ABD Başkanı Joe Biden'dan Başkan Erdoğan'a tebrik mesajı: Birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum

Başkan Erdoğan'ın tarihi zaferinden sonra dünya liderlerinden tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi için tebrik etti. Biden sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz.NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2023, 00:14 Güncelleme 29 Mayıs 2023, 15:04
ABD Başkanı Joe Biden’dan Başkan Erdoğan’a tebrik mesajı: Birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum

İÇİNDEKİLER

Türkiye Yüzyılı için en kritik virajlardan biri olarak görülen 2023 seçimlerini Başkan Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs'ta 8'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2.5 milyondan fazla oy farkı atarak %49.52 oranında oy alırken Türkiye bugün ikinci tur için sandık başına gitti.



BAŞKAN ERDOĞAN KAZANDI
Açıklanan son verilere göre sandıkların %99.49'u sayılırken Erdoğan 52.1 Kılıçdaroğlu ise 47.9'da kaldı.

Bu sonuç ile Başkan Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.



DÜNYA LİDERLERİNDEN ART ARDA TEBRİK MESAJLARI
Başkan Erdoğan'ın tarihi zaferinin ardından dünya liderleri art arda tebrik mesajlar paylaştı.



"ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"
Biden sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz.NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." dedi.



ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY BLİNKEN'DAN TEBRİK
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Blinken, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı ve Türkiye'nin köklü demokratik geleneğini yansıtan katılım oranı nedeniyle Türkiye'deki seçmenleri tebrik ediyorum. Türkiye, değerli bir NATO müttefiki ve ortağıdır. Türk halkının seçtiği hükümetle birlikte çalışmalarımıza devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN