan Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etmesi durumunda CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'in de kazanılamayacağını söyleyen Portakal, "Bayramdan sonra muhalefeti çok konuşacağız." ifadelerini kullandı.



"EGOSUNUN DA NE KADAR YÜKSEK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Portakal konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Eğer Kılıçdaroğlu o koltukta oturmaya devam ederse Mart 2024'deki seçim geldiğinde şöyle bir sonuçla karşılaşma ihtimali büyük. Koltukta oturmaya devam ederse, İmamoğlu İstanbul'da Yavaş Ankara'da oralar bile kaybedilebilir. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitmeyecek o kadar çok seçmen var ki. Çünkü o seçmenlerin umudu kırıldı bitti. Kaybetmiş birisinin ardından neden gitsinler, ben gitmem artık.

Bakın bunu yazın bir kenara. Aynı ısrara devam edecek olursa güvendikleri 'kale' dedikleri İzmir'de bile Tunç Soyer'in kazamaması söz konusu olabilir. Artık insanlar Kılıçdaroğlu'nda umut görmüyorlar. Görevi bırakması gerekir yol açması gerekir. Ama tahmin etmiyorum. Egosunun da ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz koltuğu bırakmayarak. Bayramdan sonra muhalefeti çok konuşacağız"


KILIÇDAROĞLU BASİRETSİZ VE KORKAK BİR LİDERDİR
CHP yandaşı Fatih Portakal daha öncede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler kullanarak, "HDP'deki liderler sorumluluğu aldı ama CHP'de bunu göremiyorsun. Basiretsiz, korkak bir liderden bahsediyoruz. Benim gözümde artık Kemal Kılıçdaroğlu böyle. Yani öyle atıp tutan, demokrasi, sevgi, aşk dili, şudur, budur bunların hepsinin yalan olduğunu görüyoruz. İyi oluyor aslında. Böyle tanımamız da iyi oluyor insanları" ifadelerini kullandı.



"CHP'DEKİ LİDERLER YENİLENMEYECEKSE BEN YOKUM"
Fatih Portakal, "Bu şekilde mi yönetecektiniz o zaman insanları" diyerek muhalefette değişimin olmamasına tepki gösterdi. Portakal "Yazık ya. Saf mıyım ben ya. Ya safım ya aptalım yani. Ne yapayım. Ama değişime inandım ben. Ben her zaman söylüyorum.



Kemal Kılıçdaroğlu olmasa başka birisi olsun yine ona verecektim. İki isim hariç. Sinan Oğan ve Muharrem İnce'ye yaşadıklarımdan ötürü vermezdim. Ama artık yeter. Benden paso diyorum. Eğer bu ana muhalefet kendini yenilemeyecekse aynı liderlerle gidecekse benim de görevim kendi adıma bunu sorgulamak" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN