Başkan Erdoğan'ın yoğun programına kısa istirahat arası! Emperyal tetikçilerin yalanlarına sert tepki: "Sağlık durumu çok iyi görevinin başında"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün geçirdiği rahatsızlık sebebiyle bugünkü programlara katılamayacağını açıklamış, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas Programlarına Fuat Oktay iştirak etmişti. Erdoğan'ın Mersin programı kapsamında yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışına video konferans ile katılacağı öğrenildi. Başkan Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Hafif bir üşütme geçirdi" dedi. Öte yandan İletişim Başkanlığı'ndan "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı" yönündeki iddialar doğru değildir" açıklaması yapıldı. AK Parti'den de mesnetsiz iddiaları dolaşıma sokan emperyal tetikçileri sert tepki geldi "Başkan Erdoğan görevinin başında" denildi.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2023, 11:41 Güncelleme 26 Nisan 2023, 23:54
Başkan Erdoğan’ın yoğun programına kısa istirahat arası! Emperyal tetikçilerin yalanlarına sert tepki: Sağlık durumu çok iyi görevinin başında

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında küçük rahatsızlık yaşamıştı.

Mesaisine bugün ara veren Başkan Erdoğan, Mersin programı kapsamında yer alan yarınki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışına video konferans ile katılacak.



"SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başkan Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.


Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Hafif bir üşütme geçirdi." dedi.



"ERDOĞAN GÖREVİNİN BAŞINDADIR"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında ahlaksızca yalan haber yapılmaktadır. Sn Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir. Milletimizin sağlık, afiyet dilekleri ve dualarına şükranlarımızı sunarız… Dünyanın her yerinden çeşitli ülke insanlarından gönderilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz" dedi.




İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN MESNETSİZ İDDİALARA YALANLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Başkan Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili ortaya atılan kasıtlı yalanlara dair bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı" yönündeki iddialar doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yarın düzenlenecek "Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme" törenine canlı bağlantı marifetiyle katılacaktır." ifadeleri yer aldı.




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yarın yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine Sayın Cumhurbaşkanımız online katılım sağlayacaktır. Mersin mitingimizin ise ileri bir tarihte yapılması planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.


Başkan Erdoğan'ın sağlık durumuna dair son bilgileri A Haber muhabiri Rüya Akkuş aktardı.

Akkuş, "Başkan Erdoğan yarın da dinlenecek. Sağlık durumu ağır değil. Çalışma arkadaşları ve doktorları 1 gün daha dinlenmesinin daha doğru olacağını düşündüklerini ifade ettiler. Bu kapsamda yarın planlanan Mersin mitingi de iptal edilmiş durumda. Akkuyu da önemli tören de düzenlenecekti. Akkuyu Nükleer santral statüsü kazanacaktı. Buna ilişkin programda bir değişiklik yok. Ancak Cumhurbaşkanı Mersin'e gitmeyeceği için bu programa online katılacak. Biz Başkan Erdoğan'ı ekranlardan göreceğiz. Cuma günkü programı kapsamında Başkan Erdoğan Adana'da olacak" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YOĞUN MESAİ AÇIKLAMASI | VİDEO İZLE

BAŞKAN ERDOĞAN MESAİSİNE ARA VERMİŞTİ
Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Yoğun mesaisi nedeniyle dün televizyon yayını esnasında geçirdiği küçük rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen milletin her bir ferdine teşekkür eden Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

"TÜM VATANDAŞLARIMA SAĞLIK, HUZUR VE AFİYET DİLİYORUM"
"Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir. Allah'ın izniyle yarından itibaren programımıza devam edeceğiz. Aziz milletimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma sağlık, huzur ve afiyet diliyorum."

"YOĞUN TEMPO NEDENİYLE MİDEMİ ÜŞÜTMÜŞÜM"
Başkan Erdoğan katıldığı canlı yayında yaşanan aksaklık nedeniyle açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Erdoğan yoğun çalışma temposu nedeniyle midesini üşüttüğünü ifade ederken "Bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı ve bu kampanya çalışmaları sebebiyle de midemi ciddi manada üşütmüşüm. Bir ara acaba programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye düşündüm. Artık söz verdik gideceğiz. Bu yoğun mesai içinde bizde zaman zaman böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.


"YOĞUN TEMPO NEDENİYLE YORULMUŞ OLABİLİR"
Başkan Erdoğan seçim startı verildiğinden beri çok yoğun bir çalışma içerisine girdi. Gittiği illerde 2-3 program sığdırıyordu.




BU TEMPO YÜREK İSTER YÜREK
Bu kapsamda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son bir haftalık zaman dilimi içerisindeki yoğun tempoyla geçen çalışmalarını sizler için derledik.

17 Nisan Pazartesi: İstanbul Finans Merkezi açılışı, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Büyük Üsküdar İftarı, Nev Mekan'da gençlerle buluşma

18 Nisan Salı: Afyonkarahisar mitingi, Eskişehir'de yeni eserlerin açılışı, gençlerle iftar, TRT ortak yayını

19 Nisan Çarşamba: Denizli mitingi, vatandaşlarla iftar




20 Nisan Perşembe: Topkapı Sarayı restorasyonu ile tamamlanan birimlerin açılışı, Karadeniz gazını devreye alma töreni

21 Nisan Cuma: Restorasyonu tamamlanan Sultan Ahmet Camii'nin açılışı, Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projeleri Teslim ve Temel Atma Töreni

22 Nisan Cumartesi: Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin hak sahiplerine teslimi, Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla buluşma

23 Nisan Pazar: Depremzede çocuklarla buluşma, TCG Anadolu gemisini uğurlama töreni, Sakarya Akyazı Spor Kompleksi açılışı, Yeni Altay Tankının TSK'ya teslimi

24 Nisan Pazartesi: SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni (Gemlik,Bursa) / Manisa Mitingi

25 Nisan Salı: Anayasa Mahkemesi 61. Kuruluş Yıldönümü Programı -3500 Engelli Öğretmen Ataması (MEB Şura Salonu) -Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni (Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi) - Gençlik İçin Hemen Şimdi" Programı (ATO Congresium)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN