AK Parti'ye peş peşe silahlı saldırılar! Önce Adana Çukurova şimdi de Bahçelievler Kocasinan ve Kuleli: 5 kovan isabet eden 4 mermi...

AK Parti seçim bürolarına peş peşe silahlı saldırılar düzenlendi. Önce Adana'nın Çukurova ilçesinde seçim bürosu hedef alındı. Bugün de İstanbul Bahçelievler'deki Kocasinan ve Kuleli seçim ofislerine ayrı ayrı saldırı düzenlendi. İstanbul Valiliği, motosikletli iki şahıstan birinin seçim irtibat bürosu önünden geçerken 5 el ateş ettiği, büronun bulunduğu binanın üst katlarında 4 adet mermi isabeti olduğunu duyurdu. Polis ekiplerinin, irtibat bürosunun hemen karşısında bulunan binadan 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz, provokasyon ve saldırının karşısındayız." açıklamasında bulundu. Öte yandan AK Parti’ye yapılan saldırıların Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in hedef göstermesiyle artması dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2023, 23:48 Güncelleme 22 Nisan 2023, 16:04
AK Parti’ye peş peşe silahlı saldırılar! Önce Adana Çukurova şimdi de Bahçelievler Kocasinan ve Kuleli: 5 kovan isabet eden 4 mermi...

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin İstanbul Bahçelievler'deki Kocasinan ve Kuleli seçim ofislerine ayrı ayrı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, saat 22.15 sıralarında Kocasinan'daki seçim irtibat bürosunun önünde, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahla ateş edildi.

Bölgede araştırma yapan polis ekipleri, irtibat bürosunun hemen karşısında bulunan binada 3 kişiyi gözaltına aldı.

İNCELEME BAŞLATILDI
Olayda yaralanan olmazken ihbar üzerine, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Binanın çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı.

AK PARTİ'DEN PROVOAKSYON UYARISI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'da Bahçelievler Kocasinan İrtibat Büromuz önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini lanetliyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz, provokasyon ve saldırının karşısındayız. Teşkilatlarımız tam bir kararlılıkla seçim çalışmalarına devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

DELİLLERİN TEK BİR TARAFI YOK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, dün gece ve son günlerde yaşanan saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Soylu, "Türkiye bir huzur ortamında bayramını devam ettiriyor. Büyük afet yaşandı. Depremin başından itibaren 65 gün kesintisiz kaldık. 81 valimiz orada afetzede vatandaşlarımızla bayramlaşma yapıyor. Doğal olarak bir de seçim var. Seçimde olaylar olur. Bu muhtar seçiminde de olur genel seçimde de olur. Seçime 22 gün kaldı. 69 olay oldu.

İYİ Parti'nin saldırı olarak nitelediği olayda deliller var, delillerin tek bir tarafı yok. Tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulunursanız herkesi ilgilendiren, itham eden sonuçlarla karşı karşıya kalınır. İYİ Parti'nin başkanı çıktı, "Ben buraya koruma almadan geldim" dedi. Herkes korumasız geziyor zaten. Tüm toplumu germeye çalışılan süreç yaşandı. Başka bir hale taşındı olay." ifadelerini kullandı.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ İZİ
Soylu, "Biz bunları seçim olayları olarak değerlendiririz. Bunu siyaset yükseltmez. Bahçelievler'deki saldırı sonrası sağ duyulu açıklama yapıldı. Kan davasına dönüştürücü açıklamalar olursa olay yükselir. Dünyanın her yerinde böyle olaylar oluyor. Dün akşamki olay son dönemlerdeki karşı karşıya kaldığımız organize suç örgütlerinin yaptığı olaylardan. Buna benzer bir olay olarak görüyorum. Kasklı olur, elinde silah olursa birileri tarafından yaptırılmış olay olabilir. Meselenin her türlü boyutuna bakmak lazım. Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde. 2021 ve 2022'de faili meçhul yoktur. Bütün cinayetler çözülmüştür. Polis ve jandarma teşkilatının geldiği nokta üst düzeydedir.

Deprem sonrası seçim sürecine girdiğimiz için tansiyon çok yüksek seviyede ilerlemiyordu. Ta ki İYİ Parti'ye isabet eden mermi olayına kadar. Tansiyonun belli bir seviyede ilerleyeceğini düşünüyoruz. Güvenlik birimlerimiz 8 bölgeye gittiler ve seçimler öncesi, seçim günü ve seçim sonrası için 3 ayrı tedbir alınacak. Gerekli tüm tedbirleri alan bir süreci yürütüyoruz. Seçimin huzurunu alt üst edecek birkaç asayiş olay dışında olayla karşılaşmış değiliz. "

"TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİ HEDEF ALMIŞTIR"
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, saldırıya uğrayan seçim irtibat bürosu önünde yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar Türkiye demokrasisini hedef almıştır. Silahın, kurşunu olduğu yerde demokrasi olmaz. Bu saldırılar asla bizi yıldıramaz." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: BİNANIN ÜST KATLARINA 4 MERMİ İSABET ETTİ, 5 KOVAN TESPİT EDİLDİ
İstanbul Valiliği, AK Parti'nin Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'nde Seçim İrtibat Bürosu'nun bulunduğu binanın önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dün akşam 22.20 sıralarında Seçim İrtibat Bürosu önünde silahla havaya ateş edildiği yönündeki ihbarın ardından güvenlik güçlerinin olay yerine sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan çalışmalarda; bir motosikletteki iki şahıstan birinin seçim irtibat bürosu önünden geçerken havaya 5 el ateş ettiği, seçim irtibat bürosunun bulunduğu binanın üst katlarında 4 adet mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Olay yerinde 5 adet kovan elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır."




"KINIYORUZ, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Konuya ilişkin açıklamaya yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Bahçelievler Kocasinan İrtibat Büromuz önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini şiddetle kınıyor, konunun hukuk karşısında takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimiz" ifadelerini kullandı.


Kabaktepe, "Bizler bu saldırılara fırsat vermeyecek ve hemşehrilerimizle tam bir demokrasi havası içerisinde buluşmaya devam edeceğiz" dedi.

"HİÇBİR MERMİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisinin Kocasinan Seçim İrtibat Bürosu önünde silahla ateş açılmasına ilişkin, "Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Bu müessif saldırıyı gerçekleştiren hainleri, teröristleri en kısa sürede yakalayacaklarına da inanıyoruz." dedi.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Kabaktepe, öncelikle bayram gününde böyle bir burukluk yaşanmasının kendilerini aşırı derecede üzdüğünü söyledi.

Kabaktepe, saat 22.18 sıralarında Kocasinan Mahalle İrtibat Seçim Bürosu önünden geçen motosikletli 2 kişinin, emniyetten alınan bilgilere göre 5 el ateş ettiğini belirterek, "Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Bu müessif saldırıyı gerçekleştiren hainleri, teröristleri en kısa sürede yakalayacaklarına da inanıyoruz. Bu zavallı saldırıların her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Osman Nuri Kabaktepe, kardeşliği bozmak, ayrılıkları bir kamplaşmaya dönüştürmek için bu ve benzeri saldırıları yapan veya vesile kılan her türlü mahfile karşı bugüne kadar olduğu gibi sevgi, merhamet kardeşlik, birlik, beraberlik içinde, demokrasiye ve hukuka olan saygılarıyla karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi milletle birlikte hukuk içerisinde hem haklarını arayacaklarını hem de seçim sürecine kadar çalışmalarının temposunu daha da arttırarak devam edeceklerini vurgulayan Kabaktepe, şöyle konuştu:

"Bu saldırganlar yakalandıklarında nedeni, kim olduğunu, nasıl olduğunu emniyet güçlerimiz, ilgili adli birimler muhakkak açıklayacaklar. Biz kimliklerini ve ne olduğunu da önemsemeden her zaman kime olursa olsun, nereden gelirse gelsin karşı duruşumuzu devam ettireceğiz. Seçim öncesi bir siyasal malzeme veya siyasal olarak farklı bir ortamın oluşturulmasına dönük adımların olup olmadığını bilmiyoruz. Saldırının seçim büromuzun önünde arkadaşlarımıza bakarak gerçekleştirilmiş olması tedirgin edici bir durum. Biz her zamanki duruşumuzu, kararlılığımızı devam ettirerek, sandık bayramının, demokrasi bayramının en güzel şekilde gerçekleşmesi için daha da çok çalışacağız."

Kabaktepe, hiçbir merminin, hiçbir saldırının kendilerini durdukları yerden döndüremeyeceğini, istikametlerinden saptıramayacağını kaydederek, "Çalışmalarımızdaki azmimiz ve gayretimizde zerre derecede bir azalma ve eksilmeye neden olmaz. Bu bizim kardeşliğimize daha çok sarılmamıza, çalışmalarımızı, milletimize olan bağlılığımızı, sevgimizi daha fazla artırmamıza neden olur. Bu tip saldırılara tevessül eden insanları uyarmış oluyorum. Bunlar hiçbir zaman emellerinize ulaşmanızı sağlamadı, bundan sonra da sağlamayacak." ifadelerini kullandı.

Toplumsal huzuru, barışı tehdit eden bu ve benzeri saldırılardan uzak durulması gerektiğini aktaran Kabaktepe, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak mahallesinden, ilçesinden, il teşkilatına kadar hep beraber güçlü bir şekilde seçime dönük çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İrtibat büromuza dönük bir saldırı, aldığımız ön bilgiler öyle. Ama mahalle sakinlerimizi de rahatsız, huzursuz eden bir saldırı. Onlara da 'geçmiş olsun' diyorum. Bahçelievler'e, İstanbul'umuza da 'geçmiş olsun' diyorum. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle durmak yok, yola devam. Yolumuza devam edeceğiz. Demokrasiye, hukuka olan saygımızla, bağlılığımızla devam edeceğiz."

Kabaktepe, güvenlik güçlerine güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, "En kısa sürede saldırganları yakalayacaklarına ve gerekli açıklamaların yapılacağına da inancımız tamdır." dedi.


AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kocasinan Merkez Mahallesi Seçim İrtibat Büromuzun önünde, büromuzda dava arkadaşlarımız bulunduğu esnada kimliği belirlenemeyen motosikletli 2 şahıs havaya ateş açarak uzaklaşmıştır. Bu menfur hadiseyi en şiddetli şekilde lanetliyorum. Cumhurbaşkanımızın izinde hiçbir tehdide ve korkutmalara prim vermeden, millete hizmet davamıza devam edeceğiz. Bu vesile ile Kocasinan Merkez Mahallesi teşkilatımıza 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum."

İşte saldırı sonrası olay yerinden objektiflere yansıyan kareler;




Polis ekipleri inceleme başlattı.


AK Parti seçim bürosunun bulunduğu binaya isabet eden kurşun dikkatlerden kaçmadı.

KULELİ'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan AK Parti Kuleli Seçim İrtibat Bürosu'nun çevresinde araştırma yapan polis ekiplerinin, irtibat bürosunun hemen karşısında bulunan binadan 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Şüpheliler emniyete götürülürken, irtibat bürosunun önünde bulunan boş kovan da incelemeye alındı. Her iki irtibat bürosundaki incelemeler gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.




ÇUKUROVA'DAKİ SEÇİM OFİSİNİ TARADILAR
Öte yandan geride bıraktığımız gün AK Parti'nin Adana Çukurova'daki seçim ofisine uzun namlulu silahla saldırı düzenlenmiş. Büroya 13-14 el ateş açan saldırgan tutuklanmıştı.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Öte yandan AK Parti'ye yapılan saldırıların Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in hedef göstermesiyle artması dikkatlerden kaçmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN