ABD çakması algıda 'tutuklama' detayı! CHP'nin etiketçi Mahir'i için yaygara koparanlar iyi baksın: Biden'ı hedef alanları böyle paketlediler

Seçime günler kala kirli algı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Fahiş fiyatlara karşı vatandaşın yanında yer alan Başkan Erdoğan'ı hedef alarak bazı marketlere ve halkın yoğun bulunduğu yerlerdeki fiyat etiketlerinin yanına Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yer aldığı tasarımlar yapıştırıldı. Algı operasyonunu başlatan ismin terörün siyasi ayağı HDPKK'ya verdiği destek deşifre olurken etiket fikrinin de ABD'den çalıntı olduğu ortaya çıktı. Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mahir Akkoyun'un tasarladığı çıkartmaların bir benzerinin uygulandığı ABD'de etiket yapıştıran şahısların 'kamu düzenini bozmak' ve 'özel mülke zarar' suçlarından tutuklandığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2023, 18:22 Güncelleme 08 Nisan 2023, 19:15
ABD çakması algıda ’tutuklama’ detayı! CHP’nin etiketçi Mahir’i için yaygara koparanlar iyi baksın: Biden’ı hedef alanları böyle paketlediler

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde algoritmalarla muhalif paylaşımları ön planda tutan ABD'li sosyal medya manipülatörlerinin merkezi Twitter'da bir başka skandal daha patlak verdi.

SEÇİMLER ÖNCESİ CUMHUR İTTİFAKI HEDEFTE
Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üzerinde fotoğraflarının bulunduğu çıkartmaların hazırlanarak dağıtıldığı ve bu çıkartmaların bazı marketlere ve halkın yoğun bulunduğu yerlere yapıştırıldığı belirlendi.

ÇIKARTMALARI YAPAN GRAFİKER CHP'Lİ BELEDİYEDEN ÇIKTI
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanan çıkartmaların "mahirgra" rumuzlu Twitter hesabının sahibi tarafından dolaşıma sokulduğu tespit edildi.

ABD'DEN KOPYALA YAPIŞTIR
CHP'nin fonladığı Mahir Akkoyun'un terörün siyasi ayağı HDP savunuculuğuna soyunduğu paylaşımlarının deşifre olmasının ardından, başlattığı kirli algı operasyonunun ABD'den çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Zira Akkoyun'un yaptığı çıkartmaların benzerinin ABD'de kullanıldığı belirlendi.


ABD'DEKİ BENZİN POMPALARINDA "I DID THAT" ETİKETLERİ
Benzin fiyatlarına karşı protestolarda kullanılan ve Biden görsellerinin bulunduğu "I did that (Ben bunu yaptım)" etiketlerinin geçtiğimiz yıl pompalara yerleştirildiği biliniyor.



AYNI İŞİ ABD'DE YAPANLARIN KOLUNA KELEPÇEYİ TAKMIŞLARDI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mahir Akkoyun'un tasarladığı çıkartmaların bir benzerinin uygulandığı ABD'de etiket yapıştıran şahısların 'kamu düzenini bozmak' ve 'özel mülke zarar' suçlarından tutuklandığı ortaya çıktı.


Böylece Akkoyun'un, "Arkadaşlar istedi böyle bir tasarım, ben de yapıp gönderdim." açıklamasının çelişkilerle dolu olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Gezi Parkı olayları hakkında AK Parti ve Alparslan Türkeş'i hedef alan Mahir Akkoyun, Muhsin Yazıcıoğlu hakkında da "keşke ölmeseydi de gerçek yüzünü görseydi herkes" dedi.

AKŞENER HDPKK'LIYA SAHİP ÇIKTI
Sözde milliyetçi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı. Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz."

"Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak. Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız! Sadece 37 gün kaldı" diyerek, kendisini hedef gösteren HDPKK'lıya destek çıktı.

DEMİRTAŞ'A ÖVGÜ
2020'de Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşan Akkoyun, "Hapse gireceğini bile bile muhalefet etmeyi bırakmadı ve iktidara payanda olmadı. Çıkar gözetmeden, hesap yapmadan, 'bağrınıza taş basın ama muhalefeti destekleyin' deyip büyükşehirlerin kazanılmasını sağladı. Değeri bugün daha net anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN