Mili gurur KIZILELMA 6 ve 7. testlerini tamamladı! Sosyal medyada büyük beğeni toplayan paylaşım

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA'nın yeni uçuş görüntüsünü paylaştı. KIZILELMA'nın 6. ve 7. uçuş testlerinde seri iniş-kalkış ve yüksek hızlı uçuş denemelerini başarıyla gerçekleştirdiğini Selçuk Bayraktar, görüntüleri Cem Karaca'nın 'Deniz Üstü Köpürür' parçasıyla yayınladı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2023, 00:21 Güncelleme 20 Nisan 2023, 00:21
Mili gurur KIZILELMA 6 ve 7. testlerini tamamladı! Sosyal medyada büyük beğeni toplayan paylaşım

İÇİNDEKİLER

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA'nın yeni uçuş görüntüsünü paylaştı.



KIZILELMA'DA HIZLI UÇUŞ TESTLERİ TAMAM
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bulunan Bayraktar, KIZILELMA'nın 6. ve 7. uçuş testlerinde seri iniş-kalkış ve yüksek hızlı uçuş denemelerini başarıyla gerçekleştirdiğini de açıkladı.



ÇİRKİN İFTİRALARA SERT TEPKİ
Atılan çirkin iftiralara da sert tepki gösteren Bayraktar şu ifadeleri kullandı:



Yolumuza takoz koyma gayretinde olanlar Kızılelma'mıza yetişemesin diye hızımızı her testte biraz daha yükseltiyoruz. Uçuşlarımız ve mücadelemiz ülkemiz gök vatanda ve uzayda tam bağımsız oluncaya dek sürecek.



CEM KARACA'NIN MÜZİĞİ İLE PAYLAŞILDI
KIZILELMA'nın 6. ve 7. uçuş testlerinde seri iniş-kalkış ve yüksek hızlı uçuş denemelerinin paylaşıldığı videoda Cem Karaca'nın 'Deniz Üstü Köpürür' şarkısının 'Memleket sevdasında' sözlerinin kullanılması büyük beğeni topladı.



TCG ANADOLU'DAN İLK UÇUŞ 2025'TE
Bayraktar KIZILELMA ve Bayraktar TB3 SİHA, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak TCG Anadolu'nun 10 Nisan'da gerçekleştirilen envantere kabul töreninde uçuş güvertesinde yerini aldı. Törende üretilen ikinci prototipi sergilenen Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağının 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.



REKOR SÜREDE UÇTU
Baykar'ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu'da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar KIZILELMA bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu.



AKILLI FİLO OTONOMİSİYLE GÖREV
Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava-yer görevleriyle beraber yapay zeka kabiliyetiyle hava-hava muharebesi icra edecek. Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı düşük radar kesiti sayesinde sahip olacağı düşük görünürlük ile Türkiye için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine ile muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenerek Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik görevler yapacak. 8.5 ton kalkış ağırlığı, bin 500 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olan Bayraktar KIZILELMA, milli AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak. Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan Bayraktar KIZILELMA, akıllı filo otonomisi ile görev yapabilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN