Başkan Erdoğan deprem bölgesinde kalıcı konutların temelini attı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortaklarıyla birlikte deprem bölgesinde kalıcı konutların temelini attı: Bu binaları bir yılda tamamlayacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2023 Güncelleme 24 Mart 2023, 06:58
Başkan Erdoğan deprem bölgesinde kalıcı konutların temelini attı

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve BBP lideri Mustafa Destici ile birlikte deprem bölgesine gitti. 17 bin 902 afet ve köy konutunun temelini atıp tüm evlerin 1 yılda teslim edileceğini söyledi:
K.Maraş Pazarcık ve Elbistan'daki çifte deprem, 11 ilimizde 307 bin bina ile 893 bin bağımsız bölümün hasar görmesine sebep oldu.
Felaket 50 binin üzerinde can kaybı ile tarihimizin en acı hadiselerinden biri olarak hafızalara kazınmıştır.
Biz bu topraklarda bin yıldır tabii ve beşeri ne facialar yaşadık.
Kimi zaman haçlı seferlerinden Moğol akınlarına, Çanakkale'yi geçilmez kıldığımız 7 düvel kuşatmasından terör örgütlerine kadar saldırıya uğradık.
Hiçbiri karşısında yılmadık. Depremin, selin, heyelanın, yangının ve diğer tüm afetlerin yıktığını yeniden yaptık.
Yıkılan her binamızı inşallah yeniden yaparak konutu ile iş yeri ile caddesi ile sokağı ile okulu ile şehirlerimizi inşa ve ihya ederek adım adım Türkiye yüzyılına yürüyoruz.
Toprağa verdiğimiz canların hatırasına ebediyen kalbimizde yaşatırken onlara layık olmak için hep birlikte daha çok çalışacak, daha iyi mücadele edecek daha büyük hedeflere yöneleceğiz. 14 Mayıs'a da böyle hazırlanacağız....



CHP'DEN KONTEYNER ZULMÜ
K.Maraş'ta bir depremzede, Başkan Erdoğan'a yaşadığı acı olayı şöyle anlattı: CHP'li yetkililer, bana konteyner vermek için 'Ya CHP'ye, ya da HDP'ye üye olacaksın' dedi. O konteynerları istemiyorum. Kapatın bir daha da beni aramayın dedim. Daha sonra devletim bana 10 çadır gönderdi. TIR ile gıda, odun, kömür gönderdi.



KANDİL'İN KAPISINDA NÖBET TUTTULAR
Başkan Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremzede, şehit ve gazi yakınları ile orucunu açtı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretiyle ilgili, "Birilerinin koltuk uğruna bölücü örgütün kapısında nöbet tutması, Kandil'in, Edirne'nin kapısında nöbet tutması sizleri karamsarlığa sürüklemesin. Türkiye bu oyunları bozacak güce sahiptir" sözleriyle tepki gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN