Adana'da depremde yıkılan binaları o inşa etmişti! Hasan Alpargün'e kelepçeyi vurdular: CHP üyesi oğlu, Kılıçdaroğlu ile fotoğraflar...

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremlerden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı. Alpargün'ün yıkılan binaları 'depreme güvenli' diyerek pazarladığı anlaşıldı. Öte yandan Hasan Alpargün'ün oğlu Hasan Can Alpargün'ün CHP üyesi olduğu öğrenilirken, Kılıçdaroğlu ile fotoğrafları da ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2023, 18:44 Güncelleme 11 Şubat 2023, 19:28
Adana’da depremde yıkılan binaları o inşa etmişti! Hasan Alpargün’e kelepçeyi vurdular: CHP üyesi oğlu, Kılıçdaroğlu ile fotoğraflar...

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat 2023'te 'Yüzyılın felaketi' olarak tanımlanabilecek bir depremlerle karşı karşıya kaldı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

62 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Depremde en çok etkilenen illerden biri de Adana oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca deprem nedeniyle kentte yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün de KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı.

"TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME VE YARALAMA"
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hakkında "Taksirle Öldürme ve Yaralamaya Neden Olmak" suçlarından arama kararı çıkarılan ve KKTC'ye kaçtığı öğrenilen Alpargün'ün, KKTC'de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olması sağlandı.

SERVETİYLE YAKALANDI
Devam eden çalışmalarda Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu öğrenildi.

Adana Çukurova Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı depremde çöktü. Çöken 32 daireli binada çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.



"DEPREME DAYANIKLI" DİYEREK PAZARLAMIŞ!
Binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Can Alpargün'ün 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da, "Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık" sözleriyle pazarladığı belirtildi.

Alpargün bir reklam çalışması olarak verdiği röportajda ise, "Sıra dışı bir mimar, Hasan Can Alpargün" diye kendini anlatılmıştı.



YAKALANDI!
İnşaat şirketinin internetteki sayfasına girilemezken, baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün'ün yakınları, deprem günü apar topar KKTC'ye kaçtı.

Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı.



KILIÇADROĞLU BUNA NE DİYECEK?
Öte yandan deprem günü yıkılan binalar sonrası soluğu Kıbrıs'ta alan Alpargün'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabını gizleyen Alpargün'ün profil resmi ise Kılıçdaroğlu ile olan o fotoğraf.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN