Başkan Erdoğan Batman’da Necat Nasıroğlu Külliyesi'ni açtı! "Külliyemiz kendi alanında örnek bir eser olarak benzer yatırımlara örnek olacak"

Batman'da yapımına 3 yıl önce başlanan Necat Nasıroğlu Külliyesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Külliyenin Batman'a hayırlı olmasını dileyen Başkan Erdoğan, "Bu tür eserleri, sıradan yatırımlar olmanın ötesinde bir büyük medeniyet hamlesinin adımları olarak görüyorum. Selçuklu ve Eyyubi mimarisiyle tasarlanan külliyemiz, kendi alanında örnek bir eser olarak daha pek çok benzer yatırıma da örnek olacaktır"" ifadelerini kullandı. Öte yandan külliyede, 8 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği dijital kubbeli cami, 300 kişilik kütüphane, 1000 kişilik konferans salonu, 600 kişilik taziye evi, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve otopark bulunuyor.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2023, 17:57 Güncelleme 10 Mayıs 2023, 19:00
Başkan Erdoğan Batman’da Necat Nasıroğlu Külliyesi’ni açtı! Külliyemiz kendi alanında örnek bir eser olarak benzer yatırımlara örnek olacak

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs'a kısa bir süre kala Başkan Recep Tayyip Erdoğan yoğun seçim mesaisini sürdürüyor. Başkan Erdoğan, AK Parti'nin mitingi için geldiği kentte Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılış törenine katıldı.

NECAT NASIROĞLU KÜLLİYESİ'Nİ AÇTI I VİDEO İZLE

"BATMAN'IN EN GÖZDE YAŞAM ALANI HALİNE GELECEKTİR"
Camisi, kütüphanesi, konferans salonu, taziye evi, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve otoparkıyla Batman'ın müstesna bir eser kazandığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Toplam 164 bin metrekarelik alanda kurulu bu külliyenin banisi Nejat Nasıroğlu Vakfı'nı tebrik ediyorum. Külliyemizin hemen yanında yapılan millet bahçesinin de dahil edilmesiyle burası Batman'ın en gözde yaşam alanı haline gelecektir. Ülkemizin önde gelen şirketlerinden Fernas'ın sahipleri olan Nasıroğlu ailesine, şehrimize katkıları ve bu kattıklarının yanında özellikle Batmanlı kardeşlerimize olan destekleri sebebiyle de teşekkür ediyorum." dedi.

"KENDİ ALANINDA ÖRNEK BİR ESER"

Başkan Eroğan devamında, "Bu tür eserleri, sıradan yatırımlar olmanın ötesinde bir büyük medeniyet hamlesinin adımları olarak görüyorum. Selçuklu ve Eyyubi mimarisiyle tasarlanan külliyemiz, kendi alanında örnek bir eser olarak daha pek çok benzer yatırıma da inanıyorum ki örnek olacaktır. Bir kez daha külliyemizin hayırlı olmasını diliyor, banisi Nasıroğlu ailesini ve emeği geçenleri özellikle tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle kurdeleyi keserek külliyenin açılışını yaptı. Başkan Erdoğan, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere külliye içerisindeki camiye geçti. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Nasıroğlu ailesi, Necat Nasıroğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Batman milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

8 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK
Başkan Erdoğan tarafından açılışı yapılan Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin yapımına üç yıl önce başlandı. Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından 164 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen külliyede 8 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği dijital kubbeli cami, 300 kişilik kütüphane, 1000 kişilik konferans salonu, 600 kişilik taziye evi, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve otopark bulunuyor.

BAŞKAN ERDOĞAN, BATMAN VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
AK Parti mitinginin ardından Valiliğe geçen Başkan Erdoğan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ten kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"KÜLLİYE 164 BİN KİLOMETREKARELİK BİR ALANDA İNŞA EDİLDİ"
Gelişmeleri AK Parti Batman Milletvekili Adayı Ferhat Nasıroğlu değerlendirdi. Ferhat Nasıroğlu, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir günde bizi onurlandırması son derece güzel. Batman'da büyük bir coşku var. İnsanlarımız meydanları hınca hınç dolduruyor ve meydanlara akın ediyor. Batman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a layık bir ses getirecek. Bugün açılacak Külliye, rahmetli babamızın adına vakıf tarafından kendi imkanlarımızla yapıldı. İçinde büyük bir camimiz var. Bunun yanında konferans salonu, tiyatro alanı var. Gençlik merkezi ve kütüphane içinde bulunuyor. Külliye 164 bin kilometrekarelik bir alanda inşa edildi. Gençlerimizin teknoloji ile buluşma noktası olacak. Dijital kubbeli bir Külliye olacak. Dünyada bir ilk. Bugün açılışı yapılacak ve hizmete girecek." dedi.

Nasıroğlu devamında, "Geçtiğimiz hafta burada gençlerle ve çocuklar bir kahvaltı programı yaptık. Onları davet edip misafir ettik. Onları dijital kubbeye olan ilgisi çok güzeldi. O çocukların heyecanını kenardan izlerken çok keyif aldım. Gençlerin önemli bir kısmı burada kalıp Cuma namazını da kıldı biz bundan dolayı çok mutlu olduk. Bizim gençlerimizin teknolojiye büyük bir ilgisi var. Külliye aynı anda 8 bin kişiye hizmet verebilecek. Bizim bölgemizde taziye kültürü de önemli bir yer kaplıyor. Bunu da düşünerek burada bir taziye ve aş evi de yapıldı. Yöre kültürünü ve mimarisini buraya yansıttık. Burada hem kültürümüz düşündük hem teknoloji kullandık aynı zamanda insanlarımıza rahat dolaşacakları bir yer yaptık. Ben Batman doğumluyum. Biz 80'li ve 90'lı yıllarda sokaklara çıkmaya korkuyorduk. Huzurun ne kadar önemli olduğunu şimdi sokaklara çıkarak görüyoruz. Yöremizin insanları gece 12'lere kadar caddelerde sokaklarda özgürce gezebiliyor. Huzur memleketin olmazsa olmazı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu dönemde huzuru bulduk.

Seçim döneminde hiçbir taşkınlık olmadan gayet keyifli bir süreç yürüttük, yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın akşam 6'dan sonra çıkamadığı bir dönemden şimdi gece 12'lere kadar dolaşabildikleri özgür bir ortam var. Bu tabi ki insanların yaşamına, başarısına ve iş adamlarının yatırımına da yansıyor. Batman petrol ile büyüyen kozmopolitik bir şehir. İnanılmaz bir rekabet var. İnanılmaz bir genç nüfusumuz var. Bilindiği gibi Gabar'da büyük bir petrol keşfi oldu. Bu işte Batman'ı 2 kat büyütecek bir potansiyeldir. Ben yatırımcı bir aileden geliyorum ve burada bir söz verdim halkımıza; 40 bin kişiye istihdam oluşturacağız. Yine gençlerimiz için yine bu Külliye için özel bir bilim merkezi kuracağız." ifadelerini kullandı.

.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN