7'li koalisyonun ortağı HDP'den provokasyon! Bebek katili Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladılar!

7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığı kesinleştikten sonra ilk iş olarak HDP ile kirli pazarlığa oturmuştu. Kılıçdaroğlu - HDP görüşmesinin ardından HDP’li isimler “Öcalan’a özgürlük” diye bağırmış, Kandil’deki elebaşları sevinç açıklamaları yapmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından HDP, Şanlıurfa’da yeni bir provokasyona girişti. PKK’nın siyasi uzantısı HDP, yeni seçim bürosunun açılışında bebek katili Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak açmaya çalıştı.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2023, 09:59 Güncelleme 04 Nisan 2023, 10:26
7’li koalisyonun ortağı HDP’den provokasyon! Bebek katili Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladılar!

İÇİNDEKİLER

Seçime sayılı günler kala terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, provokasyona devam ediyor.

İmralı'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan olan doğum gününü kutlamak için Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü Mahallesi'nde toplanan HDP üyesi bir grup, seçim bürosu açmak istedi.

YASAĞA ALDIRIŞ ETMEDİLER
Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekibi, toplanan gruba Şanlıurfa Valiliği'nin, 1-5 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri, yürüyüş ve etkinliklere yasak getirildiği yönündeki kararını hatırlattı.

Ancak yasağa ve uyarılara rağmen dağılmayan grubun seçim bürosunu müzik eşliğinde açmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Jandarma, kalabalığa biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahalede bulundu.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yaşanan gerginlikte, aralarında HDP Şanlıurfa İl eş başkanı Ahmet Atış'ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten gözaltına alınan 12 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

DOĞDUĞU EV KORUMA ALTINA ALINDI
Öcalan'ın kutlanmak istenen doğum günü nedeniyle Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi giriş-çıkışlara kapatıldı. 74 yaşına girecek olan teröristbaşı Öcalan'ın doğduğu evin çevresinde ise yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

İHANET BİLDİRGESİ
14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere 2 aydan az bir süre kala, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 6'lı koalisyon ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Seçilebilmek adına HDP'ye pazarlık kapılarını sonuna kadar Kılıçdaroğlu, Meclis'te yapılan görüşmenin ardından onay aldı. Kandil'dfeki elebaşlarının da desteğini alan Kılıçdaroğlu'nun, hangi şartlara "evet" dediği merak ediliyor. HDP'nin yayınladığı seçim bildirgesi pazarlık adına önemli şifreler ortaya koydu.

"YEŞİL SOL PARTİ" HÜLLESİ
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan pazarlık sonucu aday çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan HDP, kapatma davası nedeniyle seçime birlikte girmeye karar verdiği "Yeşil Sol Parti" ile birlikte seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti logosu ve ismi önünde açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Sözümüz vardı. Bütün tedbirleri alacağız dedik, Yeşil Sol'un ağacı altında buluştuk. Şimdi buradayız, birlikte yürüyoruz" dedi. HDP tarafından açıklanan seçim bildirgesinde çok çarpıcı ifadeler ve maddeler yer aldı.

CUMHURİYETİ YIKMA VAADİ
Bildirgenin girişinde geçtiğimiz günlerde HDP'li Sırrı Sakık tarafından dillendirilen ve PKK'nın sözde elebaşılarından Sabri Ok tarafından da destek verilen, "100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz." vaadine vurgu yapıldı. Bildirgenin henüz girişinde "Buradayız birlikte değiştireceğiz." ifadelerine yer verildi.

Bildirgede sürekli olarak "Demokratik Cumhuriyet" tabiri kullanılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısının değiştirileceğinin ve özerk yönetim anlayışının uygulanacağının sinyali verildi.

ÖZERKLİK VAADİ
Bildirgenin 2'nci bölümünün giriş kısmında sıralanan maddelerde ise "Merkezin tahakkümüne karşı yereli" ifadesi bulunurken, "yerel" göndermesi ile özerklik vaadi verildi.

DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK
Bildirgede terör tutuklusu Selahatin Demirtaş gibi isimlerin "siyasi tutuklu" adı altında salıverilmesinin önünün açılacağı da vadedildi. "İnfaz rejimini adil ve eşit hale getireceğiz" başlıklı kısımda "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm siyasi hükümlülerin koşullu salıverilmeden yararlanmasını engelleyen hükümleri kaldıracağız." denildi.

Ayrıca terör örgütleriyle iltisak ve irtibatlı olanların serbest bırakılmasının önünü açacak bir düzenleme de yapılacağı açıklandı. Bildirgede yer alan ilgili maddede, "İltisak ve/veya irtibatlı olma gibi kavramları ceza ve idari mevzuattan çıkaracağız. TCK ve TMK'daki özgürlükleri kısıtlayan ve baskıcı rejime hizmet eden maddeleri değiştirip bunları hukuki belirlilik ve hukuk güvenliği ilkesine, evrensel düzenlemelere uygun hale getireceğiz." denildi.

KAYYUM RAHATSIZLIĞI
Belediyeleri terör örgütü PKK'ya finansman kaynağı olarak kullanan HDP, bu tip durumlarda "kayyum atanması" uygulamasına da son vereceğini vadetti. Bildirgede "Kayyım rejimine karşı halk iradesi" başlığı ile yer alan kısımda "Meclisler, kent konseyleri, platformlar, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlenmeleri ile yönetime ve karar süreçlerine katılan halkın iradesiyle demokrasiye ve eşit temsiliyete dayalı yerel yönetimleri güçlendireceğiz." ifadeleri kullanılırken; yerel yönetimlerin güçlendirilmesi adı altında bir kez daha "özerklik" göndermesinde bulunuldu.

15 TEMMUZ SONRASI KHK'LAR İPTAL EDİLECEK
15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası örgüt üyelerinin ve bağı bulunan kişi ve kurumların hızla tasfiye edilmesi için hazırlanan KHK'ların iptal edileceği de vaatler arasında yer aldı. KHK'ların iptal edilmesi ile beraber KHK'lı örgüt mensubu ve ilişkili kişilerin görevlerine iade edileceği de duyuruldu.

Bildirgede KHK'lılarla ilgili "KHK'liler için iade-i itibar sağlayacağız", "Kazanılmış haklarını iade edeceğiz." gibi maddeler de bulunuyor.

TERÖR DEVLETİNİN ÖNÜ AÇILACAK
Bildirgede "Barışçı dış politika" başlığı altında yer alan vaatler dikkat çekti. Türkiye'nin sınır hattında terör devleti kurulmasının önünü açacak vaatler bu başlık altında sıralanırken; Mavi Vatan ve Kıbrıs gibi konulardan da adeta vazgeçileceğinin sinyali verildi. "Barışçı politika" maskesi altında sınır ötesine yapılan askeri operasyonlara son verileceği bildirildi.

CHP'NİN SEÇİM SLOGANINA ATIF
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oynadığı ve "Sana söz yine baharlar gelecek" sloganıyla başlatılan reklam kampanyası da bildirgede unutulmadı. 14 Mayıs seçimleriyle ilgili olarak "Mutlaka kazanacağız, hep birlikte kazanacağız. 2023 Baharı'nda birlikte değiştireceğiz." ifadeleri yer aldı.

DİN DERSİ KALDIRILACAK
Okullarda okutulan "din dersinin" kaldırılacağı da vaatler arasına girerken; "Her öğrencinin kendi inancı ve kültürü doğrultusunda seçmeli olarak ders ve eğitim alma/almama hakkını gözeteceğiz." denildi.

FETÖ VE PKK MEDYASI YENİDEN AÇILACAK
15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK'larla kapatılan FETÖ ve PKK yandaşı medya kuruluşlarının sahiplerine geri iade edilerek yeniden açılacakları da bildirgede yer alan vaatler arasında kendisine yer buldu.

Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşme sonrası, "Kayyum uygulamasına son vereceğiz" diyerek HDP'nin yerel yönetimler vaadine onay vermişti. Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu için müzakere önerisini de kabul etmişti. Bugün HDP'nin seçim bildirgesinde, "Kayyum uygulamasına son vereceğiz." ifadesi açıkça yer aldı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
HDP'nin skandal seçim bildirgesine AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kılıçdaroğlu'nun seçim sloganına atıfta bulunarak "Kandil'e baharlar getirecek bu vaatleri hangi cumhurbaşkanı adayıyla yapacaksınız? Recep Tayyip Erdoğan olmadığına göre kim?" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise Cumhuriyet için "Yüzyılın felaketi" sözlerinin kullanıldığına dikkat çekerek "Bunlara teslim olanlara ne yazık! Bütün vatanseverler uyanın!" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN