İYİ Parti masayı dağıtıyor! Akşener yola gelmedi tweet savaşları başladı: Millet 5’ten büyüktür! "CHP'nin taş kafaları..."

Seçimlere sayılı zaman kala 6'lı koalsiyonda adaylık krizi açık savaşa dönüştü! Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen son toplantıda bir kez daha ortak uzlaşı sağlanamadı. Kılıçdaroğlu dayatmasını kabul etmeyen İYİ Partililer sosyal medyadan CHP'yi bombaladı. İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır,  Twitter hesabından “Millet 5’ten büyüktür” çıkışı yaparak masanın dağılma sinyalini verdi. CHP tarafından da karşılıklı salvolar gelirken işler iyice çirkinleşti.

Giriş Tarihi 02 Mart 2023, 22:26 Güncelleme 03 Mart 2023, 10:08
İYİ Parti masayı dağıtıyor! Akşener yola gelmedi tweet savaşları başladı: Millet 5’ten büyüktür! CHP’nin taş kafaları...

İÇİNDEKİLER

Seçimlere sayılı zaman kala 6'lı koalisyonda adaylık krizi masayı dağıtma noktasına getirdi.

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda da ortak uzlaşı sağlanamadı. Masa yayımladığı bildiri ile Cumhurbaşkanı adayını 6 Mart Pazartesi günü açıklayacağını ilan etti.

İYİ PARTİ VE CHP ARASINDA TWEET SAVAŞLARI BAŞLADI I VİDEO İZLE

MERAL AKŞENER'E DAYATMA
Kılıçdaroğlu'nun adaylığını her seferde veto eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e toplantı sırasında CHP'li isimler medya aracılığıyla Kılıçdaroğlu dayatmasında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen Akşener son toplantıda da kararından geri adım atmadı.



"PARTİMDEN ONAY ÇIKMADI" ALGISI
Akşener'in her fırsatta veto ettiği Kılıçdaroğlu ismini 4 Mart'taki İYİ Parti Genel Kurulu'na taşıyacağı, "Partimden onay çıkmadı" algısıyla tekrar masaya döneceği konuşulanlar arasında.



Meral Akşener'den sonra Kemal Kılıçdaroğlu da partisini olağanüstü toplama kararı aldı.



İYİ PARTİ-CHP ARASINDA TWEET SAVAŞLARI BAŞLADI
Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti ve CHP arasında tweet savaşları başladı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Twitter hesabından "Millet 5'ten büyüktür" çıkışı yaparak masanın dağılma sinyalini verdi. Ümit Dikbayır daha sonra paylaşımını sildi.



İYİ PARTİ'Lİ YASİN ÖZTÜRK: APOLETLERİ SÖK
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Meral Akşener'in "Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir..." sözlerini paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.



CHP'Lİ EREN ERDEM: ÇOK MUTLUYUM
CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, "Çok mutluyum. Çok huzurluyum. Ülkem adına çok ama çok heyecanlıyım… Pazartesi gününü bekleyin" Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını işaret etti.



CHP GENEL BAŞKAN DANIŞMANI DENİZ DEMİR: BAŞLIYORUZ
CHP Genel Başkan Danışmanı Deniz Demir ise Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaşarak 'Başlıyoruz' dedi.



İYİ PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'APOLETLİ' BOMBARDIMAN
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Meral Akşener'in "Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir..." sözlerini paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.



İYİ PARTİ GENEL İDARE KURULU ÜYESİ ASLIHAN ELİBOL'DAN REST
Ümit Dikbayırın "Millet 5'ten büyüktür" çıkışının ardından bu sefer de İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Aslıhan Elibol Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer 6'lı koalisyon üyelerine resti çekti.



"MERAL AKŞENER SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ"
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş CHP ve masaya "Meral Akşener henüz son sözünü söylemedi, inanın her şey daha iyi olacak. Azkaldı" ifadeleryile tepki gösterdi.



"İYİ PARTİ MİLLETİN SESİNE KULAK VERECEK"
İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Gik üyesi Şükrü Kuleyn, "Kimse merak etmesin; İYİ Parti kurumsal yapısı, Genel Başkanının liderliği,özverisi,fedakarlığı ve feraseti doğrultusunda Milletin sesine kulak verecektir." dedi.



İYİ PARTİLİ FATİH KOCA: ÜLKEYE MERAL GEREK
İYİ Parti Gençlik Kolları Ankara İl Başkanı Fatih Koca, "Millete moral, Ülkeye Meral gerek" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.



KILIÇDAROĞLUNA SALVO ÜSTÜNE SALVO
İYİ Parti Kurucu GİK Üyesi Tamer Kayaalp sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. "Biz apoletlerini sök diyoruz. Sen esas duruş istiyorsun bizden" diyen Kayaalp, "CHP'liler dışında Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına inanan bir kişi görmedim sokakta" ifadelerini kullandı.



İYİ PARTLİ SİNEM ULUDAMAR: BUGÜN YOL AYRIMINDAYIZ
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sinem Uludamar ayrılı sinyali vererek, "Bugün, bir yol ayrımındayız. Bugün, ateşten bir imtihanla, karşı karşıyayız. Bugün, bir seçim yapmak zorundayız" diyerek ateşten gömleğimizi çoktan giydik. Bundan sonra da millet yolunda, başımız dik, dayatmalara boyun eğmeden, Meral Akşener ile yürümeye devam edeceğiz" dedi.


"BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ"
İBB ve Bakirköy CHP Belediye meclis üyesi Nadir Ataman, İYİ Parti'nin çıkışına "Besle kargayı oysun gözünü" tweetiyle tepki gösterdi.

İYİ PARTİ KURMAYLARINDAN MERAL AKŞENER SLOGANLARI
Genel merkez önünde gazetecilere konuşan İyi Parti kurmayları: Kılıçdaroğlu istenmediği için "Milletin umudu Meral Akşener" sloganları atıldı.


OLAY BİR PAYLAŞIM DAHA: CHP'NİN TAŞ KAFALARI AKŞENER'E ÇAKTIKÇA ÇAKIYOR...
Bomba bir paylaşım da İYİ Partili Levent Özeren'den geldi. Özeren Akşener'i eleştiren CHP'lilere ağır sözler sarf ederek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti.

Özeren şunları yazdı;

"Sabret diyorum, sus diyorum. Ama ortada o kadar büyük haksızlık var ki, dilim sussa içim susmuyor. "CHP'nin taş kafaları" yakaladıkları her fırsatta Meral Akşener ve İYİ Parti'ye vurdukça vuruyor, çaktıkça çakıyor.

ANKETLERDE ÖNÜNDE DEĞİL Mİ?
Düşünme yetilerini kaybediyorlar. Kardeşim; Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde değil mi? Bu sağır sultanın bile bildiği bir gerçek değil mi? İYİ Parti ne diyor? Öncelik bu iki isimde olsun. Yani milletin ilk istediği olsun. Peki bu iki ismin yakasında hangi parti rozeti var?

YAVAŞ NEDEN TELEVİZYONA ÇIKIYOR
Peki "Kılıçdaroğlu olmazsa olmaz" diyen CHP'li kafalar neden Yavaş ve İmamoğlu'na "çıkın ben aday değilim, genel başkanımız adayımız" deyin demiyor? Neden "4 yılda 3 kez televizyona çıkan Mansur Yavaş, 3 Gündür hergün televizyona çıkar" diye sormuyor?"

KURMAYLARA PAYLAŞIM YAPMAYIN TALİMATI
Sosyal medyada yaşanan tweet savaşları sonrası, İYİ Parti ve CHPlilere "Paylaşım yapmayın" uyarısı geldi. TELE 1'de konuşan fondaş Sözcü gazetesi yazarı Aytun Erkin, "İki tarafın kurmaylarına tweet ve sosyal medya paylaşımı yapmayın talimatı gelmiş. O yüzden mesajlar silinmeye başlanmış" itirafında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN