Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Etiyopya Dışişleri Bakanı Mekonnen ile telefonda görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Etiyopya Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen ile Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi hakkında telefonda görüştü. Görüşmede, Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin konular ele alındı.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2023, 18:57 Güncelleme 24 Nisan 2023, 18:58
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Etiyopya Dışişleri Bakanı Mekonnen ile telefonda görüştü!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu, Etiyopyalı mevkidaşı Mekonnen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin konular ele alındı.

SUDAN'DA ORDU İLE HDK ARASINDA ÇATIŞMA
Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı ordu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını, bu esasa göre davranılacağını bildirmişti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Sudan'daki çatışmalarda şimdiye kadar en az 427 kişinin yaşamını kaybettiğini, 3 bin 700'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN