Deprem bölgesinde son durum! AFAD açıkladı! Can kaybımız 41 bin 156'ya yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem bölgesinde can kaybının 41 bin 156'ya yükseldiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2023, 13:25 Güncelleme 20 Şubat 2023, 14:25
Deprem bölgesinde son durum! AFAD açıkladı! Can kaybımız 41 bin 156’ya yükseldi

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat 2023'te asrın felaketini yaşadı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık depremler Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ olmak üzere 11 ilimizi vurdu.

AFAD SON DURUMU AÇIKLADI
Devlet, milleti ile el ele verip yaralarını sararken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yüzyılın deprem felaketinde acı bilançoyu duyurdu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem bölgesinde can kaybının 41 bin 156'ya yükseldiğini duyurdu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
AFAD Başkanı Yunus Sezer Sezer çalışmalara ilişkin şu bilgilere yer verdi;

"Arama kurtarma çalışmalarına 35 bin 250 personelimiz destek verdi. 19 bin arama kurtarma personeli aktif olarak devam ediyor. Bölgede 250 binin üzerinde personelle çalışmalara devam ediyoruz. Şu anda 15 bin 250 iş makinesi çalışmalarıma devam ediyor. 78 uçak, 116 helikopter aktif çalışmalara devam ediyor. 11 binin üzerinde sorti yapıldı."

YARDIMA DEVAM
Sezer, "Kuru gıda ve hijyen malzemeleri noktasında vatandaşlarımızın yapacakları yardımlara devam etmesini önemle istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN VE MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ BÖLGEYE GİTTİ
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a gitti. Başkan Erdoğan'a ziyaretinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Erdoğan, Hatay'ı ziyaretinin ardından Kahramanmaraş'ta da incelemelerde bulunacak.