ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken mevkidaşı Hakan Fidan'ı kutladı

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'a mevkidaşlarından tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Son tebrik mesajı ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan geldi. Blinken, Twitter hesabından “Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı tebrik ediyorum.” paylaşımında bulundu. Öte yandan MI6 Başkanı Richard Moore, MİT eski Başkanı ve yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Türkçe bir paylaşımla tebrik etti.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2023, 05:45 Güncelleme 05 Haziran 2023, 05:45
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken mevkidaşı Hakan Fidan’ı kutladı

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'ı kutladı. Blinken, Twitter hesabından "Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı tebrik ediyorum." paylaşımında bulundu.



Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini belirten Blinken, Türkiye'nin NATO müttefiki ve ortağı olarak değerli olduğunu kaydetti.



RİCHARD MOORE'DAN TÜRKÇE TEBRİK
Öte yandan MI6 Başkanı Richard Moore, MİT eski Başkanı ve yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Türkçe bir paylaşımla tebrik etti. Moore, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!" ifadelerini kullandı.

Tebrik mesajına sehven Hakan Fidan ismiyle açılmış bir hesabı ekleyen Moore, yaptığı bir sonraki paylaşımda, "Hay aksi, bu utanç verici! ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!" ifadesine yer verdi.

Moore, 2014-2017 yıllarında İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi olarak Türkiye'de görev yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN