Başkan Erdoğan müjdeyi vermişti: Ücretsiz olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na yoğunluk! 12 saatlik mesafe 2 saate düştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı dün hizmete açıldı. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürecek olan Yüksek Hızlı Tren'in açılmasıyla vatandaşlar tren garlarına adeta akın etti. Başkan Erdoğan'ın müjdeyi duyurarak Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Ankara YHT ulaşımın mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını açıklaması tren garlarındaki yoğunluğu artırdı. Konuyla ilişkin konuşan vatandaşlardan Ertan Oflaz "Çok mutlu ve huzurlu bir şekilde yolculuk yaptık. Allah devletimize zeval vermesin. Hizmetlerinin devamını diliyoruz. Benim için ücretsiz olması da o kadar önemli değil, önemli olan hizmetti." dedi. Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu katıldığı bir mitingde Sivas'ta yapılan hızlı trenin hizmet olmadığını söylemişti. Karamollaoğlu'nun akıllara gelen bu sözleri dikkat çekti.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2023, 18:02 Güncelleme 27 Nisan 2023, 19:57
Başkan Erdoğan müjdeyi vermişti: Ücretsiz olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’na yoğunluk! 12 saatlik mesafe 2 saate düştü

İÇİNDEKİLER

Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle 2009 yılında Ankara-Eskişehir Hattı'nın işletmeye alınması ile tanıştı. Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya- İstanbul hatlarının devreye alınması takip etti.

Son olarak 2022 yılı ocak ayında Konya-Karaman Hattı da hizmete sunuldu. Ankara ile Sivas arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da katılımıyla düzenlenen törenle dün hizmete açıldı.

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI'NA YOĞUNLUK I VİDEO İZLE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Ankara YHT ulaşımın mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurmasının ardından vatandaşlar, Yozgat ve Kırıkkale'deki YHT garında yoğunluk oluşturdu.

"DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE RABBİM ZEVAL VERMESİN"
Yozgat'tan Ankara'ya bilet alan Cemal Koçaker, senelerdir bugünü beklediklerini, büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi. Bileti uygulama üzerinden internetten aldığını belirten Koçaker, "İnşallah bütün illerimizden hızlı tren geçer. Vatandaşlarımız rahat seyahat eder, hızlı tren herkese hayırlı uğurlu olsun. Devletimize, milletimize Rabbim zeval vermesin. Yüksek hızlı trene ilk kez bineceğim." dedi.

Vatandaşlardan Betül Korkmaz, "Ben akraba ziyareti için Yozgat'a gelmiştim. Buradan Konya'ya otobüsle dönecektim ama hızlı treni duyunca biletimi iptal edip aktarmalı olarak Konya'ya gideceğim. Buradan Ankara'ya, Ankara'dan Konya'ya gideceğim." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Ankara'dan gelip Çorum'un Alaca ilçesine giden Kevser Arslan ise "Mesafe yaklaştığı için hızlı trenle geldim. Buradan Alaca'ya gideceğim. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kulandı. Taksici Adem Ercan da hızlı tren garına ilk müşterisini getirdiğini ve işlerinin bundan sonra artacağını belirtti.

KIRIKKALE
Kırıkkale'de de vatandaşlar ücretsiz YHT seferlerinden yararlanabilmek için garda yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise bilet bulamadı.Üniversite öğrencisi Emre Yıldız, gazetecilere, Yozgat'tan staj işi için Kırıkkale'ye geldiğini, hızlı trenle ücretsiz Yozgat'a döneceğini söyledi.

Hızlı tren hizmetinin vatandaşlar için iyi olduğunu aktaran Yıldız, "Bir aylık ücretsiz olması da insanlarımız için çok iyi oldu. Malum, bilet fiyatları biraz fazla. Bu şekilde ücretsiz gidip gelme imkanım var." diye konuştu.

Ailesiyle Sivas'a gitmek için garda bekleyen Zeynep Dinç ise "İlk binenlerden olacağız, mutluyuz. Sivas'ı gezip geleceğiz. Uzun zamandır bunu bekliyorduk. Memleketimize hayırlı olsun." dedi.

Hızlı trenle Ankara'dan Kırıkkale'ye gelen Ertan Oflaz ise "Çok mutlu ve huzurlu bir şekilde yolculuk yaptık. Allah devletimize zeval vermesin. Hizmetlerinin devamını diliyoruz. Benim için ücretsiz olması da o kadar önemli değil, önemli olan hizmetti. Çok güzel bir yatırım yapılmış. İnşallah bu şekilde devam ederiz." ifadelerini kullandı.

SP GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU: "HIZLI TREN HİZMET DEĞİL"

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu,katıldığı bir mitingde Sivas'ta yapımı devam eden hızlı trenin hizmet olmadığını, göçü hızlandıracağını söyleyen Karamollaoğlu, "Biz Sivas'a o kadar sahip çıktık ki şimdi hızlı treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hızlı trenin Sivas'a getireceği bir fayda demeyelim de kolaylık diyelim. Nedir o? Göçü hızlandıracak. Adam otobüsle gidip sıkıntı çekeceğine trene binip İstanbul'a biraz daha hızlı gidecek. Bu hizmet değil. Biz hızlı tren yapılsın demiyoruz. Ben bunu dedim ya yarın bazı malum televizyon kanalları 'Şuna bak hızlı treni bile Sivas'a çok gördü derler. Rabbim size akıl fikir versin" ifadelerini kullanmıştı.

NECMETTİN ERBAKAN'A İHANET

Milli Görüş çizgisinde olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, "hızlı tren" karşıtı sözleriyle, yıllarca Türkiye'nin kalkınma projelerinin başında hızlı trenleri de savunan rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la da "vizyon" olarak yollarının ayrıldığını gösterdi. Rahmetli Erbakan, "Milli Görüş" çizgisinin ekonomik refah ve kalkınma projeleri arasında hep hızlı tren yapımını da savundu. Erbakan Hoca pek çok konuşmasında, "Büyük ulaştırma tesisleri; Otoyol projeleri. Bölünmüş yol projeleri, hızlı tren, hava meydanı ve liman projeleri. Milli Görüş geliyor, oyuncak değil bu. Dünya değişiyor. Bak, boğazın içerisinde tünel. Üstünden üçüncü köprü. İzmit Körfezi ve Çanakkale köprüsü. Bunlar yapılacak. Sonra hızlı tren yapılacak. Gerçekten hızlı tren. Öyle adam öldüren tren değil." demiş ve hızlı trenin önemine dikkat çekmişti.

Hatta 25 Ocak 1997 tarihli Hürriyet gazetesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hızlı trennin de yer aldığı seçim projeleri ile dalga geçen bir karikatür yayınlamıştı. Refah Partisi'nin 1997 yılında gündeme getirdiği ve Necmettin Erbakan'ın 'Yeniden Büyük Türkiye Projesi' başlığı ile açıkladığı projeler arasında Ankara-İstanbul arası hızlı tren ve 81 ile havaalanı yer alıyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN