Muharrem İnce'ye FETÖ - CHP işi kaset kumpası! Ankara Kuşu hesabının sahibi Oktay Yaşar tutuklandı

Son dakika haberi... Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye kurulan FETÖ - CHP kaset kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde "Ankara Kuşu" adlı sosyal medya kullanıcısı Oktay Yaşar tutuklandı. Yaşar daha önce de FETÖ dosyasında tutuklanmış, cezaevinde yatmıştı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2023, 18:48 Güncelleme 22 Mayıs 2023, 09:15
Muharrem İnce’ye FETÖ - CHP işi kaset kumpası! Ankara Kuşu hesabının sahibi Oktay Yaşar tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye geride bıraktığımız günlerde '17-25 Aralık ve Deniz Baykal kasedi' kumpaslarını anımsatan çok ama çok çirkin bir kumpasa şahitlik etmiş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Muharrem İnce adaylıktan çekilsin diye sahte görüntüler üzerinden operasyon çekmişti.

Firari vatan haini FETÖ tetikçisi Cevheri Güven'in yaydığı, CHP'lilerin de dolaşıma soktuğu görüntüler sonrası İnce adaylıktan çekilmişti.



Muharrem İnce'yi hedef alan kirli kumpas sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Tehdit', 'Şantaj', 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' 'Özel bayatın gizliliğini ihlal' ve 'Belgede sahtecilik' suçlarından resen soruşturma başlatılmış, bu kapsamda "Ankara Kuşu" adlı sosyal medya kullanıcısı Oktay Yaşar gözaltına alınmıştı.


Yaşar'ın Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seymen'in hukuk ofisinde paketlenmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

ANKARA KUŞU'NU KAFESLEDİLER
Gözaltına alınan Oktay Yaşar, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Yaşar, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.



Oktay Yaşar daha önce de FETÖ dosyasında tutuklanmış, cezaevinde yatmıştı.


FETÖ'CÜ CEVHERİ GÜVEN'İN PAYLAŞTIĞI GÖRÜNTÜLERE YAYAN CHP'LİLER TUTUKLANDI
Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden Firari FETÖ'cü Cevheri Güven'in paylaştığı asılsız belgede yer alan görüntüleri Whatsapp grubunda dolaşıma sokan CHP Şişli Gençlik Kolları Teşkilatı eski görevlisi Ozan Özgür Doğru, Mehmet Galoğlu ve Salim Faruk Kızılırmak tutuklanırken, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesinde mimar Veli Koçak'a ev hapsi verilmişti.



"MUHARREM BEY İLE GÖRÜŞTÜM, YAPMAMIZ GEREKEN NE VARSA İLETTİM"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan kumpasa maruz kalan Muharrem İnce'yi aradığını açıklamıştı.

İnce'ye kurulan kaset kumpasını 'FETÖ işi' olarak tanımlayan Erdoğan, "Muharrem Bey ile görüştüm. Devlet olarak yapmamız gereken ne varsa ilettim" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Maalesef kaset kumpaslarıyla makama gelen Bay Bay Kemal'in karşısına rakip olunca böyle bir komplo ile karşılaştı" demişti.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN