Yüzyılın felaketi sonrası peş peşe umut dolu haberler! Saatler sonra enkazdan kurtarıldılar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremin ardından başlayan arama-kurtarma çalışmalarında saatler ilerledikçe yüzleri güldüren haberler geliyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere afetle sarsılan illerde genç, yaşlı, kadın, erkek, bebek çok sayıda kişi enkaz altından kurtarıldı. Kahramanmaraş'ta 48 saat sonra kurtarılan 2 aylık Muhammed bebeğin, enkazdan çıkarılırken elini emmesi yürekleri ısıttı. Diyarbakır'da ise; depremin 55. saatinde 1 kadın enkazdan sevinç gözyaşları arasında çıkarıldı. Depremin 65. saatinde 4 kişi daha farklı illerde enkaz altından çıkarıldı.Hatay'da Atatürk Bulvarı'nda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında yedi aylık bir bebek 67 saat sonra sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2023, 04:55 Güncelleme 09 Şubat 2023, 00:33
Yüzyılın felaketi sonrası peş peşe umut dolu haberler! Saatler sonra enkazdan kurtarıldılar

İÇİNDEKİLER

7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili yıktı. Arama kurtarma çalışmalarında gözyaşları sel olup aktı.

AHaber CANLI YAYIN

68. SAATTE BİR MUCİZE DAHA
Hatay'da yaralı bir kadın enkazdan sağ çıkarıldı.

67. SAAATTE ANNE VE KIZI KURTARILDI
Hatay'da Atatürk Bulvarı'nda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında yedi aylık bir bebek 67 saat sonra sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.



65. SAATTE PEŞ PEŞE MUCİZE HABERLERİ
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalanlardan 4 kişi daha 65 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

ANNE VE KIZI SAĞ OLARAK ÇIKARILDI
Samsun'dan bölgeye giden 12 kişilik Canik Belediyesi arama kurtarma ekibi, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalara destek veriyor.

Ekipler, yıkılan binanın enkazında bulunan anne Sevim ve kızını cep telefonundan görüntülü arayarak tam olarak yerlerini sordu. Ekipler, enkazda yerlerinin tespit edilmesinin ardından 65 saat sonra anne ile kızını kurtardı.

Sağlık ekiplerine teslim edilen yaralılar hastaneye kaldırıldı.

GAZİANTEP'TEN 65 SAAT SONRA GELEN MÜJDELİ HABER
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde AFAD koordinesinde enkaz kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri'nin (JAK) arama kurtarma çalışmaları sırasında Yılmaz Apartmanı enkazından canlı ihbarı aldı. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran JAK ekipleri 61 yaşındaki Ahmet Kurt'u 65 saat sonra sağ olarak çıkardı.



Enkazdan kurtarılan Ahmet Kurt, ısı battaniyesine sarıldıktan sonra oluşturulan koridordaki asker, vatandaş ve sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansa taşınarak buradan Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Depremin yaşandığı Gaziantep'te koordinasyonu yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da o anlara tanıklık etti, kurtarma çalışmaları sonrası AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

MALATYA'DA BİR KİŞİ 65 SAAT SONRA SAĞ OLARAK ÇIKARILDI
Malatya'da depremde yıkılan 6 katlı Beysu Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem ciddi bir yıkıma neden oldu. Deprem sonrasında etkilenen illerden olan Malatya'nın Şifa Mahallesi İnönü Caddesi'nde yıkılan 6 katlı binanın enkazında ekiplerin çalışmasından güzel bir haber daha geldi.



Fotoğrafta: 65. saat sonra kurtarılan depremzede

Enkaz altına kalan bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. O anlar kameraya anbean yansıdı.


ADIYAMAN'DA 59 SAAT SONRA SELAHATTİN KAYA ENKAZDAN ÇIKARILDI
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Menekşe Apartmanı enkazından seslerin gelmesi üzerine ekipler harekete geçti.

Yürütülen çalışmalar sonrası 36 yaşındaki Selahattin Kaya, depremden 59 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

DUYGU DOLU ANLAR: VAY BENİM OĞLUM GELDİ
Hatay İskenderun'da yıkılan 5 katlı Merve Apartmanı'nın enkazındaki 16 yaşındaki çocuk, 56 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

Duygu dolu anlar yalanırken Anne, "Vay benim oğlum geldi" diyerek evladına sarıldı.

BABA VE 2 ÇOCUĞU KURTARILDI
Giresun'dan depremin vurduğu Malatya'ya giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Turgut Temelli Caddesi'nde çöken binada arama- kurtarma çalışmalarına katıldı.

Enkazdan gelen sesler üzerine ortam dinlemesi yapıldı. Ekiplerin çalışması sonucu 6 yaşındaki Hakan adlı çocuk ile babası ve ağabeyi, 30 saati aşkın süre kaldıkları enkazdan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan baba ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çalışmalarda küçük çocuğun kurtarılma anı ise cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

MUCİZENİN ADI MASAL BEBEK 56 SAAT SONRA KURTARILDI
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve Adana, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerde de yoğun şekilde hissedilen deprem sonrasında enkaz altında kalanlar kurtarılmaya devam ediyor. Enkazın altından Masal bebek sağ olarak kurtuldu. 56. saatte enkaz altından kurtarılan Masal bebeğin kurtarılma anları saniye saniye kaydedildi.

Canlı yayındaki görüntüler herkesi duygulandırdı. Enkaz altında annesi Masal'ı emzirerek hayatta tuttuğu öğrenildi.

Birçok enkazdan uzun saatlerdir haber alınamayan vatandaşların, sevinçli haberleri geldi.

Diyarbakır'da 55. saatte bir kadın enkaz altından çıkarıldı. Depremin 3. gününde gelen seviçnli haber çevredekileri sevinç gözyaşlarına boğdu.

1 YAŞINDAKİ ÇOCUK ENKAZDAN 53 SAAT SONRA KURTARILDI
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Şanlıurfa'da yıkılan binaların enkazı altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Yenişehir Mahallesi'ndeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nda 1 yaşındaki çocuğa, 53 saat sonra ulaştı. Çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

HATAY'DA ENKAZ ALTINDA KALAN 2 ÇOCUK 52 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, arama kurtarma çalışmalarında bulunmak amacıyla Marmaris'ten giden kurtarma ekibi depremden 52 saat sonra yıkıntılar arasından ses ve ışık geldiğini belirledi. Ekipler, yer tespitinin ardından diğer kurtarma ekipleriyle sabaha karşı Eymen ve Esra adlı çocukları depremin 52'nci saatinde enkazdan sağ çıkarmayı başardı.

52 SAAT SONRA OTEL ENKAZINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yıkılan otelin enkazında kalan Hilal Düşmez, 52 saat sonra ekiplerin başarılı operasyonu sonucu sağ olarak kurtarıldı. Merkez 12 Şubat İlçesi Azerbaycan Bulvarı üzerinde çok sayıda bina yıkılırken bunlardan biri de Arıkan Oteli oldu.

Otel enkazında arama-kurtarma çalışması yürüten ekipler Hilal Düşmez'in sesini duydu. Bunun üzerine yaralı kadını kurtarmak için titiz bir operasyon başlatıldı. Saniyelerle yarışan ekipler, enkazın altından sağ olarak kurtarıldı. Ambulansa alınan Düşmez'in genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MELİSA'YA ULAŞILDI
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hacı Bayram Veli Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerindeki 7 katlı bir bina da yıkıldı. 7 katlı binanın ilk 3 katı çökerken, üzerindeki 4 kat ağır hasar aldı. Depremin ardından arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler, yıkılan binadan şu ana kadar 12 kişiyi sağ kurtarırken, 2 cansız bedene ulaşıldı.

Çalışmalar sırasında Çorum İl Emniyet Müdürlüğünden takviye olarak gelen polis ekipleri ses duydu. Ekiplerle birlikte sesin geldiği bölgede çalışma yoğunlaştırıldı. Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından 20 yaşındaki Melisa Andız, enkaz altından yaralı olarak çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Eşi ve 2 çocuğunu aynı enkazda kaybeden baba, kızı Melisa'nın kurtarılma anını umut dolu gözlerle bekledi. Melisa'nın çıkarılmasıyla ambulansa binen baba gözyaşlarını tutamadı.



HATAY'DAN SEVİNDİRİCİ HABER
Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam etti. Çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı.

Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

YÜREKLERİ ISITAN GÖRÜNTÜLER: 48 SAAT SONRA KURTARILAN 2 AYLIK MUHAMMED BEBEK ENKAZDAN ELİNİ EMEREK ÇIKTI

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları hız bitmeden devam ediyor. Saraykent Mahallesi'ndeki bir enkazdan ses gelmesi üzerine arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından 2 aylık Muhammed Doğan Bostan bebek, enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Depremden 48 saat sonra kurtarılan Muhammed bebeğin, enkazdan çıkarılırken elini emmesi dikkati çekti. Tekbirler eşliğinde çıkarılan bebek, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Bebeğin annesi Ceren Bostan'ın da bir süre önce enkazdan çıkarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

48. SAATTE ÇİFTE MUCİZE

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan bir apartmanın enkazından 2 kadın 48 saat sonra kurtarıldı. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay Kışlasaray Mahallesi İnönü Caddesi'nde yıkılan Vilyam Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam etti. Arama kurtarma ekipleri ve askeri personel tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ulaşılan Mona Gazel (52) ve Necla Melek (74) enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Gazel ve Melek sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin enkazdaki kurtarma çalışmaları sürüyor.



KÜÇÜK BUSE 47 SAAT SONRA KURTARILDI
Adıyaman'da göçük altında kalan 10 yaşındaki Pınar 10 saat sonra kurtarıldı. Göçük altından çıkartılan Pınar'ın ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi gözyaşlarına boğuldu.



Edinilen bilgiye göre , Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Murat Edis'in eşi Pınar Edis ile çocukları Pınar (10), Firdevs, Hilal yaşanan depremde, Turgut Reis Mahallesi 112 no'lu Sokak'ta iki katı yerin altında kalan 5 katlı binada göçük altında kaldı.



Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Pınar'a ulaşıldı. Göçük altından sedyeyle çıkartılan Pınar'ı vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Pınar'ın ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.



Pınar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Pınar'ın kardeşleri ve annesi ise hala göçük altında bulunuyor.



MUHAMMED'E ELLERİYLE SU VERDİLER
Adıyaman'da, 7 katlı bir apartmandan anne ve çocuğu 47 saat sonra kurtarıldı. Adıyaman Atatürk Bulvarı Saat Kulesi Kavşağı yakınlarında bulunan 108 Nolu Sokak içerisinde yer alan 7 katlı Toprak apartmanı enkazından ses geldiğini duyan vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi.



Olay yerinde yaklaşık 3 saat çalışma yapan Giresun AKUT ekipleri, anne Fatma Tanık (38) ve 3 yaşındaki çocuğu Muhammed Tanık'ı kurtarmak için seferber oldu.

46 SONRA UMUDUN ADI GÖKÇE OLDU

Merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 3 yaşındaki Gökçe ve annesi ekipler tarafından kurtarıldı.

Enkaz altından çıkarılan 3 yaşındaki Gökçe ve annesinin kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Enkaz altında susayan bebeğe şişenin kapağıyla su verdiler. Enkazdan çıkartılan bebek sağlık ekiplerine teslim edildi.



Sağlık ekiplerine teslim edilen Muhammed Tanık, hastaneye kaldırılırken ekipler dakikalar sonra anne Fatma Tanık'ı da bulunduğu yerden çıkarttı. Hastaneye sevk edilen anne ve çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



45 SAAT SONRA 8 YAŞINDAKİ ABDULLAH ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından 45 saat sonra 5 metrelik yaşam tünel kazılarak 8 yaşındaki Abdullah çıkartıldı. Malatya Merkez Tevfik Temelli sokakta bir apartmanın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla çalışmalara Artvin'den katılan Hopa Arama Kurtarma (HOPAK), Borçka Kaymakamlığı Gönüllüleri ve EDAK ekiplerin çalışmaları sürüyor.
Enkaz altında kalan 8 yaşındaki Abdullah isimli çocuk, ekipler 5 metrelik yaşam tüneli kazması sonucu 45 saat sonra hayata tutundu. Sağlık durumu iyi olan Abdullah'ın ailesine ulaşmak için ekipler aynı apartmanda çalışmalarını sürdürüyor.



GECENİN UMUDU MİNİK MEHMET
Türkiye, 6 Şubat saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7, hemen sonra Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Gerçekleşen afetin ardından tek yürek olan Türkiye'nin dört bir tarafından Arama Kurtarma Ekipleri hızlıca olay yerine intikal etti.
Bu çerçevede Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için Hatay'a hareket etti. Bugün öğlen saatlerinde 4 yaşındaki Zeynep ile annesi ve 60 yaşındaki Mihriye teyzeyi enkaz altından çıkardıktan sonra bir güzel haber daha geldi. Yaşanan afetin üzerinden 44 saat geçmesinin ardından gece saat 23.00 sularında bu kez annesi ve babası enkaz altında vefat eden 5 yaşında Mehmet'i enkaz altından kurtardılar..



"MEHMET TEK KALDI"
Hatay'ın Odabaşı Mahallesi 1022. Sokak'ta çalışmalarına devam eden Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin verdiği bilgi yürekleri dağladı. "Mehmet 5 yaşında. Annesi ve babası ile aynı yerde duruyordu. Fakat annesi ve babası maalesef vefat etti. Mehmet tek kaldı." denildi.



"GECEMİZE UMUT OLDUN MEHMET"
Mehmet'in kurtulma anını sosyal medyadan duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Gecemize umut oldun Mehmet" diye yaptığı paylaşımda "5 yaşındaki minik yavrumuz Mehmet ekiplerimizce sağ salim kurtarıldı. Gecemize umut oldun Mehmet" dedi.

43 SAAT SONUNDA GELEN MUCİZE
Hatay Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen'i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen'in annesi Fethiye Ekizoğlu'nu canlı olarak çıkarmayı başardı.

Enkaz altından çıkarılan Fethiye Ekizoğlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğu, sadece uzun süre hareketsiz kalmaktan dolayı vücudunda yumuşak dokuz zedelenmesi olduğu öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Fethiye Ekizoğlu, hastaneye kaldırılarak gözlem altına alındı.Ekizoğlu'nun 6 aylık bebeğinden ise henüz haber yok.

EYMEN'İN ÜZERİNE KAPAKLANMIŞ
Fethiye Ekizoğlu, enkaz altındayken kendisini kurtarmaya çalışan Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği'nden Nuriye Arınç'a verdiği bilgiye göre, deprem olduğu anda Eymen ve 6 aylık bebeği ile birliktelermiş. Deprem ile birlikte kendisi Eymen'in üzerine kapaklanmış fakat 6 aylık bebeğinin nereye savrulduğu konusunda herhangi bir bilgisi bulunmuyor.

Aynı enkaz altında başka vatandaşlarında bulunduğu ifade edilirken arama kurtarma çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ENKAZ ALTINDAKİ GENÇ KIZ 42 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 depremlerinde enkaz altında kalan binlerce vatandaş, ekipler tarafından enkaz altından çıkarılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde enkaz altında kalan 17 yaşındaki Irmak Durak, ekipler, seferber oldu. Irmak Durak, ekipler tarafından depremden yaklaşık 42 saat sonra bulunduğu yerden alkışlarla çıkarıldı. Ekiplerin mutluluk gözyaşı döktüğü kurtarma operasyonunun ardından Durak, tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü.



ARİF KAAN, 43 SAAT SONRA KURTARILDI
Kahramanmaraş'ın Şazibey Mahallesi'nde, yıkılan Güvenç Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, depremden 43 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Şazibey Mahallesi Güvenç Apartmanı'nın yıkılan enkazının altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, ekipler tarafından 43 saat sonra sağ olarak enkaz altından çıkarıldı.



4 KİŞİ DEPREMDEN 46 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI
Hatay'da ikisi çocuk 4 kişi depremden 46 saat sonra bir binanın enkazından sağ çıkarıldı. Arama kurtarma ekipleri, kentteki birçok noktada mümkün olan en çok sayıda kişiye ulaşmak için zamana karşı yarışıyor. Çalışmalara destek vermek üzere İstanbul ve Balıkesir'den bölgeye gelen ekipler, Hatay merkezdeki Uğur Mumcu caddesinde bir binanın enkazından ses geldiğini tespit etti. Çalışmalarını sesin geldiği noktada yoğunlaştıran ekipler, 4 yaşında erkek çocuk, 15 yaşında kız çocuk, 35 yaşında kadın ve 39 yaşında erkeği, depremden 46 saat sonra enkazdan sağ çıkardı. Yaralıların bilinçlerinin açık olduğu görüldü. Ekipler binadaki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

İÇ MİMAR RÜMEYSA, 24 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş merkezinde bulunan 11 katlı binada yapılan arama kurtarma çalışmalarında sesi gelen 26 yaşındaki iç mimar Rümeysa Türkkorur, ekiplerin 10 saat süren çalışmalarının ardından kurtarıldı.

Depremden 24 saat sonra kurtarılan Rümeysa'nın "inanamıyorum, ben buradan nasıl çıktım" sözleri yürek burktu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN