CHP yandaşı Çiğdem Toker'den Fox TV'de sokak çağrısı: Demokrasi sandıktan ibaret değildir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen seçimlerde 8'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 milyondan fazla oy atarak %52.1 oranında oy alarak ipi göğüsledi. Seçim sonuçlarını hazmedemeyen CHP yandaşı Çiğdem Toker sokak çağrısı yaptı. "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklinde skandal ifadeler kullanan Çiğdem Toker, "Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi?" sorusu kritik bir soru haline gelmiştir." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2023, 22:55 Güncelleme 29 Mayıs 2023, 11:16
CHP yandaşı Çiğdem Toker’den Fox TV’de sokak çağrısı: Demokrasi sandıktan ibaret değildir

İÇİNDEKİLER

Türkiye Yüzyılı için en kritik virajlardan biri olarak görülen 2023 seçimlerini Başkan Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs'ta 8'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2.5 milyondan fazla oy farkı atarak %49.52 oranında oy alırken Türkiye bugün ikinci tur için sandık başına gitti.

BAŞKAN ERDOĞAN KAZANDI
Açıklanan son verilere göre sandıkların %99.8'i sayılırken Erdoğan 52.14 Kılıçdaroğlu ise 47.86'da kaldı.

ÇİĞDEM TOKER'DEN SOKAK ÇAĞRISI
Sonuçların ardından CHP yandaşı yazar Çiğdem Toker, ABD merkezli Fox TV'de hazımsız ifadeler kullandı.

İşte bir demokrasiden bahsediyoruz ama biz aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden bir ön kabul yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de biz öyle kodluyoruz. Aslında şuan hukuk devleti standartlarını taşımıyor bu ülke ve yönetim.

Dolayısıyla dediğim gibi "Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi?" sorusu kritik bir soru haline gelmiştir.

SUS İŞARETİ YAPTILAR SKANDALA DEVAM ETTİ
Toker'in sözlerinin ardından Fox TV sunucusu İlker Karagöz 'sus' işareti yapsa da Toker skandalını sürdürdü.

Toker skandalı şu sözlerle sürdürdü;

"Aslında şunu demek istiyorum; Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Seçmenin ve yurttaşların siyasetin politikanın diğer alanlarında da kendisini ifade etmesine desteklememiz lazım bunun için çaba göstermemiz lazım demokratik protestoları hak arama özgürlüklerini kriminalize etmememiz lazım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN