Abdüllatif Şener CHP'den istifa ettiğini açıkladı! "İkinci tur için umut yoktu" çıkışı: "Kılıçdaroğlu'na değil Sinan Oğan'a oy verdim"

Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda ekonomik ve siyasi kriz yaşanabileceğini dile getiren Abdüllatif Şener'den bomba bir çıkış daha geldi. 14 Mayıs sonuçlarından sonra CHP'den istifa ettiğini söyleyen Şener, 14 ve 28 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini ilk turda tercihini Sinan Oğan'dan yana kullandığını açık açık beyan etti. Şener, "CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler" dedi. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan sandık tutanağına göre Şener'in oyunun geçersiz sayılmadığı ortaya çıktı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2023, 00:05 Güncelleme 16 Haziran 2023, 10:54
Abdüllatif Şener CHP’den istifa ettiğini açıkladı! İkinci tur için umut yoktu çıkışı: Kılıçdaroğlu’na değil Sinan Oğan’a oy verdim

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 28 Mayıs'ta kader seçimini geride bıraktı. Milli irade 'istikrar' deyip Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Meclis'te de Cumhur İttifakı çoğunluğu elde etti.

Seçim sonrası 8'li koalisyon bileşenlerinde ise kriz baş gösterdi. CHP'de Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açıp 'değişim' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu da 'Bu geminin kaptanı benim' mesajı vererek koltuğu bırakmayacağını ilan etti.

İYİ Parti'de peşi sıra istifalar gözlemlendi, Meral Akşener'e tepkiler yükseldi. HDPKK'lılar ise birbirine düştü.


İkinci tur seçim sürecinde CHP içerisinde gelen bir tepki gündeme bomba gibi düşmüş, Abdüllatif Şener, CHP'nin Meclis'te üstünlüğünün olmadığını ve Cumhur İttifakı'nın güçlü bir ağırlığa sahip olduğunu söylemişti.

Şener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda ekonomik ve siyasi kriz yaşanabileceğini dile getirmişti.



"14 MAYIS SONUÇLARINDAN SONRA İSTİFA ETTİM, İLK TURDA OĞAN'A VERDİM"


Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Abdüllatif Şener'den katıldığı canlı yayında bomba bir çıkış daha geldi.

Kendisine yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben zaten istifa ettim" şeklinde cevap veren Şener, "Eleştirilerimin bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

ABDÜLLATİF ŞENER CHP'DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI I VİDEO İZLE

14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettiğini söyleyen Şener, 14 ve 28 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini ilk turda tercihini Sinan Oğan'dan yana kullandığını açık açık beyan etti.





"CHP'NİN İKİNCİ TUR İÇİN UMUDU YOKTU, KILIÇDAROĞLU KAZANSA ELİ KOLU BAĞLI OLACAKTI"
CHP Genel Merkezi'nin ikinci tur için hiç umudu olmadığının altını çizen Şener, "Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı eli kolu bağlı olacaktı. Hükümet ek bütçeyi bile çıkartamayacaktı. Bu hükümet 1 yıl dayanamazdı" dedi.

ŞENER'İN YALANI TUTANAKLA ORTAYA ÇIKTI
Şener'in açıklamalarının ardından "Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını" açıklamasınına ardından oy verdiği sandık sonuçları merak konusu oldu. Sosyal medyada paylaşılan sandık tutanağına göre Şener'in oyunun geçersiz sayılmadığı ortaya çıktı.

SANDIKTA GEÇERSİZ OY YOK
Buna göre, Şener'in oy kullandığı 4090 numaralı sandıkta toplam 321 oy kullanılmış. Sanıktan 57 oy Recep Tayyip Erdoğan'a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu'na çıkmış. Sonuç tutanağına göre sandıktan geçersiz oy çıkmamış. Sonuçla ilgili dikkat çeken bir başka değerlendirme ise aynı sandıkta birinci turda çıkan 11 Sinan Oğan oyunun hepsinin Recep Tayyip Erdoğan'a gittiği de iddia ediliyor.