Ölüm tehdidi alan AK Parti vekil adayı konuştu: Kürt seçmen her şeyin farkında

Adana'da seçim çalışmaları yaptığı sırada HDP’li bir grup esnaf tarafından, “Sizi mermi manyağı yaparız. Boğazlarınızı keseriz” diyerek tehdit edilen AK Parti Adana Milletvekili adayı Fatima Yurduseven, “Biz korkmuyoruz. Son dakikaya kadar seçim çalışmalarına ve AK Partimizin bugüne kadar yaptıklarını anlatmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle kimse bizi yolumuzdan döndüremez” dedi. Kendisine tehditler savuran kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Yurduseven, ayrıca A Haber canlı yayınında Başkan Erdoğan’a seslendi. Öte yandan Yurduseven'i seçim çalışmaları sırasında ölümle tehdit eden zanlıya ev hapsi verildi.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2023, 17:17 Güncelleme 13 Mayıs 2023, 16:13
Ölüm tehdidi alan AK Parti vekil adayı konuştu: Kürt seçmen her şeyin farkında

İÇİNDEKİLER

AK Parti Adana Milletvekili adayı Fatima Yurduseven, yanındaki partililer ile birlikte dün Seyhan ilçesi Gülpınar ve Dumlupınar Mahallesi'nde esnaf gezisi yaptı. Esnafa AK Parti milletvekili adayı olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Yurduseven'e bir esnaf, "Biz mermi manyağı yaparız. Senin resimlerini delik deşik ettim. Kafana mermi yağdırırım. Boğazını keseriz. Buradan gidin" diyerek tehditler savurdu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yurduseven kendisini tehdit eden kişiye "Biz selamlaşmaya geldik. Böyle bir şey olur mu? Çok ayıp. Çocuğunuz yaşındayım" yanıtını verdi. Esnaf ile partililer arasında yaşanan gerginliği diğer esnaflar araya girerek yatıştırdı. Yaşadığı olayı Sabah Gazetesi'ne anlatan Yurduseven, kendisini tehdit eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

ÖLÜM TEHDİDİ ALAN AK PARTİLİ İSİM KONUŞTU I VİDEO İZLE



ALÇAK TEHDİDİ EV HAPSİ
AK Parti Adana milletvekili adayı Fatima Yurduseven'i seçim çalışmaları sırasında ölümle tehdit eden zanlıya ev hapsi verildi.

Yurduseven'i, dün seçim çalışmaları kapsamında ev ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiği merkez Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'nde ölümle tehdit eden Selçuk D. (41), İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, "tehdit" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince zanlıya ev hapsi verildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'A SESLENDİ
Yurduseven, ayrıca A Haber canlı yayınında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslendi. Yurduseven, "Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletecek AK Parti'nin bütün icraatlerini anlatacağız. Seçimin son dakikasına kadar biz bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Korkmuyoruz, durmayacağız, yılmayacağız Allah'ın izniyle." dedi.

"BU DAVAYA BAŞ KOYDUK"

Yurduseven, bu davaya baş koyduklarını belirtrek, "Liderimizin çağrısı üzerine o gün nasıl sokaklara indiysek bugün ölüm tehdidine rağmen yine sokaklarda olacağız biz Cumhurbaşkanımız için bu davaya baş koyduk Allah'ın izniyle hiçbir şekilde dönmeyeceğiz." dedi.

"KORKMAYAN LİDERİN YOL ARKADAŞLARIYIZ"



Korkmayan bir liderle yol arkadaşıyız diyen Yurduseven, "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için tabii ki biraz sendeledim ama ondan sonra kontrolü elden bırakmadım çünkü biz korkmayan bir liderin yol arkadaşlarıyız Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.


"KÜRT SEÇMEN HER ŞEYİN FARKINDA"



Kürt seçmeniniz her şeyin farkında olduğunu ifade eden Yurduseven, "Bunlar masum insanlara kurşun yağdırmayı iyi bilirler. Biz korkmuyoruz. Son dakikaya kadar seçim çalışmalarına ve AK Partimizin bugüne kadar yaptıklarını anlatmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanınız 20 senedir iftiraların en alasını yaşadı. Gerek gezi olayları gerek 15 Temmuz hain darbe girişimi, ama hiçbir şey onu yolundan döndüremedi. İşte biz böyle bir liderin yol arkadaşlarıyız. Allah'ın izniyle kimse bizi yolumuzdan döndüremez." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN