Son dakika: Tüm Kabine deprem bölgesinde! 17 Ağustos 1999 depreminde tek bakanın bölgede olmasıyla övünülmüştü

17 Ağustos 1999 depreminde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Bayındırlık Bakanı 85 saatte iki kez bölgeye geldi” diyerek övünmüştü. Devlet 10 ili etkileyen asrın felaketinin açtığı ağır yaraları sarmak için ilk günden itibaren deprem bölgesinde. Vatandaşın yaralarını sarmak için tüm gücünü sarf eden bakanlar, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Ayrıca günlerdir deprem bölgesinde olan bakanların uzun zamandır tıraş olmadıkları dikkatlerden kaçmadı.Bakanların sakallı halleri sosyal medyada gündem oldu. İşte bakanların önceki ve sonraki halleri...

Giriş Tarihi 23 Şubat 2023, 09:23 Güncelleme 23 Şubat 2023, 18:08
Son dakika: Tüm Kabine deprem bölgesinde! 17 Ağustos 1999 depreminde tek bakanın bölgede olmasıyla övünülmüştü

İÇİNDEKİLER

Devlet, asrın felaketinin açtığı ağır yaraları sarmak için ilk andan itibaren sahaya sürdüğü tüm gücünü sarf etmeyi sürdürüyor.

DEPREM PARALARI MAAŞA
1999 Marmara Depremi ile ilgili en çarpıcı gerçek Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün programında dile getirilmişti.

Birand'ın belgeselinde deprem sonrası Bülent Ecevit'in "uyandırılmaya kıyılamadığı" anlatılıyor.

Deprem afeti için toplanan nakdi yardımların memur maaşlarını ödemede kullanılması da büyük sansasyona yaratmıştı.

Oysa 11 ilimizi derinden etkileyen asrın felaketinde devlet ilk andan itibaren olay yerindeydi.

Bugün gelinen noktada maaşların ödenmesinde bir aksama olmadığı gibi, deprem bölgesindeki memurların maaşları vaktinden önce ödendi.

85 SAATTE İKİ DEFA GİTMİŞTİ
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, deprem bölgesinde devletin hizmet ettiğini anlatmak için, o dönem Bayındırlık ve İskan Bakanı olan ve bugün İyi Parti Milletvekili olan Koray Aydın'ı göstererek, "Bayındırlık Bakanı buraya ikinci defa geliyor.

Kaç saat içinde? 85 saat içinde" ifadelerini kullanmıştı. Bugün ise bütün bakanlar, deprem bölgesinden bir an bile ayrılmaksızın vatandaşın yanında yer alıyor ve yönettikleri kurumların tüm imkanlarını seferber ediyor.

DEVLET SAHADA
Asrın felaketinin akabinde AFAD'dan jandarmasına itfaiyesinden STK'larına kadar devlet tüm kurumlarıyla bölgedeydi.

216 bin 347 afetzede bölgeden tahliye edilirken, 38 vali, 160 mülki idare amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü, uluslararası yardımların koordinasyonu için de 13 büyükelçi ve 17 Dışişleri Bakanlığı personeli bölgede görevlendirildi.

Afet bölgesinde 300 bin 819 çadır kuruldu, 12 bin 513 iş makinesi ve 54 bin 297 konteyner sevk edildi, 352 mobil mutfak, 86 ikram aracı, 38 mobil fırın hizmet vermeye başladı. 26 gemi ile 121 helikopter ve 75 uçak bölgede görev yapıyor.

DEPREM BÖLGESİNDE OLAN BAKANLARIN SAKALLI HALLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Bakanların sakallı görünümleri bir süredir sosyal medyanın da gündeminde olan bir konu. Kimileri bakanların bu görünümünü eleştirirken, kimileri ise daha destekleyici yorumlar yaptı.Bakanların depremden önceki ve sonraki sakalI halleri dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE BAKANLARIN DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI DEĞİŞİMLERİ....

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 7 şubat tarihinde Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı son durum değerlendirmesindeki sakalsız hali gözlerden kaçmadı.

8 Şubat

Bakan Koca'nın depremi ağır yaşayan Hatay'ın Samandağ ilçesinde afetzedeleri ziyaret ederek, bölgedeki arama ve kurtarma çalışmalarını değerlendirdiği anlardaki hali.

22 şubat

"ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ BİTMEDEN SAKALIMI KESMEK GELMİYOR İÇİMDEN"

Kahramanmaraş depremi sonrası sakalının uzunluğu dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu'da cenaze sahibinin definden sonra sakalını kestiğini vurgulayarak "Arama kurtarma faaliyetleri bitmeden sakalımı kesmek gelmiyor içimden, kesemedim" dedi.

23 ŞUBAT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada 448 sağlık çalışanının depremde hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca'nın deprem bölgesindeki ilk değişimim ile son değişimindeki sakal detayı dikkat çekti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

6 ŞUBAT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Afet Koordinasyon ve Planlama Toplantısını gerçekleştrdi. Bakan Soylu'nun deprem bölgesinin ilk günlerinde sakalsız olduğu görüldü.

7 ŞUBAT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlere ilişkin açıklamalarda bulunduğu halinde de sakalsız olması sikkat çekti.

22 ŞUBAT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. Bakan Soylu'nun katıldığı toplantıda saklarının uzadığı fakat kesmediği gözlerden kaçmadı.

23 ŞUBAT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Soylu'nun depremin ilk gününden bugüne kadar ki olan süreçte sakallını kesmediği gözlerden kaçmadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

7ŞUBAT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi´ndeki toplantıya katıldı. Bakan Kurum'un sakalsız halindeki değişim dikkat çekti.

10 ŞUBAT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Kurum'un katıldığı toplatılarda sakalsız olduğu görüldü.

23 ŞUBAT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Üniversitesi'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.Bakan Kurum'un deprem bölgesindeki ilk günlerinde ardındaki bugün kü halinde sakallı olduğu ve sakallarını kesmediği gözlerden kaçmadı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK

8 ŞUBAT

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 8 şubat tarihinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum'un sakalsız olduğu görüldü.

21 ŞUBAT

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AFAD Merkezinde "Evim Yuvan Olsun" Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deprem bölgesinde olan Bakan Varank'ın deprem gününden bugüne sakallarını kesmediği gözlerden kaçmadı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR

6 ŞUBAT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Bakan Akar'ın sakalsız olduğu görüldü.

7 ŞUBAT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar'ın salksız olduğu görüldüü.

21 ŞUBAT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli deprem ile ilgili muhabirlere açıklmlarda bulundu. Bakan Akar'ın deprem gününden bugüne kadar sakallarını kesmediği diikat çekti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER

9 ŞUBAT

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki illere ilşkin Malatya'da düzenlediği basın toplantısında konuştu. Bakan Özer'in sakalsız olduğu dikkat çekti.

15 ŞUBAT

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in basın mensuplarına yaptığı açıklamada deprem gününden bugüne sakalrını kesmediği görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN