Son dakika: Bakan Özer'den LGS açıklaması! Deprem bölgesi dahil ülke genelinde yapılacak

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS'ye ilşikin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, "Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek" dedi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2023, 11:03 Güncelleme 13 Mart 2023, 13:47
Son dakika: Bakan Özer’den LGS açıklaması! Deprem bölgesi dahil ülke genelinde yapılacak

İÇİNDEKİLER

Son dakika... Milli Eğitim Bakanı Özer: "Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek." dedi.

LGS 4 HAZİRANDA ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK

Bakan Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "LGS kapsamındaki merkezî sınavı, deprem bölgesindeki iller dâhil ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde yapacağız. Sonuçları 26 Haziran'da açıklayacağız. OHÂL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebilecek." ifadelerini kullandı.

2023 LGS BAŞVURU TARİHLERİ DE BELLİ OLDU!
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı: "LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ 26 MAYIS'TA!
Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

SINAV SONUÇLARI HAZİRAN'DA İLAN EDİLECEK!

Kılavuza göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN