BAYKAR'dan depremzedelere 1000 konut, 2000 kişilik konteyner kent, 1 milyar 855 milyon TL! Selçuk Bayraktar duyurdu

Son dakika haberi | Türkiye, asrın felaketi sonrası yaralarını sarmak için tek yürek olurken; depremzedeler için yardım kampanyası da sürüyor. BAYKAR, depremzedeler için 1000 kalıcı konut ve 2000 kişilik konteyner kent yaptıracağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada toplam yardım miktarının 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştığı bildirildi. BAYKAR'ın yardım malzemelerinin dağıtımına başlandığı açıklandı.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2023, 19:07 Güncelleme 13 Şubat 2023, 16:00
BAYKAR’dan depremzedelere 1000 konut, 2000 kişilik konteyner kent, 1 milyar 855 milyon TL! Selçuk Bayraktar duyurdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, asrın felaketi sonrası yaralarını sarmak için tek yürek olurken; depremzedeler için yardım kampanyası da sürüyor.

BAYKAR, depremzedeler için 1000 kalıcı konut ve 2000 kişilik konteyner kent yaptıracağını duyurdu. Toplam yardım miktarının ise 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştığı bildirildi.

KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLADI
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimiz için #KonutSeferberliği başlatıyoruz. BAYKAR olarak afetzede kardeşlerimizin kalıcı barınma ihtiyacının çözümüne destek olabilmek için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışlıyoruz. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız." ifadelerini kullandı.

KONTEYNER KENT KAHRAMANMARAŞ'A
BAYKAR, kurulacak konteyner kentin Kahramanmaraş'ta yapılacağını açıkladı. Selçuk Bayraktar, açıklamada, "Kahramanmaraş'tayız. Çok büyük bir depremle, asrın felaketiyle sarsıldık. Bu felaketin yaralarını sarmak için devlet-millet sırt sırta, hep birlikte gayret gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. En büyük gayreti ise enkaz başında canla başla mücadele eden isimsiz kahramanlarımız gösteriyor. Allah hepsinden razı olsun. Bu noktadan sonra en önemli ihtiyaçların başında depremde evlerini kaybetmiş insanlarımız için yeni yaşam alanlarının inşa edilmesi geliyor. Bu süreçte, geçici yaşam alanı olması maksadıyla AFAD ile koordineli olarak 2000 kardeşimize barınma imkanı verecek baykar konteyner kenti hayata geçiriyoruz. Bunun yanında mağdur kardeşlerimizin barınma ihtiyacını kalıcı bir şekilde karşılamak için BAYKAR olarak 1000 konut bağışlıyoruz. İnanıyorum ki tüm milletimiz de bu ihtiyacı gidermek için imkanı nispetinde elinden gelen desteği esirgemeyecektir. Tüm milletimizi ve imkanı olan tüm kurumlarımızı afetzedelere yaşam umudu olacak konut seferberliğine davet ediyorum. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız." ifadelerini kullandı.

BAYKAR'IN GÖNDERDİĞİ MALZEMELERİN DAĞITIMINA BAŞLANDI
Baykar'ın "Asrın Felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası bölgeye sevk ettiği ihtiyaç malzemelerinin dağıtımına başlandı.

Baykar'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İhtiyaç malzemesi yüklü tırlarımız AFAD ile koordineli bir şekilde depremden etkilenen illerimize dağılıyor. El birliğiyle afetzede kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Mesajda yer alan grafiğe göre, Niğde ve Kayseri'ye birer tır jeneratör; Adana'ya 1 tır termos ve kıyafet, 1 tır konserve, 1 tır kıyafet ve powerbank, 2 tır jeneratör; Kahramanmaraş'a 2 tır jeneratör, 3 tır kıyafet, 5 tır konserve, 2 tır uyku tulumu, 1 tır çadır ve powerbank, 1 tır battaniye; Hatay'a 1 tır uyku tulumu, 1 tır konserve, 4 tır kıyafet; Gaziantep'e 2 tır jeneratör, 5 tır gıda, 3 tır konserve, 1 tır uyku tulumu; Malatya'ya 1 tır battaniye, 1 tır jeneratör, 1 tır konserve; Adıyaman'a 2 tır jeneratör, 1 tır konserve; Şanlıurfa'ya da 1 tır jeneratör ve 1 tır uyku tulumu sevk edildi.

Şirket ayrıca afet bölgesindeki vatandaşlar için tedarik edilen çocuk tulumlarının da yine AFAD ile koordineli bir şekilde ihtiyaç noktalarına ulaşmaya devam ettiğini açıkladı. Mesajda, "Yaralarımızı hep birlikte saracağız." ifadesine yer verildi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüreğimizi yakan afet sonrası Baykar olarak tedarik ettiğimiz ihtiyaç malzemelerini AFAD ile koordineli bir şekilde illerimize dağıtıyoruz. Hep birlikte tek yürek yaralarımız saracağız." ifadelerini kullandı.

THY'DEN BİN KONUT SÖZÜ
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, deprem bölgesinde şirket olarak bir yıl içinde bin konut yapacaklarını bildirdi.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesine şirket olarak bin konut inşa edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, bin konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz. Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK'lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun."

ŞİRKETLER YARALARI AFAD İLE SARIYOR
Şirketler, "asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye nakdi yardımlarını AFAD aracılığıyla yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine Türkiye'nin önde gelen şirketleri de katıldı. Şirketler, gerek arama-kurtarma, gıda, barınma, tekstil, iletişim, iş makinesi, sağlık ekipmanı ve akaryakıt tedariki olmak üzere bölgeye yaptıkları ayni yardımlar gerekse de nakdi desteklerle depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Şirketlerin oluşabilecek ihtiyaçlar için yaptıkları yardımlara her gün yenileri ekleniyor.

Depremin ilk anından itibaren devletin ilgili birimleri ile koordine olan şirketlerden bazılarının, bölgede oluşabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda yaptıkları yardımları artırdığı da görülüyor. AFAD başta olmak üzere STK'ler aracılığıyla yapılan bağışlar da gün geçtikçe artıyor.

BAYKAR'DAN AFAD'A 550 MİLYON LİRA, CENGİZ HOLDİNG'DEN 400 MİLYON TL
Baykar, depremin üçüncü gününde AFAD üzerinden bölgeye 250 milyon TL nakdi yardım yapan ilk şirketlerden biri oldu. Daha sonra Baykar kurucusu Özdemir Bayraktar ve Canan Bayraktar adına 300 milyon TL'lik bir nakdi yardımı daha AFAD'a ileten Baykar, böylece deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD'a 550 milyon lira nakdi bağış yaptı.

Cengiz Holding ise deprem felaketinin ilk saatlerinden itibaren arama ve kurtarma çalışmaları için tüm iştirakleri, grup şirketleri, iş makineleri ve teknik ekibinin yanı sıra maden işletmelerinde çalışan uzman kurtarma ekipleriyle seferber oldu.

Tüm bu çalışmalara ilave olarak, deprem bölgeleri için 500 milyon TL tutarında destek bağışı yapmaya karar veren Cengiz Holding, bunun 400 milyon TL'sini AFAD'a iletti.

TMSF'DEN 102 MİLYON LİRA YARDIM
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve TMSF yönetimindeki şirketler de deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlara destek olmak üzere depremin ilk gününden itibaren AFAD iş birliğiyle çalışmalara başlarken, nakdi olarak AFAD'a 102 milyon lira yardımda bulundu. Bu kapsamda Koza Altın da 35 milyon TL ile AFAD'ın yardım kampanyasına katıldı.

Samsung, AFAD üzerinden depremzedeler için 1,5 milyon dolar nakit desteğinde bulundu. Ayrıca şirket, şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümleriyle de deprem bölgesine destek oldu.

Akfen Holding ise deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması ve ihtiyaçların teminine yönelik AFAD'a 10 milyon TL'lik bağış yaptı.

Bu arada, AFAD koordinasyonuyla başlatılan Deprem Yardımlaşma Seferberliği de yoğun destekle sürüyor.