11 ilde ilk kazmalar vuruldu! Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla inşa ve ihya başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını bildirdi. Bakan Kurum, önümüzdeki hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, temeli hazırlanan blokların 11 ilde inşaat sürecine başlanacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 14 Mart 2023, 14:20 Güncelleme 14 Mart 2023, 17:22
11 ilde ilk kazmalar vuruldu! Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla inşa ve ihya başlıyor

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde TOKİ'nin inşaatlara başladığını duyurdu.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilecek kalıcı konutlarla ilgili yürütülen çalışmaları anlatan bir video yayımladı.

"HEDEFİMİZ 1 YILDA BELİNİ KIRMAK"
Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden Bakan Kurum, "İlk etapta 11 ilde 35 bin konut yapılacak ve Cumhurbaşkanımız tarafından temelleri atılacak. Bu konutlar ne zaman teslim edilecek?" sorusunu cevapladı.

Bakan Kurum, "16 Mart itibariyle 35 bin konutumuzun sözleşmesini imzalamış, fiilen kazmaları vurmuş durumdayız. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, temelini hazırladığımız bloklarımızı 11 ilimizde atmak suretiyle inşaat sürecini hızlı bir şekilde vatandaşımıza verdiğimiz sözlerini yerine getirme arzusu isteğiyle yürüteceğiz. Hedefimiz tüm deprem bölgesinde 650 bin konutun yapımını planladık ve bu çerçevede önümüzdeki 2-3 ay içerisinde 319 bin konutun yapım sürecini başlatmış olacağız. Hasar tespitlerini tamamlanan enkazları kaldırılan alanlarda hızlı bir şekilde inşaat sürecini yürütüyor olacağız. Hedefimiz 1 yıl içerisinde vatandaşlarımızı konutlarına yerleştirmek. Daha öncesinde de inşallah yerleştireceğimiz olacaktır. Bizim hedefimiz 1 yıl içinde bu işin belini kırmak." ifadelerini kullandı.

"ŞANLIURFA'YA İLK ETAPTA 897 KONUT YAPILACAK"

Videoda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da da kalıcı konutlar için çalışmaların başladığı aktarıldı. Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk kazmanın vurulduğu bilgisinin paylaşıldığı videoda, ilk etapta 897 konu yapılacağı belirtildi.

SOSYAL DONATI ALANLARININ BULUNDUĞU BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Şanlıurfa'da konutların yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edileceği ifade edilerek, sadece konut değil, çocuk oyun parkları, spor ve dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağı kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN