The Economist'ten Başkan Erdoğan'ı ve milli iradeyi hedef alan hadsiz kapak! Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den peş peşe tepkiler

Londra merkezli The Economist dergisinin Mayıs sayısı kapağında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 14 Mayıs seçimleri skandal bir başlıkla yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yine heyecan yapmışlar. Sakin olun, ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek" sözleriyle The Economist'in hadsiz kapağına tepki gösterdi. Konuya ilişkin AK Parti'den de bir açıklama yapıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye'deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar" dedi.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2023, 18:27 Güncelleme 04 Mayıs 2023, 21:14
The Economist’ten Başkan Erdoğan’ı ve milli iradeyi hedef alan hadsiz kapak! Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti’den peş peşe tepkiler

İÇİNDEKİLER

Londra merkezli yayın organı The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala tavrını net bir şekilde belli etti.

Söz konusu derginin "2023'ün en önemli seçimi" başlıklı yazısında "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin", "Erdoğan gitmeli" gibi ifadelerin yer alması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu için ise şöyle denildi:

KILIÇDAROĞLU'NA ALENEN DESTEK MESAJI
"Sevimli bir şekilde alçakgönüllü. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz."

SEÇMEN DIŞARIDAN YÖNLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
"Türkiye ve demokrasinin geleceği"
ifadesinin de yer verildiği analizde, "Türk halkı daha özgür ve zamanla daha müreffeh olacaktır." denilerek seçmenin dışarıdan yönlendirilmeye çalışıldığı görüldü.




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Londra merkezli The Economist'in Başkan Erdoğan'ı hedef alan skandal manşetine sert tepki gösterdi.

Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye'deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar" dedi.



"ÜLKEME TALİMAT VERDİĞİNİZ GÜNLER GERİDE KALDI"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İngiliz ekonomi dergisi The Economist'in sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimleri temalı 6-12 Mayıs sayısının kapağına yer verilen paylaşımındaki skandal ifadelere tepki gösterdi. Paylaşımı alıntılayan Kalın, "Yine heyecan yapmışlar ve eklemişler: 'Yeni hükümet Batı'yla hasarlı ilişkileri tamir edecek.' Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek" dedi.

The Economist'in skandal kapağı Türkiye'de büyük tepki toplarken sosyal medyadan konuya ilişkin çok sayıda paylaşım yapıldı.

İşte konuya ilişkin tepkiler:

"ERDOĞAN KALACAK VE ESAS KAPAĞI SİZE YAPACAK"
Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Erdoğan gitmeli diye kapak yapmış küreselcilerin borazanı The Economist! Erdoğan kalacak ve esas kapağı size yapacak. Bekleyin." ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET BU OLANLARA ASLA RAZI GELMEZ, GELMEYECEK"
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Hiçbir yorum içermiyor, son 24 saatte olanların bazıları: The Economist: Kılıçdaroğlu uyumlu bir ortak olacak, nükleer santral projelerini iptal edecek, İsveç'e vetoyu kaldıracak.

HDP Diyarbakır vekil adayı: "Özerklik getireceğiz, Afrin'i 'geri' alacağız! Sırrı Sakık, "İmralı'nın kapısı açılacak. Öcalan serbest kalacak. CHP Van Mitingi Kılıçdaroğlu; Demirtaş özgür kalacak. Demirtaş, "Adayımız Kılıçdaroğlu" Cephede kaybedenlerin sandık üzerinden plan yaptıkları, akla hayale gelmeyecek uçların yanyana geldiği, çok açık, çok cüretkar bir süreç yaşanıyor, herşey milletimizin gözünün önünde cereyan ediyor. Partiden, siyasetten bağımsız olarak bu millet bu olanlara asla razı gelmez, gelmeyecek!." dedi.

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından tepkisini göstererek, "Bu 'The Economist'in ilk vukuatı değil. İstedikleri kadar hariçten gazel okumaya devam etsinler. Türk milletinin demokratik iradesini kimse gazbedemez. Halkımız gereken cevabı 14 Mayıs günü verecektir." dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN THE ECONOMİST'İN SKANDALINA TEPKİ I VİDEO İZLE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından konuya ilişkin, "The Economist diyor ki: 'Erdoğan gitmeli' Soruyorum, Erdoğan'ın gitmesine The Economist mi karar verecek? Erdoğan'ın gitmesi The Economist seni neden geriyor." dedi.

BAKAN BOZDAĞ'DAN THE ECONOMİST'E SERT TEPKİ I VİDEO İZLE

The Economist'in skandal kapağına bir sosyal medya kullanıcısı, "Neymiş Erdoğan gitmeliymiş. Kim söylüyormuş bunu? The Economist. Trabzon, Rize, Ordu, Karadeniz mitingleri gözlerine girsin" diyerek tepkisini gösterdi.

Başka bir tepki ise, "The Economist'e söyleyin. İlk turda başkomutan seçeceğiz." şeklinde oldu.

"The Economist Kılıçdaroğlu'na destek vermiş. Giresun'da Erdoğan'ı bağrına bastı hangisi daha muteber tercih yüce Türk milletinin ilk turda Erdoğan kazanacak"

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "The Economist: 'Erdoğan gitmeli' yedirmeyiz. İlk turda Erdoğan." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN