Başkan Erdoğan'dan çiftçiye tam destek: Yüzde 50’sini devlet karşılayacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan çiftçiye desteğini hızla sürdürüyor. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu kapsamda son atılan kritik adımla çiftçilerin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2023, 18:11 Güncelleme 26 Nisan 2023, 21:52
Başkan Erdoğan’dan çiftçiye tam destek: Yüzde 50’sini devlet karşılayacak!

İÇİNDEKİLER

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Başkan Erdoğan'ın kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, sulama birlikleri ile kooperatifleri tarafından işletilen sulama sahalarında tarımsal üretim yapan çiftçilerin, bu yıl su kullanım hizmet bedellerinin desteklenerek üretim maliyetlerinin azaltılması ve rekabet güçlerinin artırılması ile bu kapsamda gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Buna göre, sulama birlikleri tarafından kendi usul ve esaslarına göre belirlenen su kullanım hizmet bedelinin yüzde 50'si öncelikle su kullanıcısı üretici tarafından ilgili sulama birliğine ödenecek.

ÇİFTÇİYE DEV DESTEK

Su kullanım hizmet bedelinin geriye kalan yüzde 50'si ise Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili bütçesinden üreticiler adına sulama birliklerine aktarılacak.

BAKAN KİRİŞÇİ MÜJDEYİ VERDİ I VİDEO İZLE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve 2023 seçimlerinde AK Parti'den Osmaniye 1. sıradan vekil adayı gösterilen Derya Yanık, sosyal medya hesabından devletin çiftiçinin yanında olduğunu vurgulayarak paylaşımda bulundu.

Bakan Yanık yaptığı paylaşımda "Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararıyla; çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak." ifadelerine yer verdi.

MÜJDEYİ BAKAN KİRİŞÇİ VERDİ

A Haber'e özel açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçiye verilecek olan sulama desteğine dair ise "Çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'sini karşılayacağız.

BAKAN KİRİŞÇİ MÜJDEYİ VERDİ I VİDEO İZLE

Bir yandan çiftçimizin tarımsal girdi maliyetlerini desteklerken diğer yandan da sulama yatırımlarımızı artırıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ekonomik olarak sulanabilecek tüm alanlarda gerekli altyapıyı sağlayacağız inşallah.

Yani toplamda 9 milyar liralık bir faturanın yarı yarıya üreticimize destek olma bağlamında biz karşılamış olduk ve bu da üreticimizi, sulamanın getirdiği maliyet noktasında inşallah rahatlatacak."

Yapay zekânın kullanıldığı basınçlı ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırarak su kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmaya ve üretimde verimliliği artırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN